CTP explică de ce a fost eliminată SIMONA HALEP de la TURNEUL CAMPIOANELORSimona Halep nu are condiționarea psihică necesară pentru o campioană, crede Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep se cearta singura. Foto - Facebook CTP
Simona Halep se ceartă singură. Foto - Facebook CTP

"Simona a dat cu pietre, Radwańska a tras cu pușca" - scrie Cristian Tudor Popescu pe Facebook, adaugând faptul că numărul doi mondial are condiționarea psihică a unei jucătoare de mai jos de locul 50 mondial. 

Iată ce a scris CTP: "S-ar putea spune că Simona a pierdut acest meci pe un smeci: cel executat cu reverul de Radwańska, într-adevăr incredibil, dintr-o poziţie infernal de grea, la scorul de 5-1 pentru Simona în tie-break-ul primului set.
Dar nu este aşa. Există în tenis o propoziţie scurtă care trebuie să-ţi intre bine în cap: un punct este un punct. Nu două, nu trei, oricât de senzaţional ar fi câştigat sau pierdut acel punct. În urma reuşitei Radwańskăi, Simona continua să conducă, cu 5-2, şi să aibă două servicii la dispoziţie. Autocondiţionarea psihică în astfel de momente se face în următorul mod: „Da, a avut bulan fata, i-a intrat, dar tot eu am 5-2 şi serviciul. Pot să risc şi să atac. Dacă iau măcar un punct din următoarele două, am 3 (trei) mingi de set. Şi n-are cum să mai scoată ea încă o minune din asta imediat...".
Am îngheţat când am văzut ce face Simona: vorbea singură, se monta negativ, se acuza că n-a fost în stare s-o paseze pe poloneză, de parcă ar fi pierdut setul cu punctul ăla, în loc să-l digere cât mai rapid. Să mă ierte, dar asta e de nivelul psihologic al unei jucătoare de dincolo de locul 50!...
Greşeală gravă, dar nu hotărâtoare. Simona a pierdut acest meci, ca şi pe cel cu Sharapova, dintr-o cauză tehnico-tactică fundamentală: atunci când are timp să se aşeze şi să pregătească, perie prea mult mingea, liftează, nu pocneşte, ceea ce face lovitura mai sigură, atât la trecerea peste plasă cât şi la prinderea terenului, dar lipsită de explozie.
De partea cealaltă, Radwańska a izbit de fiecare dată când a avut timp, ba şi când n-a avut, semiplat, plesnit, exploziv, torpilă. Şi-a asumat şi un număr de greşeli neforţate, dar a reuşit, în schimb, ceva mai important, s-o „dea pe spate" pe Simona, s-o ţină mereu sub presiune.
În plus, mult prea rar, Simona a luat decizia schimbării de direcţie în raliu, fiind previzibilă în lovituri şi „citită" lesne de poloneză. Nu degeaba i-a spus Darren Cahill în pauza primului set: „Surprinde-mă!"...
„Al doilea joc", cu iniţiativă, risc şi dinamită în lovituri, pe care îl conturase la Toronto şi Cincinnati, a fost abandonat de Simona la Singapore. Fără el, şansele de a câştiga în faţa unei atacante pursânge, ca Sharapova, sau de conjunctură, dar în zi mare, ca Radwańska, vor fi mereu cât datul cu pietre când se trage în tine cu pușca."

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE