Cu barca prin București, ca în Veneția. Râul Dâmbovița va fi navigabilBucureștenii vor putea să se plimbe cu barca pe râul Dâmbovița, în apropierea Bibliotecii Naționale, a anunțat sâmbătă Ivan Patzaichin cu ocazia deschiderii primului centru din București pentru promovarea zonelor protejate și a turismului ecologic.

"Acest proiect are mai multe părți: acest centru care va deveni ca un punct de atracție pentru cei care vor veni în jurul bibliotecii și în jurul Dâmboviței, de asemenea va fi acest parc care e în șantier deocamdată, dar sper ca până la sfârșitul lui octombrie să fie gata și de asemenea vom lansa o competiție pentru designeri și le vom da teme de promovare a zonelor protejate, iar ei vor construi aceste instalații sau insule, ca în timp ce te plimbi cu bărcuța sau pe mal vei întâlni câte o instalație, iar fiecare va reprezenta câte o zonă specială din țara noastră", a spus Patzaichin, potrivit Agerpres.

Proiectul este vechi de aproape doi ani și ar fi trebuit să funcționeze încă din vara lui 2012. Conform acestuia, între Piaţa Unirii şi Biblioteca Naţională, râul Dâmboviţa va fi amenajat pentru agrement. Lângă Biblioteca Naţională va fi realizat un pavilion din lemn şi un ponton de unde vor putea fi închiriate diverse tipuri de bărci de producţie românească. Bucureştenii se vor putea plimba şi cu canotca, o ambarcaţiune creată de Ivan Patzaichin, reprezentând o combinaţie între canoe şi lotcă. Bucureştenii vor putea vizita pe Dâmboviţa, cu canotca, mai multe insule plutitoare ce vor prezenta diferite destinaţii naturale din România. În pavilion va funcţiona un mic centru multimedia cu informaţii utile şi trasee din parcurile naturale. Iar după lăsarea serii, insulele, dotate cu lampi încărcate solar, vor deveni puncte de atracţie urbană în jurul Bibliotecii Naţionale. 

Primele lucrări au fost deja demarate. Pe malul lacului Dâmbovița, muncitorii lucrează la o serie de platforme de acces pe râul Dâmbovița. 

sursa foto: forum skyscrapercity.com

Prin proiectul "Centrul pentru Ecoturism în România", asociația "Ivan Patzaichin—Mila 23" și Asociația de Ecoturism în România își propun să atragă atenția asupra ecoturismului, concept care nu este încă pe deplin înțeles și aplicat.

"Oamenii care trăiesc în mediul urban au pierdut în mare măsură legătura directă cu natura. Scopul ecoturismului este de a-i reconecta la natură, să-i facă să descopere locuri naturale excepționale. În același timp, turismul, ca fenomen, dar și ca activitate, este unic în felul său tocmai prin interdependența pe care o manifestă față de mediul înconjurător, mediul social și cel cultural, de valorile acestora", a declarat Patzaichin.

Centrul pentru Ecoturism este amplasat în Biblioteca Națională a României, însă va fi vizibil mai ales afară, pe platforma dinspre Dâmbovița din vecinătatea clădirii, unde se vor construi obiecte de mobilier urban care vor promova destinațiile ecoturistice din România. "Ecoturismul poate poziționa România pe harta turistică a Europei, având un potențial de imagine deja demonstrat. De exemplu, printr-o promovare cu ajutorul elementelor specifice ecoturismului, natura și cultura locală, România a luat locul șapte din Europa, ca prezență la cel mai faimos târg internațional de turism de la Berlin în 2013, atrăgând astfel avantaje de imagine pentru întreg sectorul turistic din România", a spus și președintele Asociației de Ecoturism din România, Andrei Blumer.

La deschiderea Centrului pentru Ecoturism au mai fost prezenți președintele Autorității Naționale pentru Turism, Răzvan Filipescu, arhitectul Șef al Municipiului București, Gheorghe Pătrașcu și vicepreședintele Asociației "Ivan Patzaichin—Mila 23", Teodor Frolu.

Etichete: Ivan Patzaichin, raul dambovita

0/6 COMENTARII
alt marius
30 sep 22:52
+0
VOTURI
-0
marius ala care vorbesti asa de frumos, de ce nu te duci matale sa-ti sugi singur ce vrei si sa nu mai poluezi pe aici cu comentariile tale de retardat bolnav de Tourette?

Pa si pusi! Sa ne vedem mai rar, de preferinta deloc!
marius
30 sep 22:43
+0
VOTURI
-0
BAGAVAS PULI PE GAT SA VA SUFOCATI SA VA IA DRACU DE LA ATATA SUPT DE PULIII CA MAM SATURAT DE VOI...INFECTII DRACU CARE SUNTETI VOI!!!!
marius
30 sep 22:41
+0
VOTURI
-0
MATA MA BOULE E PRIORITATEA, SA NE PISAM TOTI CARE MOR DE4 FOAME IN TARA ASTA PE EA SI PE TINE CA A CREAT UN HANDICAPAT.... DA!!!! SIGUR MATA E PRIORITATEA!!1
Fox
30 sep 12:54
+0
VOTURI
-0
M-am plictisit de cand aud de proiectul asta! Ai impresia ca vorbesc de kilometri de canal navigabil cand de fapt vorbim de 500 m! Dar speranta moare ultima... poate e doar inceputul :))
Laurentiu
30 sep 12:12
+0
VOTURI
-0
Dar care era prioritatea pentru tine? Hai te rugam, spune-ne si noua...
Ce fiinta Trista esti...
Andra
30 sep 11:42
+0
VOTURI
-0
astea erau prioritare acum!!
dovada ca astora nu le pasa de oameni! sunt niste superficiali imbecili si tampiti!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE