Cum a fost VANDALIZAT spațiul de șah din Piața Gorjului, din apropierea Secției 21 de Poliție. FOTOAdministrația Domeniului Public și Dezvoltării Urbane Sector 6 (ADPDU) a publicat o serie de imagini cu spațiul de recreere cu mese pentru șah din Piața Gorjului care a fost vandalizat joi, 19 martie. Autoritățile arată că mesele de șah au fost distruse la mai puțin de 24 de ore de la amenajare. Postarea a determinat nemulțumirea locuitorilor față de activitatea Poliției Locale, întrucât în imediata apropiere a Pieței Gorjului se află Secția de Poliție nr. 21. Primăria Sectorului 6 a anunțat că ADPDU Sector 6 trebuie să depună plângere penală pentru a se constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului. Anchetarea cazului intră în atribuțiile Secției 21 de Poliție.

"Nici 24 de ore nu s-au putut bucura cetățenii care locuiesc în vecinătatea pieței Gorjului din cartierul Militari, de spațiul special amenajat pentru iubitorii de șah, deoarece acesta a fost vandalizat", a publicat ADPDU Sector 6 pe pagina oficială de Facebook.

ADPDU Sector 6 reclamă și faptul că "din păcate, nu de puține ori, întâmpinăm dificultăți în menținerea unui climat civilizat atât pe spațiile verzi din domeniu public cât și în astfel de spații de recreere."

Locuitorii și-au exprimat nemulțumirea în comentarii la postarea publicată de ADPDU Sector 6, menționând că este inacceptabil ce se întâmplă la câțiva metri de Secția nr. 21 de Poliție, situată pe Str. Dezrobirii nr. 37.

foto

La rândul său, Primăria Sectorului 6 a anunțat că "în data de 19.03.2015, Poliția Locală Sector 6 a fost sesizată prin Sistemul Național Unic pentru Situații de Urgență 112, că spațiul de recreere din Piața Gorjului a fost vandalizat de persoane necunoscute. La fața locului s-a prezentat un echipaj al Poliției Locale care a constatat că mobilierul din parc (patru bănci și două mese de șah) a fost distrus.

Întrucât în cauză este vorba de infracțiunea de distrugere, competența pentru soluționare revine Secției 21 Poliție. 

Totodată A.D.P.D.P.U. Sector 6 în calitate de proprietar al bunurilor vandalizate are obligația să depună plângere penală în acest sens și cu această ocazie să se constitue parte civilă pentru recuperarea prejudiciului", se arată în postarea Primăriei Sectorului 6.

foto

În unul dintre comentariile publicate pe pagina ADPDU Sector 6, fostul consilier local al Sectorului 6, Manuel Avrămescu a scris că nu i se pare normal să se păzează fiecare spațiu de recreere, făcând apel la "civilizația de la fiecare".

"Asta e soluția? Să păzim fiecare metru pătrat de oraș cu un polițist, împotriva nesimțirii? Un post de pază în 24 de ore înseamnă 3 ture. Adică 5 angajați. La un 1.000 lei în mână, înseamnă un cost de 9.000 lei/lună + costurile firmei (echipament, logistică și un 5-10% profit). Se duce în 12.000 lei + TVA ușor. Adică, fac o investiție de 12.000 lei apoi plătesc 12.000 lei lunar s-o păzesc? Sperăm că soluția se numește civilizație de la fiecare", a scris fostul consilier care a demisionat din cadrul Consiliului Local al Sectorului 6, după ce a fost găsit incompatibil de Agenția Națională Anticorupție (Detalii aici).

 

Etichete: ADPDU Sector 6, mese șah, părculeț șah, piața gorjului, primaria sectorului 6, Secția 21 de Poliție, Sectorul 6, spațiu recreere vandalizat

0/3 COMENTARII
Teo
22 mar 13:26
+0
VOTURI
-0
Mda, politia locala: cea mai mare gaura neagra a bugetului.
Un articol recent arata ca sunt paziti de BGS.
Au rezervat si banda 1 de circulatie din strada Libertatii (lanaga parcul Izvor) si acolo e tot timpul un politist local care "pazeste" panglica.
Asta ca sa nu mai zic ca recent, am primit o amenda de circulatie (5m mers invers pe un sens unic pentru care trebuie sa ocolesti cca. 2-3km - Str. Lanariei) in mijlocul sectorului 4, de la: atentie: politia locala a sectorului 5!!! Probabil ca sectorul 5 e linistit, asa ca neavand activitate, stau la spaga pe unde e mai profitabil.
Mai am foarte multe exemple atat despre incompetenta angajatilor, care au iesit in strada la adaugarea cerintei de BAC la fisa postului cat si despre activitatea zilnica, multe dintre ele strigatoare la cer.
Cat despre cazul curent: nu trebuie sa stea 24 de ore cineva acolo, ci trebuie sa patruleze pe teren (deci fara spaga in alte sectoare, fara meciuri de fotbal), in apropiere. Probabil ca se putea auzi ravagiul de la 500m distanta, cel putin 15 min.
vlad
21 mar 15:27
+0
VOTURI
-0
Wow, puse de doar o zi??? Oricum, nu vad de ce ar conta ca era langa sectie... are dreptate omul, nu are sens sa bagi bani sa pazesti toate bancile din oras. DAR, acum politia ar trebui sa-i prinda pe vinovati.... pt ca e clar vorba de oameni cu probleme serioase la cerebel. Ar trebui sa-si cunoasca oamenii din jurisdictie sa stie unde sa caute vinovatul... chiar ar trebui prins pt ca e cu certitudine un pericol public.
UNU'
21 mar 12:17
+0
VOTURI
-0
Din pacate ceea ce vedem sunt semnele degenerarii psihosociale in care traim...lacomie, hainie, nesimtire...
Sefii din administratie sunt interesati numai de spaga..sa fie cat mai groasa..nu de calitatea lucrarilor publice...lucatorii isi fac treaba in sila pentru ca sunt prost platiti...iar marginalii, vandalii, exclusii chiar si de la firimiturile jafului...(care ca si atitudine nu sunt diferiti de primele doua categorii).se razbuna si ei cum pot...distrugand ce le-a mai ramas de distrus...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE