Cum a ajuns Mihai Adrian Oprescu inspector general de stat cu jumătate de normăCa urmare a trocului politic, fostul prefect de Argeș, Mihai Adrian Oprescu, nimeni altul de soțul deputatei PSD Simona Bucura Oprescu, a fost numit, la sfârșitul lunii aprilie, să exercite temporar, adică pentru șase luni, funcția de inspector general de stat al Inspecției Muncii, scrie Puterea. 

Cum a ajuns Mihai Adrian Oprescu inspector general de stat cu jumatate de norma
Cum a ajuns Mihai Adrian Oprescu inspector general de stat cu jumătate de normă

Numai că, pentru Mihai Adrian Oprescu șefia Inspecției Muncii era o pălărie mult prea mare, fapt pentru care a delegat atribuțiile de serviciu, pentru a avea timp să meargă în judeţ să facă campanie electorală soţiei sale. Dar, ceaa ce se ştie mai puţin este faptul că Simona Bucura Oprescu și soțul său Mihai Adrian Oprescu sunt finii europarlamentarului Pro România Corina Crețu.

Inspector general de stat cu jumătate de normă

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de Inspecția Muncii către PUTEREA, „în perioada 1 mai -24 octombrie 2019, domnul Mihai Adrian Oprescu a exercitat, temporar, funcția de inspector general de stat, respectiv 125 de zile lucrătoare, acesta și-a delegat atribuțiile de inspector general de stat pentru un număr total de 63 de zile lucrătoare, din care 10 zile de concediu de odihnă, 2 zile de concediu medical, 34 de zile deplasări și 19 zile pentru care nu există temei legal".

Practic, jumătate din perioada cât a fost șef la Inspecția Muncii, Mihai Adrian Oprescu și-a delegat atribuțiile de conducere, dar, surprinzător, cu toate acestea, aproape trei săptămâni el a fost dat dispărut de la Inspecția Muncii. Însă, în scriptele Inspecției Muncii, soțul deputatei PSD de Argeș figurează ca inspector general de stat adjunct, având postul ocupat prin concurs. Numai că, potrivit informaţiilor noastre, Mihai Adrian Oprescu n-a luat examenul pentru postul de inspector general de stat adjunct, iar Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici cunoaşte destul de bine cazul. Suprinzător, după moțiunea de cenzură, premierul Vasilica Viorica Dăncilă a decis numirea temporară a lui Adrian Mihai Oprescu în funcția de secretar general al Agenției Naționale Pentru Egalitate de Șanse pentru Femei și Bărbaţi (ANES).

Cum a fost impus Oprescu de Dăncilă pe funcția de secretar general al acestei agenții atâta timp cât și-a delegat atribuțiile de conducere la Inspecția Muncii? Există numai o singură explicatie și anume doar pe criteriul politic aplicat ca urmare a jocurilor de culise „ţesute" de către soția sa, deputatul PSD de Argeş Simona Bucura Oprescu.

Jocuri de culise pentru șefia PSD Argeș

Dar, adevărata explicaţie a lipsei de la Inspecţia Muncii a finului Corinei Creţu a venit de la o serie de primari din judeţul Argeş. Aceştia au precizat, pentru Puterea, că au fost contactaţi direct sau indirect de către Mihai Adrian Oprescu, care le-a solicitat să o susţină pe soţia sa pentru şefia organizaţiei judeţene, adică să-l debarce pe actualul președinte interimar al PSD Argeș, senatorul Șerban Valeca. Practic, deputata Simona Bucura Oprescu împreună cu edilul orașului Mioveni, Ion Georgescu, vor să preia conducerea organizație PSD Argeș. Altfel spus, Simona Bucura Oprescu vrea cu orice preț să ajungă președinte al PSD Argeș, iar primarul Ion Georgescu să fie secretarul general al organizației județene.

Sursa: Puterea

Etichete: corina cretu, inspectii muncii, inspector jumatate de norma, mihai adrian oprescu, psd, Simona Bucura Oprescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h