Cum a fost la Train Delivery FOTOÎn weekendul 25-27 iulie spiritul Street Delivery a ajuns în Gara de Nord în cadrul celei de-a doua ediţii Train Delivery, eveniment urban-feroviar care își propune să revitalizeze un spațiu simbolic al Bucureștiului.

Organizat de Fundaţia Cărtureşti, Street Delivery și CFR SA cu sprijinul CFR Călători și ARCUB, Train Delivery a transformat timp de trei zile faţa Gării de Nord, aducând pe linia 14, în sălile de aşteptare și pe culoarele gării o serie de concerte şi proiecte culturale gândite să redea acestui spaţiu frumuseţea uitată.

Timp de trei zile, peronul 14 – cel mai larg peron al gării – a găzduit scena principală de muzică a Train Delivery finanţată de ArCub sub titulatura „Peronul muzical". Şase proiecte artistice au însoţit sonor călătorii la Train Delivery: Rodion G.A. şi Soare Staniol în seara de vineri, Discotecă & Silvia Dumitrescu sâmbătă seară şi Tzuc & Petzi Live şi Javra în seara de jazz de duminică. O insulă de muzică a așteptat bucureștenii şi în faţa panoului de informaţii din centrul gării, unde peste 20 de artişti au ocupat pe rând scena DelaHaze FM. Printre aceștia se numără: Stema, Karpov not Kasparov, LeVant, Ada Kaleh și Poetrip.

Intervenţiile artistice au ajuns și pe șine: patru echipe de artişti vizuali au lua în stăpânire trei vagoane de marfă şi peretele de lângă Muzeul CFR în cadrul proiectului Railroad Stories finanţat de ArCuB: Sweet Damage Crew, Train Cuts, Irlo şi Kero, Pisica Pătrată.

Pe lângă sesiunile de graffiti pe care artiştii le-au desfăşurat de această dată sub privirea îngăduitoare a Poliţiei de Transporturi Feroviare, un vagon întreg a fost reconvertit într-o zonă de relaxare prin decuparea în diverse forme a pereţilor săi de tablă şi prin transformarea lor în mobilier şi în spaţiu de expunere.

Tot la Peronul 14, pe bucureșteni i-a așteptat garat un vagon restaurant, un compartiment redecorat în spiritul Orient Express, ateliere de trenuleţe pentru copii, o instalaţie artistică din fire textile şi oglinzi, o cameră obscură, expoziţii cu temă feroviară, o nouă copertă suprarealistă pentru clasicul Mers al Trenurilor, ateliere de istorie urbană, un workshop de regie de film semnat de Vlad Petri și Gabi Basalici, caricaturi la minut, proiectul Dume de mestecat, exerciții imaginare de călătorii creative, povești cu taste reîncarnate, ateliere de reciclare creativă sau o expoziţie cu pitici de grădină şi mitici. 

Etichete: Gara de Nord, street delivery, train delivery

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h