Cum a pierdut România o investiţie de 500 milioane de euro în favoarea PolonieiRomânia pierde investiţii majore pe bandă în favoarea ţărilor vecine, după ce ani la rândul companiile străine au atras atenţia că fără infrastructură şi fără investiţii majore în şcoli şi universităţi nu vor veni să construiască uzine şi fabrici importante. La opt ani după ce am pierdut investiţia într-o uzină auto, acum România pierde o investiţie pentru o uzină de motoare.

Cum a pierdut Romania o investitie de 500 milioane de euro in favoarea Poloniei (Foto fortune.com)
Cum a pierdut România o investiţie de 500 milioane de euro în favoarea Poloniei (Foto fortune.com)

Daimler AG, compania care deţine brandul Mercedes-Benz, a anunţat astăzi oficial că va investi 500 de milioane de euro în construcţia unei noi uzine de motoare. În cursă pentru această uzină era şi România, unde la Sebeş Daimler produce prin compania locală Star Transmission cutii de viteze. Aceasta este cea mai mare investiţie pe care România în ultimii ani în favoarea unei alte ţări din Europa Centrală. Noua uzină ar fi asigurat 1.500 de noi locuri de muncă bine plătite.

La începutul lunii aprilie Costin Borc, vicepremier, ministru al economiei, tehnocrat şi fost director general al CRH, declara în cadrul deschiderii noii fabrici de cutii de viteze a Daimler de la Sebeş faptul că „investiţiile străine reprezintă o prioritate pentru Guvernul României şi implicit pentru mandatul meu ca ministrul al economiei. La rândul ei, România este o soluţie pentru investitori". Pe de altă parte, la fel precum în 2014 când a fost demarat proiectul de 300 mil. euro, nu exista o autostradă fără întreruperi între Sebeş şi Sibiu, iar promisiunea guvernului de atunci, condus de VVictor Ponta de a avea o autostradă până la Nădlac nu s-a concretizat.

Polonezii se lăudau deja se săptămâna trecută cu faptul că Mercedes-Benz va investi într-o uzină, potrivit publicaţiei Rzeczpospolita, nemţii fiind interesaţi să construiască noua fabrică în oraşul Jawor, din Silezia Inferioară, Polonia.

Sursa: Mediafax

Etichete: daimler, investiţie, pierdere, Polonia, România

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE