Cum a ajuns Cristian Buşoi să deţină acţiuni de 2,5 milioane de euro la Fondul ProprietateaCristian Buşoi deţine acţiuni de 2,5 milioane de euro la Fondul Proprietatea. Candidatul PNL la Primăria Capitalei a început să facă achiziţii în 2011, după ce, în 2008, finii săi au primit despăgubiri record de la ANRP- despăgubiri plătite prin acţiuni la Fondul Proprietatea.

Cum a ajuns Cristian Busoi sa detina actiuni de 2,5 milioane de euro la Fondul Proprietatea
Cum a ajuns Cristian Buşoi să deţină acţiuni de 2,5 milioane de euro la Fondul Proprietatea
Foto: enational.ro

Cristian Busoi, candidat PNL la Primaria Capitalei, raporteaza in declaratiile de avere milioane de actiuni la Fondul Proprietatea, ajungand in prezent sa detina peste 14 milioane, informeaza Hotnews.ro. A inceput sa faca achizitii in 2011, dupa cum reiese din declaratiile de avere. De notat ca la sfarsitul lui 2008, finii lui, Daniel Groza si Marius Militaru, intra in in topul celor mai mari despagubiri primite de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, incasand despagubiri in valoare de 77.535.100.  Acestea s-au platit ulterior prin actiuni la Fondul Proprietatea.  Numele lui Daniel Groza apare si intr-un raport al Curtii de Conturi, mentionat ca fiind un "cumparator constant" de drepturi litigioase.

Contactat de HotNews.ro, Busoi a refuzat sa raspunda, in ciuda insistentelor, la intrebarea: A cumparat actiuni de la finii lui? Candidatul PNL s-a limitat sa spuna ca "totul este achitionat legal si corect" si ca "se incearca in mod fortat sa se lege numele meu de o institutie care nu are o foarte buna reputatie".

Dosarul de la ANRP al finilor lui Busoi care au primit despagubiri in valoare de 77.535.100 lei a intrat inclusiv in atentia DNA, insa din februarie 2015 cand procurorii au facut primele verificari si pana azi nu s-a mai intamplat nimic.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere (iunie 2015), Cristian Busoi raporteaza un numar de 14.018.750 (paisprezecemilioane) de actiuni la Fondul Proprietatea. Vineri, 8 ianuarie, cotatia medie a unei actiuni la Fondul Proprietatea era de 0,8 lei la Bursa de Valori Bucuresti. Asta inseamna ca Busoi detine actiuni in valoare de 11,8 milioane de lei, adica in jur de 2,5 milioane de euro.

Mai multe detalii, pe  Hotnews.ro.

Etichete: alegeri 2016, cristian busoi, Fondul Proprietatea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE