Cu cât se vinde complexul de birouri Swan din Pipera, aflat în insolvenţăComplexul de birouri Swan Office & Technology Park din Pipera-Tunari, în insolvenţă, a fost scos la vânzare prin licitaţie de către administratorul judiciar, la un preţ de pornire de 42,7 milioane de euro.

Complexul de birouri Swan, scos la vanzare
Complexul de birouri Swan, scos la vânzare
Foto: romania-insider.com

Complexul, dezvoltat cu o investiţie de peste 50 milioane de euro, de firma Swan Property, are o suprafaţă de 29.000 metri pătraţi, a fost finalizat în anul 2011 şi are un grad de ocupare de circa 35%. Gradul redus de ocupare a fost printre motivele intrării în insolvenţă a proiectului, informează Mediafax.

Licitaţia este programată pentru 31 ianuarie, iar administratorii vând cele trei clădiri de birouri care formează complexul, inclusiv terenul de 22.866 metri pătraţi pe care este construit acesta, dar şi un lot de teren 5.000 metri pătraţi pentru dezvoltare ulterioară.

Insolvenţa a fost deschisă la cererea proprietarilor Swan, după ce principalii creditori ai firmei, băncile Volksbank şi UniCredit Bank din Austria, au solicitat la rândul lor declanşarea procedurii de insolvenţă, în luna noiembrie 2012. Tribunalul a aprobat însă solicitarea depusă de către Swan şi a desemnat Casa de Insolvenţă Transilvania administrator judiciar.

Dezvoltatorii proiectului Swan au accesat în 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit şi Volksbank. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, firma Swan Property avea la finalul anului 2012 datorii de 373 milioane de lei (aproape 84 milioane euro). Printre chiriaşii proiectului se numără Ford, Flanco, Coca-Cola, Vodafone, Renault Technologie Roumanie şi Mercedes-Benz.

Etichete: cladire de birouri, insolvenţă

0/1 COMENTARII
Bogdan
21 dec 10:25
+0
VOTURI
-0
These offices are well designed and have a good potential of development we made the details of architecture and we could know it inside very well. Is a good opportunity for any investor to develop it . It has a good functional structure. arch. Bogdan Tofan

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE