CTP propune modificarea jurământului de la Cotroceni: Să se încheie cu „Altfel, să mă ia Dracu”Cristian Tudor Popescu propune, într-un editorial haios publicat joi, ca jurământul de investire de la Cotroceni să fie modificat: să nu se mai încheie cu "Aşa să-mi ajute Dumnezeu" ci cu "Altfel, să mă ia Dracu". Argumentele le găsiţi mai jos.

CTP propune modificarea juramantului de la Cotroceni: Sa se incheie cu „Altfel, sa ma ia Dracu”
CTP propune modificarea jurământului de la Cotroceni: Să se încheie cu „Altfel, să mă ia Dracu”
Foto: captura gandul live, via aktual24.ro

CTP propune, într-un editorial publicat pe republica.ro, ca jurământul de investire în funcţie depus la Cotroceni să se încheie cu sintagma Altfel, să mă ia Dracu" şi cu un scuipat în sân.

Câteva dintre argumentele aduse:

„Așa să-mi ajute Dumnezeu" – stă scris la sfârșitul jurământului de ministru al guvernului României. Logic, propoziția aceasta nu oferă nicio informație despre cum va reacționa Dumnezeu în caz că nu „așa", ci „altfel", adică dacă, în loc să fac ce-am jurat, mă pun pe șpagă și furat sau sunt pur și simplu un dobitoc: Preamilostivul și Înduratul mă ajută, totuși, mă tratează cu indiferență, sau îmi dă la cap?

Și mai logic, cum să-i comande un ministru lui Dumnezeu, Atotputernicul nefiind subsecretar de stat? Doamne, vezi să mă ajuți așa, cum am zis eu, nu cum ai Tu chef! 

(...)

Apar și ambiguități în materie de cifre. Institutul Național de Statistică nu precizează niciodată cât din PIB se datorează politicilor înțelepte ale Guvernului și cât e contribuția Tatălui Ceresc.

(...)

Și, la urma urmei, după 25 de ani, când guvernul jură, oamenii înjură – încă un motiv să-l scoatem pe bunul Dumnezeu din text.

În consecință, propun ca propoziția „Așa să-mi ajute Dumnezeu" să fie înlocuită în coada legământului solemn de la Cotroceni cu propoziția „Altfel, să mă ia Dracu", urmată, indiferent de sexul ministrului, de un scuipat în sân.

Citeşte editorialul complet pe republica.ro.

Etichete: Cristian Tudor Popescu, ctp, juramant cotroceni

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE