CTP îl critică pe Patriarhul Daniel: "Un tejghetar de la Godporaţie"Cristian Tudor Popescu a criticat declaraţia făcută de Patriarhul Daniel marţi, când a reacţionat nervors la întrebările jurnaliştilor şi a spusă că oamenii ar trebui să vină la biserică, nu la club.

Ce spune CTP despre noii ministri propusi de Ciolos: Sunt multe nume noi, nu e rau
Ce spune CTP despre noii miniștri propuși de Cioloș: Sunt multe nume noi, nu e rău
Foto: realitatea.net
„Cum dom'le, deci să nu vină la club, să vină la biserică? Formidabil! Și-atunci când numesc godporație această instituție, în frunte cu individul ăsta Daniel, cum se mai pot supăra pe mine niște credincioși? Sau cum mai pot să creadă într-un astfel de ins? Eu îi înțeleg că au credința lor în Dumnezeu, că au credința lor în ortodoxie. I-am respectat pe credincioșii autentici întotdeauna, dar cum pot acești oameni care cred sincer în Dumnezeu să-și închipuie că acest individ are vreo tangență cu Hristos, cu Dumnezeu, cu fecioara Maria, cu Sfântul Duh?”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Jurnalul de seară, potrivit Digi24.ro.


„Individul ăsta spune nu vă duceți în club. Clubul este templul tinerilor. Ăla e templul lor, ei acolo trăiesc, acolo sunt împreună, nu separat. Ați văzut ce solidaritate impresionantă naște acest club... și imbecilul ăla șef de partid care i-a făcut sataniști... faptul că aveau niște poze shocking pe pereți și cântă într-un anume fel, rockul ăla, nu-i adevărat, acolo este locul lor de solidarizare extraordinară. Au intrat acolo, în templul ăla, ca să-și salveze prietenii și au murit ei. Și domnul ăsta îi cheamă la biserică. De ce nu a venit el acolo să aducă alinare sufletească? Nu vin eu acolo, eu stau la mine... am înțeles că s-a deplasat tot cu antemergător la o slujbă, fără niciun fel de problemă. Nu vreau... am rostit destule cuvinte dure la adresa acestui personaj... un tejghetar! Un tejghetar care poartă valtrapurile alea pe el”, a adăugat jurnalistul.

Patriarhul Daniel a participat, marţi, la înmormântarea femeii de serviciu din Clubul Colectiv unde, în urma incendiului de vineri 32 de persoane au decedat. La ieșirea din capelă, Patriarhul Daniel a fost iritat de întrebările presei și a răspuns celor care întrebau de ce nu au venit preoții ortodocși la locul tragediei: "Dacă vin preoții, de ce vin preoții, dacă nu vin preoții, de ce nu vin. Aceasta este atitudinea ostilă față de Biserică. Mesajul a fost transmis în biserică. Învăţaţi mai bine ce-i credinţa ortodoxă!", a răbufnit Patriarhul. „Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă. (...) Să vină lumea la biserică, nu la club. Asta este rânduiala Bisericii. Nu mai judecăm pe nimeni. Să ne rugăm pentru ei”.

Etichete: colectiv, ctp, Patriarhul Daniel

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE