Cum a câştigat Şova un proces cu Monica Macovei: A prezentat un document falsificatProcurorii DNA susțin că un document în baza căruia Dan Șova a câștigat un proces cu Monica Macovei era, de fapt, falsificat. Totul a ieşit la iveală odată cu rechizitoriul prin care Dan Șova și Victor Ponta au fost trimiși în judecată.

Cum a castigat Sova un proces cu Monica Macovei: A prezentat un document falsificat
Cum a câştigat Şova un proces cu Monica Macovei: A prezentat un document falsificat
Foto: indiscret.ro

Din Rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Victor Ponta și Dan Șova reiese că senatorul a negociat și semnat majoritatea contractelor cu Turceni și Rovinari, ba chiar că a falsificat un document depus la instanță, în baza căruia a câștigat procesul cu Monica Macovei, scrie profit.ro.

Dan Șova a acționat-o în instanță pe Monica Macovei, europarlamentar, după ce aceasta a atras, public, atenția asupra contractelor încheiate de senator cu complexurile energetice Turceni și Rovinari. Macovei a pierdut definitiv procesul, fiind obligată să îi plătească daune de 10.000 de lei lui Dan Șova, care a invocat, la vremea respectivă, faptul că nu el ar fi semnat contractele cu cele două complexuri energetice, ci alți avocați asociați de-ai săi.

În document se menționa că Dan Șova nu ar fi fost în țară la datele la care au fost semnate contractele cu Turceni și Rovinari și că, implicit, acestea ar fi fost parafate de un alt avocat de la SCA Șova și Asociații, și nu de către el, personal.

"Procesul-verbal datat 15.01.2007, care vizează hotărârea adunării generale a SCA Șova și Asociații, în sensul că datorită plecărilor dese în străinătate ale inculpatului Șova Dan-Coman, a fost împuternicit (...), a fost folosit în data de 27.04.2010, când inculpatul l-a depus la dosarul nr. (...), al Tribunalului București, având ca obiect acțiune în răspundere delictuală în care reclamantul Șova Dan Coman a chemat-o în judecată pe pârâta Macovei Monica", se menționează în Rechizitoriu, arătându-se că procesul-verbal în cauză era falsificat.

Victor Ponta a fost trimis, joi, în judecată în dosarul Turceni-Rovinari. Premierul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și  spălarea banilor. Alături de Victor Pomta a mai fost trimis în judecată, sub control judiciar și Dan Șova. „Din probele administrate a rezultat că, prin încheierea contractului de conlucrare, s-a urmărit bonificarea inculpatului Ponta Victor Viorel pentru contractele încheiate de SCA „Șova și Asociații” cu COMPLEXURILE ENERGETICE, având în vedere că a rezultat că aceste contracte nu s-ar fi încheiat dacă, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat percepția că Șova Dan Coman beneficiază de susținerea inculpatului Ponta Victor Viorel." Mai multe detalii AICI.

Etichete: dan şova, DNA, monica macovei, proces, trimitere în judecată

0/1 COMENTARII
Klaus ZexHaus
18 sep 13:36
+0
VOTURI
-0
"Daca nu ar fi existat perceptia"??? Cum? Ponta e vinovat de perceptiile unora care percep parca daca le vine sa perceapa? Si asa de usor se poate da un Guvern ales de milioane de oameni? Prin perceptia a 2-3 oameni??
Perceputilor!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE