Cum a fost alimentată cu bani publici firma şoferului lui Oprescu, apropiat al clanului CămătarilorSoferul primarului suspendat al Capitalei, Cristian Stanca, zis Grenada, apropiat al clanului Camatarilor, a fost alimentat din bani publici de la administratia Capitalei, potrivit Centrului de Investigatii Media. Chiar si Politia Locala, care ar trebui sa vegheze la respectarea ordinii in Capitala, a incheiat mai multe contracte prin care zeci de mii de lei au ajuns anual, din 2011 incoace, in conturile unei firme apartinand familiei soferului lui Oprescu. "Grenada" a fost condamnat in trecut pentru trafic de droguri, conform sursei citate.

Cum a fost alimentata cu bani publici firma soferului lui Oprescu, apropiat al clanului Camatarilor
Cum a fost alimentată cu bani publici firma şoferului lui Oprescu, apropiat al clanului Cămătarilor
Foto: B365.ro

Masinile Directiei Generale de Politie Locala si Control din cadrul Primariei Capitalei au fost spalate si curatate, in ultimii ani, la firma sotiei lui Grenada, care detine o spalatorie auto in Soseaua Viilor din Bucuresti, conform Centrului de Investigatii Media.

Sursa citata precizeaza ca dinamica acestor contracte arata clar cum Municipalitatea l-a favorizat ani la rand pe Grenada. Pana in 2011, spalatul masinilor politistilor si inspectorilor din subordinea lui Oprescu costa doar putin peste 4.000 de lei. Insa, din 2011, odata ce afacerea a ajuns la Grenada, sumele cheltuite anual la spalatorie au ajuns chiar si de 15 ori mai mari.

La sfarsitul anului 2010, in 16 noiembrie, s-a infiintat firma Best Auto STK SRL, cu unicul obiect de activitate "intretinerea si reparatia autovehiculelor". Firma o are ca actionar majoritar pe Carmen Stanca, sotia lui Cristian Stanca, poreclit Grenada, fost sofer al primarului suspendat Sorin Oprescu.

Si Oprescu, si Grenada sunt in prezent arestati pentru coruptie.

Firma, in care Carmen Stanca detine 80% si sora ei restul de 20%, are o spalatorie auto pe Soseaua Viilor si, in septembrie 2015, era aproape de a deschide, tot acolo, un service auto, a carui dotare este aproape finalizata.

In octombrie 2011, firma a incheiat un contract cu Directia Generala de Politie Locala si Control a municipalitatii Capitalei.
Daca pana atunci institutia platea doar pentru spalarea a 15 masini anual (2008, 2009 si 2010) si, respectiv, 55 de masini in primele zece luni din 2011, dupa ce afacerea a ajuns la familia lui Grenada numarul acestora a ajuns la 86 (in restul anului 2011) si apoi la 113 in 2012, 118 in 2014 si 117 in 2015.

Evident, si banii cheltuiti de Municipalitate pentru acest serviciu au fost mult mai multi. Daca in anii 2008 sau 2009 sumele abia daca depaseau 4.000 de lei, in 2014 spalatul masinilor politiei locale a ajuns sa coste 60.931 de lei, bani care au ajuns in firma sotiei lui Grenada.

Surse din administratia lui Oprescu au declarat pentru Centrul de Investigatii Media ca la spalatoria lui Grenada au fost vazuti, in mai multe randuri, pe liderii interlopi Sile sau Nutu Camataru. Mai multe surse judiciare au explicat ca relatia dintre Stanca si clanul interlop a inceput in urma cu multi ani. Aceleasi surse judiciare afirma ca, la sfarsitul anilor '90, Grenada a fost condamnat pentru trafic de droguri.

Legatura lui Grenada cu clanul interlop este confirmata, de altfel, de insusi primarul Oprescu. Interceptat de procurori, acesta afirma ca se teme ca eventualele sale probleme cu justitia vin ca urmare a recentei arestari a fratilor Camataru, in prezent inchisi pentru o bataie la Curtea de Apel Bucuresti.

Mai mult pe Centrul de Investigatii Media.

Etichete: Clanul Camatarilor, politia locala, şofer, Sorin Oprescu

0/2 COMENTARII
Andei
12 Oct 19:58
+0
VOTURI
-0
Raspuns Emil: atunci cand va avea cineva curaj sa l denunte.
EMIL
12 Oct 16:57
+0
VOTURI
-0
Pe directorul VASILE SAVOIU, cel care imparte bugetul primariei, cand il va lega DNA-ul.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE