CSM a sancționat disciplinar patru judecători. CINE ESTE judecătorul EXCLUS din magistraturăPatru judecători au fost sancționați disciplinar miercuri de secția specializată a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în unul dintre cazuri sancțiunea fiind excluderea din magistratură.

CSM a sanctionat disciplinar patru judecatori. Unul dintre ei EXCLUS din magistratura (Foto observatorulph.ro)
CSM a sancționat disciplinar patru judecători. Unul dintre ei EXCLUS din magistratură (Foto observatorulph.ro)

Decizia de excludere din magistratură a fost luată în cazul lui Răzvan Vladimir Davidencu de la Judecătoria Hârșova, potrivit unui comunicat al CSM. 

"Secția pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Davidencu Răzvan Vladimir, judecător în cadrul Judecătoriei Constanța, în prezent delegat în cadrul Judecătoriei Hârșova. (...) Secția a aplicat domnului judecător sancțiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură", se precizează în comunicat, conform Agerpres.

Sancțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor din motive imputabile, refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu, absențe nemotivate de la serviciu în mod repetat și nerespectarea în mod nejustificat a dispozițiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanței.

Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a mai admis acțiunile disciplinare formulate de Inspecția Judiciară împotriva judecătoarelor Elena Bărbulescu de la Judecătoria Pitești și Dana Iuliana Moldovan de la Judecătoria Brașov.

Cele două au fost sancționate cu avertisment pentru nerespectarea în mod repetat și din motive imputabile a dispozițiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor, în cazul judecătoarei de la Pitești adăugându-se și acuzația de exercitare a funcției cu gravă neglijență.

Al patrulea magistrat sancționat a fost Mariana Popa, judecător la Tribunalul Vrancea. Secția a aplicat în acest caz sancțiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de trei luni pentru exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență.

Etichete: Consiliul Superior al Magistraturii, CSM, excludere din magistratura, judecători, sanctionare disciplinara

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE