Cum a distrus protejatul lui Oprescu Institutul de Studii Orientale, ca să-și facă soția savantDirectorul Bibliotecii Metropolitane, Florin Rotaru, este acuzat de fosta șefă a Institutului de Studii Orientale (în prezent Centru de Studii Euroasiatice şi Afroasiatice), Rodica Pop, că a distrus institutul de când a intrat, în 2008, în subordinea Bibliotecii Metropolitane, condusă de Rotaru. Rodica Pop declară că Florin Rotaru a folosit bani din bugetul alocat pentru institut în scopuri persoanale, nu a mai vrut să cumpere cărți necesare dezvoltării cercetării și a făcut-o pe soția sa, Julieta Rotaru, cercetător de gradul III, fără ca aceasta să aibă studiile în domeniul orientalisticii și fără a fi parcurs toți pașii până la acest grad stiintific, în timp ce oameni calificați așteptau, în van, să fie promovați. Rotaru este acuzat, cu probe, de nenumărate ilegalități, între care achiziții la suprapreț sau tratament inuman față de angajați. Primarul general al Municipiului București, Sorin Oprescu, i-a prelungit, în ciuda tuturor acestor acuzații, mandatul de director lui Florin Rotaru, cu șase luni, cu toate că acesta nu a dat niciodată concurs pentru postul respectiv. Rotaru însuși spune că nu se teme că și-ar putea pierde funcția, datorită relației sale personale cu Sorin Oprescu.

Rodica Pop și Institutul de Studii Orientale pe care îl conducea sunt alte victime ale directorului Bibliotecii Metropolitane, Florin Rotaru. Cercetător științific, singurul specialist român în antropologie religioasă în domeniul studiilor de mongolistică și Consul Onorific General al Mongoliei în România, Rodica Pop este unul dintre cercetătorii recunoscuţi internaţional în domeniul ei de cercetare. A colaborat la lucrări importante, cum ar fi prima traducere din mongolă în franceză "Istoria secretă a mongolilor", apărută la Editura Gallimard, editura la care și-a publicat Emil Cioran majoritatea cărților sale. Cu un doctorat la Sorbona, actual profesor asociat la Universitatea Bucureşti , R. Pop a fost apreciată peste tot în lume, dar nu şi în țara sa. Aici a avut ghinionul să fie subordonată unui om care a încercat din răsputeri să-i întrerupă orice evoluție, nu a fost promovată niciodată, intrând în Biblioteca Metropolitană cercetător gradul II și așa ieșind, indiferent de competenţa sa internaţională şi de activitatea ştiintifică pe care a avut-o după absorbţia institutului de bibliotecă.

Rodica Pop a dezvăluit pentru B365.ro umilinţele şi jignirile la care a fost supusă, împreună cu cercetatorii institutului, după ce acesta a trecut în subordinea Bibliotecii Metropolitane.

Deși o bibliotecă orășenească nu are legitimitatea şi competenţa să ia în subordine un institut care face studii orientale, în 2008, acest fapt s-a întâmplat. "Este aberant ca o bibliotecă orășenească să-şi subordoneze un institut de cercetări. Poate Biblioteca Centrală Universitară sau Biblioteca Academiei. Dar Biblioteca Metropolitană? Nu merge chestia asta. Aceasta este o bibliotecă pentru elevii de liceu, pentru pensionari, pentru publicul din cartier. Noi facem studii şi muncă de cercetare ştiinţifică specializată. În realitate, Consiliul General al Primăriei Municipiului Bucureşti a reuşit, după mai multe tentative eşuate, să decidă trecerea institutului în subordinea Bibliotecii Metropolitane, iar cel care a susţinut acest demers absurd a fost consilierul Romeo Pop în complicitate cu Florin Rotaru.

De ce a vrut Rotaru să pună mâna pe acest institut? Sotia directorului, Julieta Rotaru, dorea să fie angajată la Institutul de Studii Orientale, lucru pe care nu îl reuşise, deoarece nu avea studii de specialitate în domeniu. Atunci, Florin Rotaru şi-a folosit poziţia şi relaţiile din primărie şi i-a adus institutul soţiei sale, subordonându-l institutiei pe care o conducea. Relațiile pe care le avea în primărie, mai exact relația personală cu Romeo Pop, s-au demonstrat mai târziu. Întâmplarea a făcut că ma aflam în clădirea centrală, din str. Tache Ionescu si am aflat că, având o reuniune în Creta, la sfârşitul lunii mai 2010, Rotaru urma să se deplaseze, ca de obicei, cu soţia si copilul, dar, de aceasta data a fost însoţit şi de Romeo Pop împreună cu soţia. Au plecat pe banii instituției, bani publici (vezi poză cu Florin Rotaru și Romeo Pop, din Creta).

Am aflat ulterior de la şeful contabil că suma folosită pentru a-i plati lui Romeo Pop deplasarea a fost luată din fondul de deplasări al institutului nostru. Cu aceasta sumă urma să-mi plătesc o deplasare în Germania, fiind beneficiara unei burse de două luni la Universitatea din Bonn. Faptul că banii din fondul de deplasări al institutului au fost luati si folosiţi abuziv s-a confirmat, deoarece în octombrie 2010, perioada deplasării mele oficiale, am fost nevoita să-mi plătesc deplasarea din bani proprii. Când noul director al Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Capitalei, Emmanuel Papagheorghiu, a solicitat o listă cu deplasările în străinătate, s-a creat o mare agitație: se pare ca numele lui Romeo Pop nu trebuia să apară în actele de deplasare. Ştiu de la contabila instituţiei că  Rotaru a obligat-o să treacă în documentele de deplasare în care apărea numele lui Romeo Pop numele lui Constantin Ion (fost colaborator al bibliotecii), ceea ce reprezintă un fals”, a spus Rodica Pop

Rodica Pop povestește că, de când Institutul de Studii Orientale a trecut în subordinea primăriei, a început să fie distrus, cu pași repezi, de directorul Florin Rotaru. 

Prima măsura pe care a luat-o Florin Rotaru a fost să aducă un profesor olandez, Jan Houben,  pentru a-i „învăța să facă cercetare ca în Occident”, a spus Rodica Pop. Fosta șefă a institutului îl acuză pe Florin Rotaru că, în timp ce spunea că nu are bani de dat pe cărți, el îl plătea cu 1000 euro pe lună pe Jan Houben, care preda în Franța, la Ecole pratique des Hautes etudes, un cunoscut al Julietei Rotaru, soția directorului. "Noi fiind cercetători de mâna a șaptea, așa cum ne numea el -nu sunteți cercetători, zicea, sunteți execrabili- ce-a zis, să ne aducă un specialist. Întâmplarea face că eu am fost profesor invitat la universitatea din Franţa având acelaşi grad ştiinţific ca Jan Houben Ideea a fost să-i facă soţiei relații în străinătate. El primea 1000 euro nestând aici. Activitatea lui s-a rezumat la două rapoarte, adica două e-mailuri: într-unul propune ca numele centrului să fie schimbat cu unul ridicol, criticat de toti colegii mei atât din strainatate, cât și din țară: Centrul de Studii euroasiatice și afroasiatice, denumire pompoasă pentru cei cinci cercetatori care mai rămăseseră. Iar a doua a fost să ne facă nouă evaluări. Și le-a făcut pe baza diplomelor noastre, aflate în dosarele de la resurse umane. Acest lucru putea fi făcut de un simplu de un angajat la Resurse Umane", a spus cercetătoarea.

Însă,  cea mai gravă problemă pe care ea și ceilalți colegi cercetători au avut-o, a declarat cercetătoarea, a fost că nu mai primeau cărțile pe care le cereau, în schimb primeau altele, nefolositoare."Volumul scos de institut şi publicat în limbi de circulaţie internaţională, precum şi un calendar cu articole accesibile marelui public făcut de noi au fost taiate de pe lista activitatii de cercetare. Am rămas cu aceeași logistică, cu computere vechi, în condiţiile în care institutul avea un buget separat de bibliotecă, de care nu dispunea. Am beneficiat de femeie de serviciu pentru curăţenie doar de 2 ori pe an şi am aflat cu stupoare de la aceasta că, de fapt, femeile de serviciu şi alţi angajaţi munceau în casa directorului unde nu numai că nu erau plătite, dar erau tratate ca nişte sclave (n.r.: vezi ce a scris B365.ro despre femeile tratate ca sclave de Rotaru AICI). Aveam și noi comenzi de cărți. Comenzile pe care noi trebuie să le facem, pentru că noi știm cel mai bine de ce avem nevoie. Tot timpul se plângea că are buget mic, că nu are bani. Atunci am zis: bine, limităm lista, luăm strictul necesar. Nici din această listă n-am primit decât foarte puține cărți. În schimb, primeam cărți de sume mult mai mari care nu ne trebuiau. Cărți ale unor academiciei ca să nu le arunce la gunoi. Resturi din colecția Cotidianul. Broșuri, cărți de bucate, ziare vechi. Prețurile acestor cărți care rezultau din borderourile de însoțire erau uriașe. Am avut și noi curiozitatea să verficăm prețurile unor volume pe internet și am descoperit că aceleași volume pot fi găsite la prețuri mult mai mici sau că puteau fi descărcate gratuit. Curtea de Conturi poate verifica foarte ușor câte cărți au intrat și cu ce sume", spune R. Pop. Una dintre cărțile pe care Rodica Pop a transcris-o din bordereou este Buletinul Guberinului Provincial al Transilvaniei, carte cumpărată de la Pavelescu Constantin, publicată în anul 1855. Pe această carte directorul Florin Rotaru a dat 800 euro. Despre achiziții dubioase pe care Florin Rotaru le-a făcut de la Pavelescu Constantin, un bătrânel de 86 de ani căruia Biblioteca Metropolitană i-a dat un milion de euro în cinci, B365.ro a scris AICI.

Nu numai că institutul nu primea cărțile necesare, dar au fost refuzate împrumuturile internaționale, povestește Rodica Pop. "Am hotărât că, dacă nu avem bani pentru a cumpăra cărţi, hai să impumutăm. O colega de-a mea s-a dus cu lista la director. Reacția lui a fost să o trimită la plimbare şi să invoce lipsa bugetului. Nu costa, însă, mai mult de 20 de euro. Nu am primit acordul de a beneficia de anumite abonamente pe internet la anumite site-uri științifice, reviste online. Institului nostru n-avea nicio șansă de a supraviețui în felul asta. Directorul ne jignea mereu, ne umilea ca cercetători, , ridica tonul, avea o plăcere de a mi se adresa spunându-mi în repetate randuri‚ ’dna Pop, nu ştiţi nimic’, mai ales în timpul şedintelor când aveam o opinie diferită de cea a conducerii. Cu toate că eu eram aceea care solicitam bugetul pentru deplasări și știam că sunt bani, mi s-au refuzat plata hotelului și diurna la un congres. Unei colege i s-a refuzat deplasarea la Budapesta. Nu la fel s-au petrecut lucrurile când în ianuarie 2012, Julieta Rotaru, soția directorului, a plecat la un congres în India: au fost și bani de drum și diurnă, și taxe de participare și de cazare, cu toate ca bugetul nu fusese aprobat", a spus R. Pop.

Cercetătoarea s-a hotărât să povestească prin ce a trecut de când institutul a trecut în subordinea lui Rotaru când munca ei a fost atribuită Julietei Rotaru, soției directorului. Rodica Pop, Adina Berciu și Julieta Rotaru au colaborat la realizarea unei lucrări cu titlul „Cartea. România. Europa”, ediția a II-a, 20-24 septembrie 2009, apărută la editura Biblioteca Bucureștilor. Această carte adună lucrările mai mult autori români şi străini, participanţi la un simpozion organizat de bibliotecă. Rodica Pop adusese și corectase 16 lucrări din secţiunea pe care o coordonase, Julieta Rotaru 6 lucrări. După publicarea cărții, singurul autor trecut era Julieta Rotaru. "Julieta a stat tot timpul acasă, de unde dădea telefoane cu ordine care se băteau cap în cap şi se schimbau de la oră la oră. Persoana cu care lucram la tehnoredactare plângea si tremura de frica acestor telefoane, suportând cu greu limbaju de nereprodus al sotiei directorului. Stiu că altcineva din instituţie făcea corespondenţa cu cercetătorii în locul ei. Eu pot spune că am lucrat zi şi noaptea. Care a fost contribuția Julietei Rotaru în final? A dat ordin ca toate titlurile în engleză să fie scrise cu literă mică. Sigur, asa ceva nu se face: autorii textelor nu-și dăduseră acordul și, în plus, este un abuz pedepsit de legea drepturilor de autor. În plus, nume de naționalități au apărut scrise cu literă mică. Ca urmare, am avut mari probleme, pentru că unul dintre invitatii turci nationalisti m-a interpelat: de ce ai scris otomanii cu "o" mic, ai ceva cu turcii? Sigur, aceasta confiscare a volumuli se numeste furt intelectual, iar eu trebuie să fac apel la justitie pentru nerespectarea drepturilor de autor. ", ne-a declarat Rodica Pop.

Nu este singura lucrare despre care cercetătoarea spune că i-a fost furată de soții Rotaru. Întâmplarea a făcut ca o revistă menită să fie trimisă corpului diplomatic, i-a venit și ei, ea fiind consul onorific al Mongoliei. Revista se numește "Clipa" și este realizată de fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală ,,Nişte ţărani". Florin Rotaru a dat un interviu în această revistă. Întrebat de secțiunile din simpozionul pe care-l organiza anul acela, Rotaru le-a numit pe fiecare, spunându-le și coordonatorului. Subsecțiunea "Reconfigurarea divinului și divinității", tema Rodicăi Pop, Rotaru o atribuie lui Jan Houben.

Julieta Rotaru, soția directorului, este colegă de muncă cu soţul său, fiind angajată pe un post de cercetător ştiinţific la Biblioteca Metropolitană. Femeia a devenit cercetător în cadrul instituției în timp ce soţul său, Florin Rotaru, era director al instituţiei. Întrebat în luna iulie de jurnaliştii B365.ro dacă a făcut parte din comisia de acordare a gradului științific, Florin Rotaru a negat acest lucru, spunând că "titlul de cercetător ştinţific nu e dat de Primărie, ci de Ministerul Educaţiei în urma evaluării de către o comisie din care fac parte şi membrii ai Academiei Române. Eu nu am făcut parte din această comisie". Dar soţia acestuia este cercetător de gradul III, iar Ministerul Educaţiei validează doar gradele de cercetător I şi II şi nu pe cele de asistent de cercetare, cercetător principal şi cercetător principal III, care cad exclusiv în sfera angajatorului. În cele din urmă, directorul a recunoscut că a făcut parte din comisie și că, la momentul în care a fost întrebat, "nu și-a mai amintit". Rodica Pop ne-a explicat că Julieta Rotaru n-a parcurs pași necesari pentru promovarea la gradul de cercetător de gradul III: întâi trebuie să fii asistent cercetător, apoi obții gradul de cercetător, abia apoi poți fi promovat cercetător gradul III. Și pentru toate acestea trebuia să treacă ani buni. Julieta a trecut direct de la bibliotecară la cercetător gradul III, după ce s-a căsătorit cu Florin Rotaru. "Ca să devii cercetător trebuie să ai studii de specialitate, la nivel licență, nu masterat. Ea a făcut Limbi Clasice la Universitatea București, mai apoi masteratul în India, spun ei. Păi masteratul este o specializare, ea trebuia să facă la nivel licență studii de specialitate. În plus, ea spune că a făcut masterat de cinci ani în India. Păi cum masterat de cinci ani? Nu există masterat de cinci ani. Masteratul este doi sau trei ani. Promovarea asta rapidă s-a făcut în timp ce, în cadrul instituției, cercetătorii au fost blocați științific, având studii de specialitate, la nivelul de asistent cercetător. Și sunt în continuare", a povestit fosta șefă a institutului. "Scopul lor este ca Julieta să devină șefa institutului. Șefă peste nimeni, pentru că au dat afară toți oamenii de calitate, toți oamenii care aveau studii de specialitate. A mai rămas o singură persoană cu studii și vor s-o dea afară și pe ea. Acum mai sunt acolo doi cercetători și o bibliotecară", a continuat aceasta.

O altă problema pe care Rodica Pop a avut-o, în anii în care a fost șefa centrului în subordinea lui Rotaru, a fost situația neclară a angajaților: ea declară că directorul acceptă ca unii cercetători să stea acasa cu anii primind salariu. În aceeași situație se află, potrivit cercetătoarei, și Julieta Rotaru. Mai mult decât atât, ea spune că Julieta nici măcar nu face parte din centru, deși așa se semnează și așa a trecut și în CV, ci din departamentul Serviciul Cooperare Relații Internaționale Cercetare Științifică. "Soția directorului menționează în toate înscrisurile, inclusiv în CV, că este cercetător din 2008 la Centrul de Studii Euro-asiatice și Afro-asiatice, care nici nu exista sub această denumire în acel an. Ca sef al centrului din 2008 până în 2011, declar că Julieta Rotaru nu a făcut niciodată parte din acest centru și că mențiunea pe care o face în scris în diverse ocazii este falsă. De altfel, cercetătorii centrului și eu însămi am fost uimiți să citim într-o broșură cu personalități ale județului Mehedinți că tânăra Julieta Rotaru figura acolo ca cercetător la Institutul de Studii Orientale, declarație falsă. Acestea fiind datele nu ne-am mai mirat că aceeași Julieta Rotaru organiza Școli de vara în numele centrului nostru fără ca eu și ceilalți cercetători să știm. Pe noi Julieta ne jignea folosind cuvinte josnice, pe care nu le voi repeta, iar despre diploma mea de la Paris a spus că este falsă", a declarat cercetătoarea, în timp ce-și freacă mâinile, parcă retrăind înverșunarea din acele momente.

Rodica Pop ne-a povestit cum au început simpozioanele pe care le organizează Biblioteca Metropolitană și care sunt ascunzișurile acestor evenimente.

"În anul în care am intrat în subordinea bibliotecii, eu am venit în instituție cu un proiect și o sumă aprobată de 14.000 de euro pentru organizarea PIAC (Permanent International Altaistic Conference), a cărei președintă fusesem nominalizată. Din păcate a fost organizată sub cizma directorului bibliotecii, care, deși nu avea nici cea mai mică cunoștinta despre acest gen de organizare, îmi dădea periodic ordine. Am avut primul conflict deschis când a vrut să ia din putinii bani ai proiectului pentru altceva, mă jignea, mă umilea, îmi vorbea nepoliticos, mai ales în prezența altor colegi. Sigur, directorul a profitat și a majorat bugetul impunându-mi să invit persoane cu care nu aveam vreo legătură. Eu nu m-am ales nici cu salariu de merit pentru organizare și performanta, nici cu promovare, dar dumnealui s-a ales cu niste bani pe care nu știu cum i-a folosit în totalitate, dar știu sigur că a plătit din acești bani publici obținuți în numele conferinței mele două bilete dus-întors din India și din Germania pentru doi profesori care au asistat la doctoratul soției sale la Universitatea București (și nu în Germania cum spune), în toamna aceluiași an", a declarat Rodica Pop.

Florin Rotaru a urmat exemplul PIAC și a organizat el simpozioane anuale. Diferența era de buget. "Pentru aceasta conferință de talie mondială, cea mai bună din domeniu, eu am cerut 14000 euro. La simpozionul de anul trecut, organizat de Rotaru, numai suplimentarea bugetului a fost mult peste 50000 de euro. Știu asta din sursă sigură", a spus Rodica Pop. Cercetătoarea povestește că Florin Rotaru a transformat simpozionul ce se voia a fi științific într-un bal și o modalitate de a epata și de a face favoruri numelor mari din domeniul internațional al cercetării. "Unde au început discuțiile noastre: el voia să îi invităm cu soții/ soți. Unii au venit cu business class. A făcut ceea ce nu se face: a plătit drumul soțiilor sau soților, că așa a crezut că e de bonton. Simpozioanele au avut loc la Intercontinental, Novotel și anul asta la hotelul lui Hagi din Mamaia. Legea spune că nu ai voie să stai la evenimente de genul acesta la hoteluri de mai multe de trei stele. Dar el ascundea hotelurile din program. În plus, nu se invitau cercetători români. Când asta este caracteristica bibliotecii orășenești. Dacă ai bani să faci chestia asta, invită marii cercetători de la Biblioteca Central Universitară, de la Biblioteca Academiei, așa faci o chestie specializată. Și nu numai că a plătit drumuri soț-soție și toate celelalte, mai apoi a plătit și excursii de mii de euro în țară. Rotaru a făcut o invitatie unei orchestre de cameră din Sankt Petersburg (în România sunt multe orchestre de camera) pentru care s-a plătit transport, cazare şi prestaţie, la care s-a adăugat un bilet de avion în mod special pentru un violoncel, în conditiile in care cercetatorii au fost nevoiţi să-şi plătească singuri deplasările, cărţile etc. ”", îl acuză Rodica Pop pe Florin Rotaru. Potrivit e-licitatie.ro (anunț de atribuire numărul 122884/27.03.2012), Biblioteca Metropolitană a facut achiziţii de 509437.1 RON pentru servicii de agenţii de turism şi servicii conexe.

Florin Rotaru a pensionat-o pe Rodica Pop acum un an, în timp ce aceasta era la un congres în Germania. "A făcut asta deși aveam 59 de ani, iar cercetătorii pot lucra până la 65 de ani, iar dacă fac lucruri de calitate, și mai mult. M-a asimilat unui funcționar de acolo. Când am venit contractul meu de muncă era desfăcut. Vestea mi-a fost transmisă de la Resurse Umane prin e-mail. Am discutat doar cu directorul adjunct (pensionar si salariat cu drepturi depline, ca mulţi alţii în instituţie. Eu în luna aceea avea concediu programat. Mi-a șters numărul de înregistrare de pe condică. Fusesem nominalizată președintă PIAC din nou, anul care trecuse, și el știa asta. Era ediție jubiliară de 55 de ani. Automat, nu poți da afară un om care are un asemena proiect. Dai afară om care a stagnat, care timp de douăzeci de ani a rămas la același nivel. Altfel, se lucrează. Am avut noroc că m-a ajutat domnul academician Ionel Haiduc să fac evenimentul la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai. Închipuie-ți că rămăsesem fără o instituție în spate și fără bani", a continuat, oftând, cercetătoarea. Ceea ce i-a dat curaj a fost suportul pe care l-a primit de la cercetători din lumea internațională, revoltați de nedreptatea care i s-a făcut. "La PIAC este un moment numit confesiunile. Fiecare povestește ce a făcut în ultimul an. Eu le-am povestit că în ultimul an am fost dată afară. Ei fuseseră la simpozion și vazuseră ce fel de om este Rotaru. Au spus că-și vor anunța universitățile, urmând să-și informeze ambasadorii la București, care îl vor contacta pe domnul Sorin Oprescu și-l vor pune la curent ce se întâmplă la București", concluzionează fosta șefă a Institutului de Studii Orientale.

Contactat de jurnaliștii B365.ro, Florin Rotaru nu a răspuns.

Întrebaţi de ce un institut de studii specializate a trecut în subordinea unei biblioteci orăşeneşti, Reprezentanţii Direcţiei Cultură, Învăţâmant, Turism a Primăriei Capitalei ne-au răspuns că acest lucru s-a petrecut "ca urmare a unei hotărâri de consiliu". 

Legat de pensionarea Rodicăi Pop, fără ştirea ei, în timp ce era la un congres în Germania: "Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în baza şi cu respectarea cadrului legislativ de speţă în vigoare, la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, contractul individual de muncă pentru fiecare angajat încetează de drept". Dar Rodica Pop este cercetător ştiinţific, iar aceştia pot lucra şi după ce au îndeplinit vârsta standard de pensionare, mai ales dacă fac lucruri importante în instituţie - Rodica Pop organiza conferinţa internaţională PIAC - dacă obţine acordul Consiliul ştiinţific al instituţiei. Dar cercetătoarea a fost pusă în faţa faptului împlinit, aşa că nu a mai putut obţine niciun fel de acord. În plus, Rodica Pop a declarat: "Consiliul stiintific al carui membru eram nu s-a intrunit niciodata. Acest Consiliu ştiinţific era ţinut exclusiv de director şi sotia lui, singurii care luau decizii, chiar dacă ele se schimbau de la o zi la alta sau dacă directorul spunea una, iar soţia lui spunea cu totul altceva când dădea ordine la telefon".

Despre nemulţumirile angajaţilor, care se plâng că nu mai primesc cărţile necesare, că au fost daţi afară oameni competenţi, chiar dacă soţia directorului, care nu are pregătirea necesară, este cercetătoarea în bibliotecă, că sunt jigniţi şi umiliţi de director, indiferent de vârsta, funcţia sau studiile lor, reprezentanţii Primăriei nu au mai avut nimic de declarat.

Primăria Capitalei, în a cărei subordine se află Biblioteca Metropolitană, ne-a informat, după publicarea articolului Secretul bătrânelului milionar de la Biblioteca Metropolitană - cărți vândute de 11 ori mai scump, că "din dispozitia Primarului General, Sorin Oprescu, la Biblioteca Metropolitana Bucuresti se afla in derulare actiunea de control avand ca obiect verificarea legalitatii achizitiilor efectuate de aceasta institutie, dar si a acuzatiilor aduse conducerii institutiei, aspecte semnalate inclusiv in mass-media."

Directorul Florin Rotaru a mai fost implicat, în ultima perioadă, în alte scandaluri.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cumpără sute de cărţi la preţuri supraevaluate, de la o organizaţia neguvernamentală A.B.I.D.O.R., al cărui preşedinte este, încă de la înfiinţarea ei, Florin Rotaru, directorul bibliotecii. 

Florin Rotaru a fost acuzat de angajaţi că îi folosește pe post de sclavi, în interes personal. Ascultați mărturiile femeilor tratate ca sclave, umilite și jignite de de director şi soţia acestuia, Julieta Rotaru

Biblioteca Metropolitană a cumpărat sute de cărţi la preţuri exorbitante, supraevaluate, de la un bătrânel de 86 de ani, Pavelescu Constantin. Bătrânelul a primit pentru cărţi sume de până la 11 ori mai mari decât preţurile cu care se achiziţionează de pe piaţa internaţională, de specialitate.

Un alt scandal în care a fost implicată Biblioteca Metropolitană a fost pictorialul sexy pe care Roxana Nemeş l-a făcut printre cărţile instituţiei, în sediul central al Bibliotecii Metropolitane, unde-și are Florin Rotaru biroul.

Etichete: A.B.I.D.O.R., achizitii de carte Biblioteca Metropolitana, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, carti luate la suprapret de Rotaru, conflict de interese, dezmat sexy Biblioteca Metropolitana, director Biblioteca Metropolitana, exploatare angajati, Florin Rotaru, Florin Rotaru sclave la director, Julieta Rotaru, pictorial sexy Biblioteca Metropolitană, promo

0/39 COMENTARII
LeoVods
28 feb 15:03
+0
VOTURI
-0
Genericos Cialis http://viacialisns.com/# - viagra vs cialis Cephalexin Throat Cialis On Sale Progesterone Pills Free Doctor Consultation
Daniela
03 feb 01:34
+0
VOTURI
-0
Salariatii stau cu frica in san la serviciu si, mintiti si intimidati, nici nu mai stiu ce drepturi au, ce sa mai vorbim de a si le apara in vreun fel; şeful comisiei de etica este directoarea cosmaciuc, a doua in linia minciunilor si hotiei; liderul de sindicat este o paiata in mana conducerii, tot ce face este sa imparta ciocolate de craciun si bilete la Mamaia vara; restructurarile din anii trecuti au vizat nu pe cei mai slab pregatiti ci exact pe cei incomozi care au infruntat in vreun fel sau altul sirul nesfarsit de abuzuri; nimeni din conducerea acestei institutii nu respecta legile acestei tari si ii forteaza si pe altii prin intimidare sa le incalce...
În aceste conditii primaria trimite o comisie de ancheta si se asteapta ca oamenii sa recunoasca imediat toate cele cate li se intampla zi de zi? pentru ca de ani de zile vin anchete, pleaca anchete, si toate merg mai departe neschimbate.
Doar directoru’ e prieten cu primaru’, pe ce lume sutem de nu pricepem?
Pacat dom’ primar ca va compromiteti in halul asta!

Ce ar trebui sa mai faca directorul rotaru si gasca lui ca institutiile statului sa reactioneze? Presa a semnalat actele de coruptie descoperite.... delapidari, falsuri in acte publice, deturnare de fonduri, folosirea bunurilor publice in interes personal, furt intelectual (vezi lucrarile doamnei Rodica Pop), abuzuri in serviciu impotriva salariatilor, promovarea nevestei si instaurarea ei in sediul central unde ingrozeste personalul, folosirea salariatilor in interes personal (nu numai la el acasa la treburile mosiei, ci si pentru „operele” publicate sub semnatura sa sau a prietenilor, inclusiv celebra lucrare de doctorat). LA CE TIP DE INFRACTIUNE AUTORITATILE VOR SPUNE „DESTUL!”?
Un OBSERVATOR
02 feb 23:36
+0
VOTURI
-0
Oameni buni, UNITI-VA ! Am si eu pe cineva care lucreaza acolo si imi tot povesteste ca .. ,(Deh…. !, macar gura lumii, Rotaru n-o poate opri).
Este disperat sa obtina prin toate sursele posibile in continuare venituri prin furt. Se razbuna pe salariati, reducandu-le ratia de apa pe care trebuie sa le-o asigure salariatilor, dandu-le doar 3 bidoane / luna.
Sa spuna el daca la Birciulesti si la celelalte mosii unde isi duce bunurile din biblioteca, mobila, calculatoare, aparatura …. din fondul de achizititii de bunuri al B.M.B., a redus vre-o ratie la ceva. Ia in continuare din drepturile salariatilor spre interesul personal. Mai nou si al directoarei, ca…, acum incep sa iasa la iveala si afacerile necurate ale directoarei. Ea fiind complicele direct al lui Rotaru. Sa nu uite directoarea asta a voastra ca ea ca “gasculita” a semnat mai multe neregularitati decat el.
In puscarie si cu ea !
Oameni buni !... Rotaru joaca SPANZURATOAREA cu voi cu toti !
Sclava Isaura
02 feb 13:01
+0
VOTURI
-0
am auzit saptamana asta una buna:

Intrebare la Radio Erevan:

Este adevarat ca in anul 2016, BMB angajeaza o firma din Canada pentru servicii de imbalsamare, pentru intretinerea pensionarilor reangajati din 2004 incoace ?

Raspuns: Da, este adevarat. Dar nu din 2016, ci din 2014. Si nu din Canada, din Egipt, unde ABIDOR deja are o filiala de prietenie. Doamna director-pensionar Cosmaciuc viziteaza Canada cu familia doar din pura placere. Evident pe bani publici. Sau prin ABIDOR-ul lui Rotaru. Sau pe bani publici. Ma rog, tot aia este.
alta veterana
02 feb 00:52
+0
VOTURI
-0
Cosmaciuc si Rotaru, clica stapana peste biblioteca metropolitana si care jefuieste astfel bugetul local al capitalei in interes personal sau de familie, sunt mana in mana din totdeauna in toate cate se intampla zi de zi, an de an, din 1996 incoace, de la achizitiile de carte la achizitiile de mobilier (la astea din urma doamna pensionar/director stie cel mai bine, ca este felia ei..pe care o imparte cu prietena de la tehnic, care are la randul ei o prietena la achizitii, ca o mana o spala pe alta si amandoua obrazul – cealalta mana sta in buzunar, sa numere ce mai pica)
Degeaba afiseaza un aer fragil si fandosit, degeaba joaca rolul politistului bun in schema polititstul bun-politistul rau, (el urla la noi si cere lucruri absurde si abuzive – ea ne compatimeste si „intelege”) nu mai pacaleste pe nimeni, de ani de zile, toata lumea stie cum sta treaba, numai da nimeni doi bani pe ei, toata lumea face bancuri.
Ca atata face din pacate romanul strivit de gheata dictaturii : sa faca bancuri si sa rada: ca nu ai facut nimic in biblioteca daca nu ai cules un mar la Bilciuresti , ca cea mai mare realizare profesionala posibila este sa te pensionezi si sa te intorci ca nosferatu pe un post si mai gras, ca n-ai trait cu adevarat daca nu ai prins o conventie la biblioteca ...
In Franta de exemplu , ca tot sunt francofoni cu totii prin BMB, daca presa semnala asemenea probleme grave si abuzuri intr-o institutie de stat care functioneaza pe bani publici – se declansau automat anchetele, se insirau demisiile, se aplicau sanctiunile...
la BMB daca se declanseaza anchetele, se „aranjeaza” dosarele , se spala sosetele, si nu mai miros picioarele
o veterana
31 ian 01:52
+0
VOTURI
-0
Asa este, directoarea Cosmaciuc, cu glas mieros si prefacut, ii minte si ii pacaleste pe toti, pentru ca ea "simpazizeaza" cu victimele lui Rotaru "da, te inteleg, asa se poarta el cu toata lumea, nu pune si tu la inima tot ce auzi"..."da, da, asa trebuie intocmite actele astea, asa se cere, si eu fac la fel"...minciuna si prefacatoria sunt competente cerute prin fisa postului ! De ziua ei sau de sarbatori este coada la usa ei, vin slugile cu tributul: bijuterii, parfumuri scumpe, genti de piele, si cate si mai cate. Si pentru fiecare mare favorit, se gaseste un loc de sef prin organigrama, nu conteaza ce stie sau ce poate, conteaza daca este de-al casei, si accepta sa participe la hotia organizata la nivel de institutie.
Spera lumea prin biblioteca ca odata cu pensionarea sa scapam de ea, dar se pare ca nu s-a furat destul inca, asa ca mai sta. PANA CAND?
o biblioteca
30 ian 19:40
+0
VOTURI
-0
Nu numai ca directoarea a fost lasa si nu a luat apararea nimanui in fata directorului, dar a fost complice in permanenta la potlogariile de care se face vinovat puscariabilul Rotaru. Era grija ei sa nu se descopere ceva; ea e cea care punea la dispozitia comisiilor de ancheta (care veneau in control de-a lungul anilor) toate actele cerute si ea este cea care avea grija sa se dea actele care "trebuiau". In caz ca se descoperea ceva, era acoperit cu daruri. Daca Cosmaciuc sta si-si roade linistita pensia, cu cine mai face Rotaru strategiile de imbogatire? Nu trebuie sa mai pice de la masa lui Rotaru cate o "firimitura" pentru Cosmaciuc? Sa va fie rusine tuturor celor care au ascuns nelegiuirile din Biblioteca!
CELENTANO
30 ian 18:32
+0
VOTURI
-0
AFARA DIN BIBLIOTECA CU TINE, TIRANULE ! O SA-TI VINA SALARIATII LA USA SA TE SCOATA DIN BIROU, NU MAI MERITI SA STAI ACOLO ! INTELEGI ?????

IAR DVS. DNA. DIRECTOARE NU AVETI PUTEREA SA TRAITI DOAR DIN PENSIE ? CE VA MAI TREBUIE SALARIUL DE AIC I ? NICIODATA NU NE-ATI APARAT IN FATA NEDREPTATILOR LUI. ATI FOST O LASA DIN TOTDEAUNA !
Mircea
29 ian 19:07
+0
VOTURI
-0
Ce rusine… de fapt ma asteptam la gesturi derizorii…. ati blocat accesul la internet al salariatilor… sunteti mai mult decat ridicoli, nici nu stiti ca mici sunteti.

Mare lucru! Toata lumea stie ce ati facut si de ce sunteti in stare, cat ati mintit si cat ati furat, pe cati i-ati umilit si i-ati nedreptatiti. Toata lumea stie ca nu aveti competenta asa ca dezlipiti-va de scaunele voastre.

Inteleg ca insipida directoare vrea sa cheme politia… e vorba de un autodenunt? Nu, nici vorba. Dar stiti cum e: hotul striga hotul.

E de mirare insa ca politia nu se autosesizeaza, avand in vedere faptele relatate de jurnalisti, care si-au dovedit veridicitatea.

Ar fi preferabil ca dna director sa se ocupe de pensionarea celor 7 persoane care incaseaza bani ilegal, in timp ce tineri cu scoala solida au fost dati afara sub pretextul restructurarii.

Iar Rotaru sa se duca sa se ocupe singur, fara servitori de livada de pruni si de meri si sa lase locul unei persoane competente si integre. Zicea ca locul lui e langa Iliescu si Nastase: ce mai asteapta?

Intrebare pentru “intelectualul” Rotaru: pe cand urmatoarea calatorie cu familia pe bani publici ?
Adina
28 ian 01:56
+0
VOTURI
-0
Da, sunt cateva greseli mai sus. Sper ca se intelege cat de cat fragmentul anterior.ca sa continui ceea ce aveam de spus, inca o intrebare ar fi: cum dai sute de euro pe carti care se descarca gratuit de pe Internet?

Angajati ai BMB. Ridicati capul, fiti demni. Amintiti-va ca aveti drepturi si coloana vertebrala. Ce va poate face acest individ care s-a dovedit a fi un nimeni, un accident al naturii. Va mai poate insulta odata Si ce? Poate va fi ultima oara.
Iar daca primaria si Oprescu nu au urechi pentru noi, vom merge la DNA, vom cere un alt control al Curtii de Conturi, dar de data asta la un nivel la care amicii lui platiti din banii nostri cu contract de colaborare, nu au acces.
Ii vom solicita in cele din urma primarului pe care l-am votat, sa ne dea socoteala pentru dezordinea si jaful din primarie si pentru ca nu a reactionat.
marius
28 ian 01:27
+0
VOTURI
-0
Nu vad de ce trebuie ca persoanele care au avut de patimit sunt indemnate sa-si pastreze anonimatul. Dimpotriva. Este un drept prevazut in Codul muncii, care spune ca angajatii au drepturi egale la munca si promovare, fara discriminare. Pana una alta drepturi au avut doar familia Rotaru care traieste de ani buni pe munca angajatilor bibliotecii, dintre care o parte lucreaza la ei acasa in conditii demne de cele din epoca feudal.
Daca veti continua sa va fie frica, sunteti complicii lor, impreuna cu cei din primarie si cu controlul lor cu tot care, ati vazut, ia spaga. Toti ar trebui dati afara. Iar lucrul acesta trebuie verificat in toate departamentele Primariei . Daca nu ne auziti acum dle Oprescu, va asigur ca ne veti auzi vrand nevrand si inca foarte curand.
Atentie, acest individ fabrica o noua organigrama in scopul de a se debarasa de cei incomozi. Urmeaza si si o restructurare. Sa nu uitam ca la precedent, pensionarii ar fi trebuit sa plece, dar i-a pastrat, in shimb a dat afara sau a pensionat cercetatori inainte de vreme. Sa nu uitam ca a restructurat considerand departamentele ca avand un numar de angajati care nu corespundea realitatii, ci considerate a avea un numar mult mai mare de angajati. O fi avand si contabilitate dubla, si organigrama dubla, si actele care merg in primarie duble. Daca cei de la Primarie nici macar nu le observa pe cele false, la ce sa te astepti de la ei? Sa nu-i uitam pe colaboratorii platiti. Nu vorbesc numai de prieteni, de fosti securisti, de functionari ai Primariei, dar si de mama Simonei, ultima lui pasiune... ii plateste mama, ca s-o tina pe fatuca langa el... Jalnic.
Uitati-va din curiozitate pe site la structura si activitatea bibliotecilor metropolitane din Europa sau la cea din New York. Totul e clar si transparent, si redus la activitatea de biblioteca. La Bucuresti este o ciorba stricata, un amestec nefiresc, un haos si mai cu seama o promiscuitate, toate acestea fiind definitorii pentru profilul psihologi
Anton Pann
27 ian 21:21
+0
VOTURI
-0
Ma adresez pe aceasta cale tuturor celor care s-au saturat de acest dictator si de savanta lui sotie, dictator ce si-a batut joc ani de-a randul de noi, fosti si actuali angajati ai bibliotecii, care ne-a insultat si ne-a jignit in ultimul hal. Cei care au avut de patimit din pricina acestui ciocoi ne pot trimite pe mail, la adresa anton.pannn@gmail.com, toate suferintele indurate. De asemenea, toti cei care au dovezi despre potlogariile acestui sper cat de curand ex-director, ne pot trimite mailurile la aceeasi adresa. Tot ceea ce primim va fi dat presei, sub anonimat, ca si institutiilor ce pot avea un cuvant de spus in ceea ce se intampla la BMB. Nu va fie frica!
ioana
27 ian 20:33
+0
VOTURI
-0
Merita semnalata si “activitatea savantei” la Universitate, acolo unde de sila, de mila a fost, dupa multe interventii acceptata sa predea da asistent sau lector asociat. Cu toate ca a intrat si la Universitate pe usa din dos, Julietei Rotaru nu i-a fost jena sa chiuleasca de la asa zisele ei sursuri. Si-a batut joc de studenti si de colegi, care nu mai stiu ce sa creada. Cu toate ca este adusa si dusa cu masina, este atat de lenesa incat trimite angajati ai sotului ei ca sa-i minta pe studenti inventand diverse motive pentru care nu poate tine cursurile; dintre acestea minciuna preferata este motivul copilului bolnav, in timp ce acesta este de fapt absenta si de la Universitate si de la serviciu si calatoreste linistita petrecand vacante pe bani publici, in delegatii inventate de sotul ei. A mers pana acolo incat nu s-a prezentat nici la exemene, lasand aceasta pe seama unui angajat al bibliotecii, feuda familiei Rotaru.
o bibliotecara
27 ian 10:58
+0
VOTURI
-0
Ai dreptate Floricica. De cativa ani Biblioteca este mosia lui Rotaru. Pe langa tipetele, urletele si injuriile care au devenit cotidienene, la sedinte eram mereu jigntit in alt mod de acest satrap: ne spunea ca ne da pe toti afara si aduce chinezi in locul nostru sau ca sunt atatia la poarta bibliotecii care sunt profesional mai buni si ne pot lua locul. Am indurat destul, el ne jigneste tot timpul, dar nu pe munca noastra si/a cladit averea, casele etc? Cui ne mai putem adresa, daca autoritatile competente nu iau nici o atitudine impotriva acestui hot dovedit si a conferentiarei?
floricica
27 ian 00:34
+0
VOTURI
-0
... din graba.... corect: BIBLIOTECII. Da, oameni buni ! Toti salariatii pot confirma aceste vorbe: VA DAU AFARA SI ANGAJEZ CHINEZI ! Rusine sa-ti fie Florinele ! RUSINE !!!!!
Floricica
27 ian 00:18
+0
VOTURI
-0
AFARA CU TINE FLORINEL ! NU INTELEGI CA NU TE MAI VREM ? AFARA CU TINE !!! SUNT SUTE DE CHINEZI LA POARTA BIBLIOTECI CARE ASTEAPTA LOCUL TAU. IN ANGAJAM PE EI, CA NE COSTA MAI PUTIN. TU NU ESTI BUN DE NIMIC. NU ESTI BUN NICI SA VINZI COVRIGI VIS-A-VIS DE BIBLIOTECA ! ATENTIE CE-TI DORESTI ! FERESTE-TE DE BLESTEMELE SALARIATILOR, FLORINELE !
marian
26 ian 14:21
+0
VOTURI
-0
Un nenorocit! Si el si nevasta-sa! La puscarie cu ei... Huooo!
Pishti
25 ian 20:42
+0
VOTURI
-0
Interesanta informatia despre suma de 509.431,1 roni achitata agentiei CMB Travel, care de ani buni “organizeaza” balurile lui Rotaru, numite simpozioane. Ce se intampla cu banii publici care raman, constatam, in folosinta familiei Rotaru?
Cum se face ca sotia directorului este dusa in concediu cu fiica in Bulgaria, cu masina de soferul institutiei, sejurul costa 2000 de euro, este organizat de CMB Travel, dar directorul nu vireaza in contul firmei niciun leu? Poate are factura. Cum se face ca la famiglia calatoreste de fiecare data cu bilete cumparate de la CMB Travel, hotelul, fiind rezervat si platit de aceeasi agentie. Toate acestea in conditiile in care nu exista nicio urma de virament bancar sau plata cash.
Care este relatia dintre Florin Rotaru si Roxana Balcescu? Ce matrapazlacuri au facut acestia sub pretextul simpozionului? Poate ca nu ar fi rau sa se faca un control si la aceasta firma dubioasa, din moment ce colaboreaza cu Rotaru de atatia ani.
Greta
25 ian 19:04
+0
VOTURI
-0
mesaj pentru cei din Primarie care-i sunt complici lui Rotaru, citez din Jurnalul National:
"Hai sa luam mana cu mana de la natia romana,
Sa-nvartim hora hotiei pe pamantul Romaniei"

Bravos natiune!
Tudor
25 ian 18:48
+0
VOTURI
-0
Complicitatea primariei nu se poate exclude. Daca Directorul Directiei cultura ii punea pumnul in gura si-i cerea disciplina, Rotaru nu ar fi avut de ales. Dar el ce-a facut? A primit de la acesta documente falsificate, a aflat ca din banii unui institut luat cu japca de Rotaru s-a platit vacanta unui consilier care a pus umarul la aceasta crima culturala si a acceptat ca acestia sa petreaca impreuna cu sotiile o vacanta in Creta in timp ce prostii si incapabilii raneau in gunoiul de la BMB. Acest director chiar nu are habar de ce se intampla sub ochii lui? Crede ca daca e permisiv, nu e responsabil de jaful de la BMB?
Pai cine a mai vazut contracte de achizitii ca la BMB? Poate intr-o alta lume. Cei din primarie nu pot spune ca nu au stiut. Asa se face ca Societatea Hidrosalt, abonata si ea la contracte cu biblioteca a pierdut licitatia (probabil ca directorul astepta mai multe generozitate din partea lor) ,iar Rotaru a hotarat trecand peste etapa obligatorie a licitatiei sa lucreze cu altcineva. E normal. I s-au permis atatea lui Rotaru incat a crezut ca totul ii este permis. Nu e singurul vinovat, dupa cum nu e singurul beneficiar al matrapazlacurilor sale. Totul s-a lasat cu un scandal la Serviciul tehnic din biblioteca, deoarece persoane profesioniste si responsabile nu au acceptat sa fie partase la asemenea ilegalitati. Asa se face ca Dana Barbu si Dora Buzescu au plecat de la acest serviciu si din biblioteca.
Contractul s-a facut, evident, dupa bunul plac si interes al directorului, dar Societatea Hidrosalt l-a dat in judecata si a avut castig de cauza. Suma imputata bibliotecii este de 800. 000 de milioane, lei vechi. Nefiind achitata de biblioteca in prezent, aceasta este in proces cu ANRMAP pentru acei bani. Cine va plati oalele sparte? Rotaru, Papagheorghiu sau Oprescu? Pana unde va merge jaful din banii publici, in care Rotaru si-a bagat mainile pana la coate?
micubleg
25 ian 18:33
+0
VOTURI
-0
Este posedat saracul, daca ii priviti ochii cand zbiara o sa intelegeti. Nici nu stie de capul lui. O intrat la andropauza iar Julieta e tanara... si e savant de renume mondial. Maiestate Nicule du-te dracu' la culcare ca Julieta se transforma. Esti un mic nimic.
Mara
25 ian 18:27
+0
VOTURI
-0
Atentie! Nu numai ca Primaria i-a cumparat masina noua de fite familiei Rotaru pe bani publici, in plin scandal de coruptie, dupa ce s-au aflat lucruri socante privitoare la achizitii de carti inutile dar supraevaluate, deturnari de fonduri, comportament inadecvat al directorului, care urla si jignea, dupa cum ii venea la gura, dar nici in ziua de azi directorul nu a raspuns cu privire la accidentul de care este responsabil. Un grup de muncitori a lucrat la familia Rotaru in toiul verii neavand dreptul nici la un pahar cu apa. Daca indrazneau sa se opreasca din lucru, iesea sinistra in balcon si le spunea ca inca cele 8 ore de lucru nu s-au terminat... incredibila conceptie, sa consideri cele 8 ore de lucru platite de la bugetul de stat echivalente celor pe care le prestau la ei acasa. De fapt sotia directorului era ea insasi acasa, fara nicio problema ca va fi absenta la serviciu... dimpotriva, a fost promovata.
La intoarcerea de la munca soferul obost a facut un accident in urma caruia a stat internat la Floreasca. Masina a fost casata, si nimeni nu a spus nimic despre acest subiect. Banuiesc ca sunt suficiente merite aici pentru ca sa i se ofere o masina de fite de Primarie.
Sigur, o Dacie era perfecta din toate punctele de vedere, dar nu si pentru un individ care a fost in stare sa aduca o orchestra din Skt Petersburg s-o cazeze, s-o hraneasca, s-o plateasca, sa-i acopere transportul, plus biletul poentru violoncel... asta e tare... in timp ce cercetatorii se uitau cu ochii in soare si nu puteau merge nici pana la Falastoaca...ca sa nu mai spunem ca la noi sunt orchestre cu duiumul, care au nevoie de sustinere. Cum putea insa un om fin ca Rotaru sa accepte un porodus romanesc? “Personaj important, intelectual rasat, francofon fara sa stie o boaba de franceza” imbracat cu costum maro si sosete albe si cu parul gras, in jurul caruia roiesc fostele, actualele si viitoarele amante are nevoie de obiecte de lux in jurul lui, ii dau senzatia ca este mai impo
Mihai
25 ian 17:40
+0
VOTURI
-0
Este evident ca Oprescu il tine in brate pe acest individ CORUPT. Pana la Oprescu are tot felul de complici, vezi consilieri care-i fac acestui neavenit cadouri institute de cercetare, vezi Directia Cultura, si raspunsul lor in care limbajul de lemn si neimplicarea sunt mai mjult decat un raspuns. Da, Rotaru se lauda ca Oprescu il viziteaza. Imi si imaginez cum ii pune pe masa cine scumpe comandate la restaurante in Bucuresti. Asta nu numai pentru ca juna sotie habar nu are sa gateasca, dar fiind lipsita de educatie in general, se poate spune ca nu are cea mai mica notiune despre modul de primire a oaspetilor. Doar aceasta stransa prietenie, total defavorabila lui Oprescu, ma ajuta sa-mi explic cum a fost posibil ca sa-i faca cadou la finele anului trecut o masina de fite, un Volswagen Amarok de peste 25.000 de euro, pentru folosinta exclusiva a familiei Rotaru cu sofer si combustibil incluse, pe bani publici. Achizitia s-a facut pentru o autoutilitara necesara chipurile bibliotecii, dar nu e cazul, deoarece spatiul de depozitare din masina achizitionata e f mic. Orice om de bun simt ar fi cumparat o Dacie tip Docker van, de 9.000 de euro, deci de 3 ori mai ieftina, si pe deasupra si din productie proprie. Probabil trebuie sa asteptam ca Rotaru sa ajunga parlamentar, ca sa circule cu un Logan. Avand in vedere, furturile semnalate, deturnarea de fonduri, achizitiile dubioase, ,marginalizarea celor competenti, are toate sansele sa ajunga departe in Romania. Ma intreb totusi pana unde merge complicitatea celor din primarie? sunt oameni ca noi? au copii? pot dormi noaptea? Primesc foloase atat de mari incat sa le convina sa se inhaiteze cu un puscariabil?
Marius
25 ian 04:00
+0
VOTURI
-0
Este scandalos ca tot ceea se intampla in Biblioteca Metropolitana ramane in stadiul de articol de presa si autoritatile statului sunt pur si simplu oarbe in fata atator evidente. Daca Oprescu inchide ochii la tot ceea ce face Rotaru, nu exista alte organe competente care sa se autosesizeze? Daca comisiile de la primarie sosite in control se pare ca vin cu tema invatata de fiecare data, isi iau darul si pleaca, atunci poate sunt alte organe de ancheta din afara care isi pot face datoria. Nu se poate ca toata societatea romaneasca sa fie corupta pentru ca am fi cu adevarat pierduti. Oricum, mi se face sila de menajeria ce a ajuns Biblioteca Municipala.
Bella
24 ian 21:50
+0
VOTURI
-0
Ar trebui ca angajatii care au cat de cat curaj sa se prezinte la primarie, sa faca greva foamei sau chiar sa meninte ca-si vor da foc. Altfel nimeni nu-i va baga in seama. Nici macar Oprescu cu toate ca e profesor universitar si ar putea pricepe.
Constanta
24 ian 21:35
+0
VOTURI
-0
E terifiant ca in conditiiile in care tot ceea ce s-a spus despre Rotaru & sotia s-a si dovedit, primarul Sorin Oprescu nu face nimic. Controalele pe care le-a trimis sunt apa de ploaie: la controlul de anul trecut celui care il facea i se aducea mancare de post de la un restaurant.... rusine ca un roman poate fi cumparat cu atat de putin, iar Rotaru care are in sange sistemul comunisto-securist stie f bine. La controlul dispus de primar la sfarsitul anului 2012,nu-i cunosc rezultatul, dar il informez pe dl Primar ca au primit cadouri...sa le fie rusine obrazului. Micii corupti ca ei traiesc la umbra marilor corupti ca Rotaru. Oare chiar nimeni nu vede ce case mitocanesti si-a facut? Din ce le-a facut, ca doar nu din salariu de director. Cu ce le tine? Cine-i culege sutele de meri si pruni plantati tot de muncitorii bibliotecii, platiti din banii nostri. Cine-i aduce la serviciu? Evident soferul, cel care-i aduce si sotia (uneori) la serviciu, dar evident la ore mai tarzii, dupa ce eventual a dus-o la cumparaturi, unde i-a tinut cosul in mod obligatoriu. Apoi i-a dus copilul si l-a adus de la gradinita. Apoi copilul a fost dus la tuns tot de un angajat al bibliotecii, asta in timp ce femeile de serviciu ii fac curat, iar Alina, mancare. Coincidenta, si directorul se tunde, dar vine frizerul la el in birou si atunci secretare nu te lasa sa intri.. evident. Secretara la randul ei calca camasi si-i gateste directorului. Ce va mirati? Suntem in plin scalvagism la biblioteca. municipala. NOAPTEA MINTII si JALNIC in acelasi timp. Cred ca numai corpul de control al primului-ministru ar pune punctul pe 'i'.
Cum? cand furi, deturnezi bani esti intr-un conflict de interese strigator la cer folosesti angajatii institutiei in interes propriu, dai inscrisuri cu informatii false superiorilor (vezi schimbarea numelui lui Romeo Pop si cate or mai fi)curg reclamatiile, dar sunt blocate la un anumit nivel din primarie, si cei in drept nu fac numic. Nu-ti mai ramane decat sa-t
victor
24 ian 21:11
+0
VOTURI
-0
A propos de pensionarii din biblioteca orasenesaca din Bucuresti, care pe langa pensie sunt salariati cu drepturi depline, acestia sunt mai multi la numar. In afara de Rodica Cosmaciuc,director adjunct,exemplu de lasitate si lipsa de coloana vertebrala,submediocra ca pregatire, lucru compensat prin comnplicitatea la toate potlogariile directorului, lista poate continua cu Petruta Brezoiu, care nu are nici macar studii superioare, dar e o contabila "model" si "sprijin" pentru tot ceea directorul doreste sa falsifice sau sa deturneze (e vorba de fonduri),Constanta Cordos, o fosta amanta (pe unele le pastreaza, pe altele, vezi Violeta Tanasa le da afara),Mariana Sargarovschi, Gabriela Lupu, Solomonescu Oana, Muresan Angela.
Daca adaugam la acestea numarul impresionant de "colaboratori" dintre care, nu putini din Primarie, ba mai mult este platita si mama unei angajate pe care o place directorul in acest moment ne intrebam de ce nu ajung aceste lucruri la urechile primarului Oprescu. E crima sa cheltuiesti atatia bani din buget in perioada de criza, ca sa tii pe langa tine tot felul de lingai incapabili si tot felul de persoane dubioase. Pe de alta parte, dai afara cercetatori cu specializare fie cu pretextul resctructurarii sau al pensionarii anticipate. Sa dai afara cercetatori cu doctorat la Sorbona... inseamna ca nu esti in toate mintile. Cum, cine permite sa le furi bugetul, sa refuzi achizitia de carti, sa nu-i lasi sa-si faca treaba. E clar, nimic nu mai functioneaza in Romania decat practicile basiste pe care Rotaru si sinistra lui sotie si le-au insusit perfect.
...
24 ian 15:33
+0
VOTURI
-0
De ce nu mergeti sa il intrebati pe Oprescu de ce il protejeaza pe omul asta si va limitati doar sa scrieti articolele astea?
nusuntateu
24 ian 15:32
+0
VOTURI
-0
@suntateu: din ceea ce scrii se pare ca nu intelegi nimic, probabil esti fara circumvolutiuni si ai putea candida cu succes la functia de sclav al lui Rotaru, daca nu esti deja:) poate iti pun o vorba buna la Daniela de la Resurse Umane. oricum, daca ai fi citit comentariile puteai observa cu usurinta ca nici unul nu face referire la gradele stiintifice, ci mai mult la hotul dovedit care se afla in fruntea institutiei. Deci daca ti s-a dat ordin sa scrii ceva, macar sa-ti si dicteze ca nu te duce capul!
VIGILENTUL
24 ian 15:14
+0
VOTURI
-0
Prietene raspandac @suntateu, nu stiu daca observi ca aici subiectul in propozitie il constitue ilegalitatea, abuzul si frauda care domnesc in Biblioteca Metropolitana de care este direct raspunzator un excroc de talia lui Rotaru.
suntateu
24 ian 14:59
+0
VOTURI
-0
Ce de greseli de ortografie in comentariile astea! Sunteti niste semidocti care-si dau cu parerea despre gradele stiintifice. Dati-va cu parerea despre fotbal.
vlad
24 ian 12:27
+0
VOTURI
-0
@alt-oarecare Pe ce lume traiesti :)), s-au scris deja vreo 10 articole despre oamenii astia si mizeriile lor. Crezi ca Oprescu nu stie?? :)) hahahahaha, tocmai i-a prelungit contractul
alt oarecare
24 ian 12:00
+0
VOTURI
-0
I-a cam lasat in pace Oprescu pe astia de la biblioteca sa isi faca de cap. Rotaru de 20 de ani si Cosmaciuc de o viata? Astia da dictatori. Numai sa ajunga la Oprescu tot ce s-a scris in presa despre institutia din subordinea sa si zboara toata mafia de acolo in frunte cu Rotaru si clica lui de hoti. Nu va mai ajunge? Cosmaciuc pensionata si tot sta langa Rotaru sa mai fac un leu-doi acolo. Nesimtitilor!
un oarecare
24 ian 11:41
+0
VOTURI
-0
Daca imi aduc aminte Romeo Pop este consilierul ala care se certa cu Oprescu tot timpul. Deci Rotaru lua bani de la Oprescu si se plimba cu Romeo Pop in tarile calde. Si acum Oprescu il protejeaza pe Rotaru, acest Dinu Paturica al zilelor noastre. Foarte tare, frate!
VIGILENTUL
24 ian 11:36
+0
VOTURI
-0
Pe doamna Rodica Pop a pensionat-o, dar pe directoarea Rodica Cosmaciuc, care i-a acoperit si-i acopera toate porcariile o tine langa el, desi e pensionara de ani buni.
marian
24 ian 11:36
+0
VOTURI
-0
nu se mai termina o data cu puscariabilul asta? institutiile statului sunt incremenite in fata nenorocitului astuia si a sinistrei consoarte? de atata vreme apar dovezi in presa si nimic nu se intampla. ce tara de rahat a ajuns Romania
minca
24 ian 09:50
+0
VOTURI
-0
Acest director este un puscarias. Oare ce trebuie sa faci in tara asta ca sa atragi atentia asupra acestui lucru?
Organele statului ce mama dracu pazesc?
S-a scris si sigur o sa se mai scrie despre nenorocirile facute de acest dobitoc impreuna cu odioasa lui sotie.
Oare Oprescu isi permite ca numele lui sa fie tavalit in mocirla cu numele acestui nenorocit?

Daca da atunci nu mai avem decat o varianta, sa cerem azil politic in Congo.Acolo cel putin n-e consolam cu gandul ca traim in lumea a-III-a.
Stiam ca sclavismul s-a abolit de ceva vreme...
cristyyy
24 ian 09:19
+0
VOTURI
-0
Un om pragmatic ca Oprescu nu ar fii tinut asa un om in functie daca cu este constrans de cava sau cineva. Problema se pune daca pe langa acest directoras mai sunt si alte persoane care detin acest secret al lui Oprescu de ii poate influenta deciziile.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h