Culmea Bucureştiului: locuitorii din Drumul Taberei nu mai vor metrou VIDEOLucrari Valea Ialomitei
Lucrari Valea Ialomitei

Cu toate că locuitorii din Drumul Taberei îşi doresc de câteva decenii o legătură rapidă cu restul oraşului prin metrou, începerea lucrărilor la Magistrala 5 trezeşte acum nemulţumiri. Perspectiva unui trafic îngreunat timp de câteva luni, zgomotul şi praful încep să îi deranjeze.

La Valea Ialomiţei, în Sectorul 6, urmează să fie construit depoul Magistralei 5. Lucrările de amenjare a şantierului presupun în primul rând îngrădirea spaţiului. Numai că acest lucru înseamnă ridicarea unui gard cu panouri fonoabsorbante, de aprope doi metri, chiar sub geamurile de la parterul blocurilor din zonă. Situaţia îi nemulţumeşte pe locatari care susţin că rămân fără lumina naturală. Mai mult, ei acuză şi defrişările din fata imobilelor. Unul dintre proprietari spune că soluţia amplasării depoului în acesta zona este una dintre cele mai proaste mai ales că, susţine acesta, la câteva sute de metri în spate, dincolo de strada Valea Oltului, exista un câmp deschis. (VEZI VIDEO)Lucrările în zona Valea Ialomiţei au început efectiv de câteva zile. În scurt timp, traficul în zona va fi complet restricţionat iar capătul de linie al troleibuzelor va fi mutat. Asta pentru că staţia Valea Ialomiţei este staţie terminus, cu peron central, amplasată în lungul străzii Valea Ialomiţei, pe latura sudică a acesteia iar zona va fi decopertă. Lateral staţiei, pe partea nordică a arterei şi de asemenea în lungul străzii Valea Ialomiţei, se va realiza un depou pentru mentenanţa şi parcarea trenurilor. Până atunci însă traficul din acest perimetru va fi deviat. În acest sens primarul Cristian Poteraş a cerut deja sprijin de la ministrul de resort pentru trasarea mai multor sensuri unice în zonă.Potrivit Metrorex, secţiunea din zona Valea Ialomiţei are o lungime de 1,005 kilometri iar lucrările se vor executa în galerie deschisă. Mai mult, perioada de execuţie este de 20 de luni de la începerea lucrărilor, după care lucrul se va desfăşura subteran, cu amendamentul ca zona va fi reamenajată complet la final.

Etichete: Drumul Taberei, lucrări, magistrala 5, metrou, realitatea, Valea Ialomiţei

0/0 COMENTARII
george
19 feb 19:04
+0
VOTURI
-0

fratilor eu stau in blocul cu 10 etaje unde se construeste depoul.sa va spun cum incepe ziua de lucru.pe la 7-8 dimineata incep pikamerele,flexurile ,excavatoarele,basculantele,macaralele si tine pana seara balamucul si decibelii fara numar.

Sorin
24 nov 15:01
+0
VOTURI
-0

Evident ca omul n-are dreptate in totalitate, si ca se gandeste mai mult la confortul lui decat la binele "omenirii". Ca noi toti.Dar problema pe care o pune ramane valida: toate marile dezvoltari ale Bucurestiului se fac cu mare grija sa nu deranjeze interese financiar-imobiliare. Au daramat 23 august ca sa faca Arena Nationala, darama Flamaropol ca sa faca o sala a sporturilor sau ce-o fi aia. Asta intr-o zona cu un acces prost/mediocru. Nu mai bine gandeau un proiect complet, cu tot cu infrastructura, intr-o zona neocupata? Nu era mai civilizat asa?

Podul de la Basarab s-a facut intr-un final pentru ca n-au trebuit demolate decat niste case de tigani. De locuitorii de pe Titulescu a mai auzit cineva ceva?

Jocuri
24 nov 13:45
+0
VOTURI
-0

Haha.. acum nu mai vreau metrou ca ii deranjeaza zgomotul..

Mihai
24 nov 11:30
+0
VOTURI
-0

de s-ar face mai repede. si sa zicem mersi ca metroul nu trece pe sub bloc la mica adancime :) sau prin bloc cum se intampla prin alte capitale.

matrix
07 nov 10:16
+0
VOTURI
-0

no comment

Ing.
07 nov 01:19
+0
VOTURI
-0

Nu-i vorba ca locuitorii din Dr. Taberei nu mai vor metrou, ci ca santierul e facut cu fundul: uitati-va ce au facut la Razoare... practic, au blocat tot cartierul. Desigur, putem folosi tramvaiele de acolo, dar la ce coloane se vor face la Razoare, nici pe jos nu se va putea trece (ca nu e trecere de pietoni peste noua ,,strapungere").

Mai e si problema ca staiile de metrou sunt cam aceleasi cu alea de troleu, pardon, autobuz (ca troleul e o specie de vehicul pe cale de disparitie, ca nu poti sa furi motorina de la el si nici sa atribui lucrari umflate pentru inlocuit sinele). Si alta problema e ca, in prima faza (adica pentru vreo n ani de la finalizare, unde n tinde la infinit) metroul se va limita la Eroilor. De acolo o sa trebuiasca sa schimbi de 2 ori (!) ca sa ajungi la Universitate (via Unirii si pasajul ei de corespondenta total inutil), iar pentru Gara de Nord va trebui sa faci un ocol considerabil (Eroilor - Grozavesti - P.Poenaru - Crangasi - Basarab - Gara de Nord), ocoluri care vor dura mai mult decat calatoria de azi cu un 91 sau 93. Mai mult ca sigur ca autoritatile vor rezolva problema romaneste: scoase 90, 91, 93 si interval de 20 de minute la 268.

In concluzie, nu zice nimeni ca metroul nu e necesar. Doar ca e gandit cu fundul traseul.

bbl
07 nov 08:27
+0
VOTURI
-0

Extrem de pesimist. Nu ai dat nicio sansa strapungerii de la Razoare. Azi i-au dat drumul si tot azi ai trecut-o la inutilitati. Daca te cunostea personal, Brucan ar fi prezis alinierea Romaniei cu restul Europei la 100 de ani. Asa sunt romanii: vesnic nemultumiti, sigur mult mai destepti decat o armata de ingineri,tot timpul traiesc cu frica ca le este furata saracia. Sunt curios cum ar fi aratat traseul noii magistrale gandit de fundul tau.

dt
06 nov 21:23
+0
VOTURI
-0

ar fi de dorit, daca se poate, sa nu-si mai dea cu parerea toti cei care nu inteleg despre ce e vorba. inainte de toate, trebuie spus ca este nevoie de metrou in drumul taberei, dar de unul facut cu cap, nu oricum. eu locuiesc chiar in zona cu pricina. in fapt, problemele sunt doua, mari si late, lasand laoparte lipsa luminii, zgomotul, praful etc:1. linia de metrou va trece, in acea zona, pe la baza unor blocuri de 10 etaje, la o distanta de 5 METRI DE FUNDATIA LOR. sunt 5 blocuri in aceasta situatie, pe o distanta de mai putin de un kilometru. este, evident, un viciu de proiectare, nu stau acum si aici sa explic de ce nu e bine si nici voie sa fie asa. asemenea constructie nu ar avea cum sa capete aprobare, in mod normal.2. valea ialomitei nu va fi o statie obisnuita, ci un depou de mentenenta, un apendice al liniei de metrou, de fapt, INTRE BLOCURI, desi la nici 200 de metri incepe un camp, cat vezi cu ochii. locuitorii din zona au facut si o petitie la primarie in legatura cu amplasarea idioata a acestui depou de mentenanta (d-aia romaneasca cu ciocane, baroase, sudura, etc. desi cica aduc vagoane ultimul racnet, mentenanta tot romaneasca, facuta cu ranga, va fi). pe poteras l-a draut in brishca de petitia locuitorilor, ca si pe elena udrea, parlamentarul din acest colegiu. chiar daca nu se pricep si sunt pafaristi la constructii trebuiau sa intrebe si pe altcineva decat cei interesati in a construi cu orice pret. cam astea sunt, de fapt, problemele...

in consecinta, desi nu pare mare lucru, eu, locuitor al exact acestei zone, il anunt pe poteras ca taman a pierdut un vot; si elena udrea la fel. poate ii mai conving si pe altii... o sa fie timp, pana la primavara, sa strang un numar de semnaturi mai mare decat cel pe care il vor obtine ei vreodata in colegiul asta.

claudiu
06 nov 22:36
+0
VOTURI
-0

SWi care e problema ca ai linia de metrou la 5 metri de bloc? asta nu inteleg eu? e la 5 metri distanta de bloc dar adancimea tunelului e undeva pe la -13 metri, deci chiar nu vad care e problema pe care o evoci tu. Uitate si tu la harta tunelului din Londra, New York, Barcelona si chiar la vecini nostri in Budapesta si nu cred ca ai mai comenta ca iti trece metroul pe langa bloc.

home addicted
06 nov 19:34
+0
VOTURI
-0

cartierul Drumul Taberei este unul din cele mai civilizate si aerisite cartiere din Bucuresti. Locuiesc aici de peste 20 de ani. se circula f greu pina s-a deschis pasajul Basarab. Eu locuiesc intr-un bloc care are vedere catre un mic parc, pe unde nu trec niciodata masini si este o liniste de inceput de lume. m-ar deranja f tare sa pierd aceste atuuri pt care nu m-am mutat o viata de aici!

d
06 nov 10:50
+0
VOTURI
-0

Pensionarii trebuie impuscati pt ca sunt cretini

MARIUS al III-LEA
06 nov 17:20
+0
VOTURI
-0

Si tu o sa devi un pensionar deci...un cretin!!

xyz
05 nov 23:46
+0
VOTURI
-0

ce ne intereseaza pe noi parerea pensionarilor, oricum pe ei nu-i mai intereseaza viitorul bucurestiului. ei traiesc pt ziua de azi, cel mult maine. orice lucrare in infrastructura presupune sacrificii, asa este peste tot, peste ani n-o sa mai conteze decat faptul ca acest cartier-oras are un mijloc f rapid de deplasare.

Clujeanu
05 nov 21:26
+0
VOTURI
-0

Eu care sunt din Cluj ii sustin pe pensionarii care nu vor metrou. Uite-asa, na\1

un bucurestean
05 nov 23:23
+0
VOTURI
-0

tu ai vazut metrou numai in poze asa ca ciocu mic

Florentin
05 nov 23:40
+0
VOTURI
-0

Nu credeti idiotii astia. Am vazut cateva cazuri. Sunt din Bucuresti si se dau provinciari ca sa faca galceava. Sa va fie rusine.

aiurea-n tramvai
05 nov 20:48
+0
VOTURI
-0

io care stau in cartieru' asta de cand ma stiu, NU AM DORIT NICIODATA si nici nu imi doresc vreodata metrou - uitati-va la toate stratiile de metrou ce colcaie de boschetari, cersetori si mizerie. Deci, NU!!!!!!!!!!!!!!!!! pentru totdeauna

Rogue
06 nov 00:55
+0
VOTURI
-0

Cel mai bine este sa te munti la munte, aer curat liniste, fara boschetari/cercesori/mizerie :) Daca nu ai bani dute la tara si nu mai comenta (cel mai probabil nu stai acolo dupa cum ai formulat prima fraza "io care stau in cartieru’ asta de cand ma stiu"). I.N.A.P.T.M.E.N.T.A.L.

xyz
06 nov 20:57
+0
VOTURI
-0

daca tu nu vrei metrou in bucuresti,du-te la paris,madrid sau londra pt a vedea cat de important este metroul in viata si dezvoltarea unui oras. nu vrei sa ajungi sigur in 15 minute in centrul orasului. bine ca nu tine nimeni seama de parerile celor ca tine.

claudiu
06 nov 22:23
+0
VOTURI
-0

de cand nu ai mai mers tu cu metroul? Daca faci o afirmatie ar fi bine sa stii despre ce vorbesti. dar asa cum zici si tu "io care stau in cartieru’ asta de cand ma stiu" deci nu prea ai cum sa stii cum e cu metroul si cum e sa mergi civilizat cu asa ceva, mult mai civilizat si mai curat decat la suprafata

Vali
05 nov 19:52
+0
VOTURI
-0

mosu are un pic de dreptate.

unde stau eu au venit sa sape pt cablurile la reteaua netcity, stau la etajul 8, nu va spun cum trepidau pereti da la sapaturi.si a durat decat 2 zile, dar sa dureze 1-2 anii pana sapa aia si sa iti trepideze pereti in fiecare zi.

alta era problema daca era marele conducator CEAUSESCU ca baga puscariasi sa sape nonstop si in 6 luni era gata dar asa cine stie cand termina astia de sapat.

Cristi
06 nov 15:44
+0
VOTURI
-0

"si a durat decat 2 zile" =)) =)) Exprimare tipica de bucurestean! Habar n-aveti sa vorbiti romaneste!

ROMANIA
05 nov 19:26
+0
VOTURI
-0

@veveritoiul dintos: TINERE TE CONTRAZIC! SI LA METROU AI GRATUITATI DACA ESTI

- veteran de razboi, invalid si vaduva a vreunui veteran de razboi;

- persecutat politic, detinut politic, deportat;

- revolutionar;

- persoana cu handicap si insotitor al acestuia!

LA RATB AI GRATUIT DOAR DACA NU AI LUAT BILET/ABONAMENT SI NU TE-A PRINS CONTROLORUL!

veveritoiul dintos
05 nov 19:42
+0
VOTURI
-0

Zi sa faci boala copiilor, basinosule. Ia d-aci, de pe site-ul oficial Ratb:Reduceri şi gratuităţi

Sunt scutiţi de plata taxelor de călătorie urmatoarele categorii de persoane:

copiii cu varsta sub 7 ani

veteranii de război, eroii şi urmaşii celor raniţi sau decedaţi în Revoluţia din Decembrie 1989 - pe baza legitimaţiei speciale eliberată de Serviciul Patrimoniu R.A.T.B.

persoanele persecutate din motive politice, dislocaţi, deportaţi

foştii deţinuţi politici

persoanele cu handicap - se vor legitima cu un document standard eliberat de Direcţia Generală de Asistenţa Socială şi Protecţie a Copilului din fiecare judeţ, respectiv sector din municipiul Bucureşti, denumit Legitimaţia pentru transportul urban cu mijloace de transport în comun de suprafaţă. Primesc legitimaţie persoanele cu handicap grav sau accentuat, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav şi asistenţii personali profesionişti ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat. Toate aceste legitimaţii sunt valabile pentru transportul în comun pe tot teritoriul ţării (indiferent de domiciliu)

toate categoriile de pensionari cu domiciliul stabil în Bucureşti - pe baza talonului de pensie şi a actului de identitateDocumentele care se solicită de către Direcţia Generala RATB - Serviciul Patrimoniu, în vederea eliberării cardurilor de călătorie atribuite beneficiarilor Legilor 189/2000, 118/1990 şi 341/2006 sunt următoarele:Pentru beneficiarii Legii 189/2000 - persoane persecutate din motive politice, dislocaţi, deportaţi (titular sau soţul supravieţuitor):

hotărârea/decizia emisă de D.G.M.P.S. sau C.N.A.P.S. Bucureşti (original şi copie)

act de identitate (original si copie)

ultimul talon de pensie la această lege

Pentru beneficiarii Legii 118/1990 - foşti deţinuţi politici (persoane persecutate din motive politice, titular sau soţ supravieţuitor):

hotărârea/decizia emisă de D.G.M.P.S. sau C.N.P.A.S. (original şi copie)

actul de identitate (original şi copie)

ultimul talon de pensie la această lege

Pentru beneficiarii Legii 341/2006 - revoluţionari şi urmaşii acestora (soţ/soţie, copii):

certificat de revoluţionar (original şi copie)

actul de identitate (original şi copie)

In cele 3 cazuri, termenul de valabilitate al cardului de călătorie este PERMANENT. Cardul de identitate se va elibera numai titularului.Notă: In conformitate cu prevederile HCGMB nr. 139/2006, gratuităţile acordate diferitelor categorii de călători nu sunt valabile şi pe liniile EXPRES de autobuze 780 si 783.Reduceri de tarif pentru transportul cu mijloacele RATB:

beneficiază de reducerea de tarif cu 50% elevii şi studenţii instituţiilor de învăţământ acreditate (curs de zi; reducerea se aplică numai în cazul abonamentelor lunare R.A.T.B.; acestea se obţin pe baza:-carnetului de elev;-legitimaţie de reducere transport pentru studenţi, vizate pe anul în curs de către conducătorii instituţiilor de învăţământ. La schimbarea tipului de utilizator (din abonament la tarif integral în abonament cu reducere 50%) se depun copii de pe actele justificative (carnet de elev – pentru elevi; legitimaţie reducere transport / faţă-verso – pentru studenţi), potrivit regulilor interne ale regiei.

beneficiază de reducerea de tarif cu 50% la abonamentele pentru transportul urban pensionarii cu domiciliul în provincie

conform Hotărârii nr.1364/04.10.2006 din legea nr.282/2005, donatorii de sânge beneficiază de un abonament cu reducere 50% la abonamentul pe transportul în comun, pe o perioadă de o lună de zile. Dacă abonatul deţine deja un abonament lunar la tarif integral la data donării, acesta îl va utiliza până la expirare, după care îşi va putea procura abonametul redus la care are dreptul. Donatorii se vor prezenta la punctele de vânzare cu urmatoarele acte:

adeverinţă privind donarea de sânge (în original şi copie) care trebuie să includă parafa medicului, semnătura acestuia şi ştampila unităţii sanitare la care a avut loc donarea.

actul de identitate (in original).

Reîncărcarea titlurilor de călătorie la tarif redus se realizează numai la Centrele de Emitere şi Reîncărcare Carduri.

ROMANIA
05 nov 19:15
+0
VOTURI
-0

UNDE ESTI TU CEAUSESCU? DACA TRAIA CEAUSESCU II ARUNCA DUPA GRATII! ASA SUNT TOTI BOSOROGII! TOTI VOR SA SE FACA CEVA PENTRU TINERET, PENTRU BLOCUL UNDE STAU, DAR SA NU FIE ZGOMOT, SA NU SE FACA PRAF, SA NU DEA UN BAN DIN BUZUNAR ETC! BAI BOSOROGILOR: CAND A FOST IN PLAN CONSTRUCTIA PASAJULUI BASARAB ATI TERGIVERSAT LUCRAREA SI V-ATI CERTAT PRIN CONSILIUL GENERAL SI PE LA PRIMARIE CATIVA ANI CA PE PARCURSUL LUCRARILOR VI SE VA DARAMA VOUA BLOCUL IN CARE STATI! DUPA CE S-A DAT IN FOLOSINTA V-ATI PLANS DE ZGOMOT! IA MAI LASATI-NE SI VINDETI-VA TINERILOR APARTAMENTELE IN CARE STATI SI MUTATI-VA IN MEDIUL RURAL! NU MAI TERGIVERSATI VOI LUCRARILE CARE SE FAC PENTRU GENERATIILE VIITOARE! SI VOI ATI FOST TINERI SI ATI AVUT NEVOIE DE ASA CEVA! CAND CEAUSESCU A FACUT TOATE ASTEA IL RIDICATI IN SLAVI! SI ACUM IL RIDICATI IN SLAVI! DAR ACUM CAND ALTII FAC- PE EI IN INJURATI! AR TREBUII SA II INJURATI PE CEI VENITI LA CONDUCEREA TARII INTRE 1990 SI 2000-2004! AIA AU FURAT BANII TARII PRIN PROIECTE PE CARE AU FOST PLATITI SI PE CARE NU LE-AU PUS IN APLICARE! AIA AR TREBUII SA RETURNEZE TOTI BANII , CU CARE SA FIE PUSE IN APLICARE ALTE PROIECTE DE CONSTRUCTII DE AUTOSTRAZI, CAI FERATE, REABILITARI DE SPITALE ETC!

Alex
05 nov 13:10
+0
VOTURI
-0

Esantionul reprezentat in acest material este complet nereprezentativ.Sunt doar batraneii plictisiti pe care metroul oricum nu ii ajuta, pentru ca nu are statie la scara vecinului. Noi, cei care avem de nevoie de el acolo, incercam sa trecem peste inconveniente, in speranta ca, peste cativa ani, vom putea ajunge de la universitate la raul doamnei in maximum 15 min.

Cat despre "dr taberei - cel mai poluat si aglomerat cartier"...nu prea stiu ce sa zic:)

Este unul destul de stufos intr-adevar, dar in niciun un caz un cartier problema din acest punct de vedere. Sa speram ca magistrala 5 facand echipa cu noul si minunatul pod basarab vor disipa haosul de pe Drumul Taberei si, poate, Bd Timisoara:)

ENE
05 nov 13:00
+0
VOTURI
-0

hai sa fim seriosi, opinia unui pensionar sau doi cu frustrari si rautati acumulate o viata intreaga nu inseamna "locuitorii din Dr.Taberii" aici greseste si presa, transformand o impresie culeasa de pe strada intr-o problema generala. Si daca nu s-ar cunoaste comportamentul ramolitilor dei cartier pe care-i deranjaza si musca la doi kilometri...

veveritoiul dintos
05 nov 12:46
+0
VOTURI
-0

Cartierul Drumul Taberei este unul din cele mai polulate si aglomerate. Metroul ar rezolva o mare problema si ar miscsora presiunea pe RATB. Va fi totusi o problema, la metrou toata lumea plateste calatoria, indiferent de varsta sau alte probleme asa ca mosneagul asta gonflabil care vocifereaza ca a ramas fara lumina naturala (desi ar trebui sa se bucure pentru ca la cum arata in curand se va duce in alt loc in care nu este lumina naturala, cateva strazi mai inclolo, la Ghencea 2)probabil va continua sa calatoreasca moca cu RATB, gratie altui mosneag, marele Primar Oprescu.

Tudor
05 nov 12:35
+0
VOTURI
-0

Foarte bine ales titlul, se pare ca nu mai vor, sau ar trebui sa le-o faca, sa zica ca renunta la constructia magistralei ca si asa sunt niste tarani si nu merita. Pai in viata fara durere nu exista placere. Asta e, acolo este vital o linie de metrou, dar ar trebui ca acei oameni sa constientizeze ca trebuie sa treaca si prin momente de astea cu zgomot, praf etc.

Dar presupun ca tot bosorogii sunt cei care ridica problema. Ii doare in fund de tineri si de generatiile urmatoare ca de obicei.

chioru
05 nov 12:26
+0
VOTURI
-0

niste labagii .punct.

Bogdan
05 nov 11:57
+0
VOTURI
-0

Tipic romanesc, domle panourile alea fonoabsorbante care sunt puse sa nu innebunewc de sunet in casa imi iau lumina naturala si eu care sunt planta am nevoie pentru fotosinteza. Cretini! Asta e categoria ghertoi ului de bloc, nu face nimic toata ziua, posibil pensionar medical, asa ca daca e cea mai mica sanaa de conflict se infoaie spiritul dreptatii in el si iese la cearta, ca e lumina de pe scara, locuri de parcare, curatenie in spatele blocului, e.t.c. Acum le-a casunat pe metrou!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE