Cum a devenit DNA "acţionar" la Unirea Shopping CenterDirecţia Naţională Anticorupţie a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra acţiunilor deţinute de Dan Adamescu la Unirea Shopping Center SA, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Unirea Shopping Center
Unirea Shopping Center

Pachetul vizat cuprinde 2,2 milioane de acţiuni, reprezentand 74,16% din capitalul social al companiei. Acest pachet valorează 110 milioane de lei, conform celei mai recente cotaţii de la bursa, de 50 lei/acţiune.

"Prin ordonanța de luare a măsurilor asiguratorii din data de 29 martie s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui număt de 2.208.328 acțiuni deținute de The Nova Investments Group la Unirea Shopping Center)", se arată într-un comunicat remis joi de USC Bursei de Valori.

Unirea Shopping Center este controlată de soţii Dan şi Carmen Adamescu, prin intermediul The Nova Group Investments România, care deţine 74,16% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, în timp ce 15,8% din capital este deţinut de alţi acţionari, scrie economica.net

Compania operează centrele comerciale Unirea Shopping Center Bucureşti şi Unirea Shopping Center Braşov.

În urmă cu o săptămână. procurorii au dispus sechestru asigurator în valoare de 857 milioane lei pe titluri deținute de omul de afaceri. "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au instituit măsura sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 857,3 milioane lei, asupra a 435.759.255 de acţiuni şi 20.406 părţi sociale, pe care inculpatul Aadamescu Dan Grigore, om de afaceri, le deţine la diferite societăţi comerciale", informa DNA, într-un comunicat de presă.

Adamescu este acuzat de abuz în serviciu, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Acuzele au legătură cu falimentul societăţii Astra.

Procurorii DNA susţin ca Dan Adamescu ar fi comis faptele în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra S.A, în perioada 2011 - 2013, atunci când "a administrat în mod defectuos societatea Astra, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate".

Etichete: dan adamescu, DNA, Unirea Shopping Center

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE