Cum a ajuns Radio România staţie de tramvai RATB şi unde este amplasatăNoua arteră Uranus, inaugurată zilele trecute, pune Radio România pe traseul stațiilor de tramvai.

Cum a ajuns Radio Romania statie de tramvai si unde este amplasata (Foto bucurestifm.ro)
Cum a ajuns Radio România staţie de tramvai şi unde este amplasată (Foto bucurestifm.ro)

Una din stațiile de pe Bulevardul Uranus, unde circulă tramvaiele 24 și 44, se numește Radio România.

Stația se află în apropierea străzii Berthelot, pe strada Berzei, la intersecția cu Știrbei Vodă.

CITEŞTE ŞI Cum circulă autobuzele şi tramvaiele RATB, pe Bd. Uranus. 

Radiodifuziunea Română a fost inaugurată în 1928. Funcționează în clădirea din General Berthelot (Strada Nuferilor până în 1989) din anul 1952.

„Mulţumim conducerii RATB care a dorit prin această decizie să marcheze şi ea aniversarea a 85 de ani ai Radioului public", spun, într-un mesaj public, oficialii Radio România, conform paginademedia.ro.

Circulaţia pe primul tronson al Bulevardului Uranus a fost deschisă duminică, în urma unei vizite de lucru a primarului general Sorin Oprescu.  

Ca urmare a finalizării lucrărilor la infrastructura rutieră în cadrul obiectivului „Dublarea diametralei Nord – Sud – etapa I-a – pe tronsonul Buzeşti – Berzei – Vasile Pârvan", s-a redeschis circulaţia rutieră şi pe mai multe artere, pe unele străzi fiind instituite sensuri unice. Detalii, aici. 

CITEŞTE ŞI Banda de biciclete de pe Bd. Uranus nu a durat nici măcar o zi şi La câte semafoare au de aşteptat şoferii pe noul bulevard Uranus. 

Etichete: Bucureşti, Bulevardul Uranus, Capitală, radio romania, staţie RATB, statie tramvai RATB, Uranus

0/2 COMENTARII
Nicolae George
17 ian 21:31
+0
VOTURI
-0
Sediul RADIO ROMANIA este la cca 400m distanta de aceasta statie, dar pe str.Berthelot si nu la intersectia str.Berzei cu Stirbei Voda, unde a fost amplasata aceasta statie, generandu-se astfel MULTIPLE CONFUZII! Din pacate, prin atribuirea avestei denumiri de statie (mai corect ar fi fost PIATA CIORAN) RADIO ROMANIA doar a profitat de aceasta asa-zisa vecinatate, pentru a se face cunoscut....Din pacate, pe parcursul celor 4 ani de santier, RADIO ROMANIA nu a catadicist sa actioneze pentru accelerarea lucrarilor si acum, la terminare, a fost de acord cu restrictionarea draconica a circulatiei autovehiculelor la intersectia Berthelor - Berzei, astfel incat prin decizia Dir.Sistematizare din PMB, in aceasta intersectie nu mai este posibil VIRAJUL STANGA spre str.Stirbei Voda, Dinicu Golescu si Virgiliu (ca inainte de inceperea lucrarilor), introducandu-se in aceasta intersectie VIRAJUL OBLIGATORIU DREAPTA, pentru a ajunge in str. Garii de Nord si a justifica prezenta inutilei piete cu sens giratoriu, creatia PMB, de la intersectia str.Berzei cu M.Vulcanescu.
George
15 ian 20:05
+0
VOTURI
-0
Funcționează în clădirea din General Berthelot (Strada Nuferilor până în 1989) din anul 1952. Alo jurnalistilor, nu am inteles nimic. Mai functioneaza sau nu acolo sediul Radioului? Si calatorii mai mult vor fi incurcati de numele acelesi statii daca oin prezent nu mai functioneaza acolo sediul radioului.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE