Cum a primit familia lui Geoană o casă cadou, în Primăverii, din partea statuluiCasa administrată de RA-APPS, în care Mircea Geoană a locuit ani la rând, într-o stare de legalitate intermitentă, a fost vândută, miercuri, la licitație, contra sumei de 900.000 de euro, anunţă RISE Project. Cumpărătorul, omul de afaceri Virgil Călina, a anunțat, după câştigarea licitaţiei, că vrea să o demoleze.

Mircea Geoana vrea sa candideze la Congresul PSD la conducerea partidului
Mircea Geoană vrea să candideze la Congresul PSD la conducerea partidului
Foto: bzv,ro

RISE Project a publicat contractul de vânzare-cumpărare prin care socrii fostului președinte al PSD, Margareta și Ion Costea, au achiziționat o casă din cartierul Primăverii, în urmă cu 14 ani, în ianuarie 2001.

Cei doi au plătit statului suma de 8.930 de dolari pentru o casă cu etaj, în suprafață totală de 200 de mp, situată peste drum de Parcul Bordei.

Potrivit contractului, Margareta și Ion Costea tocmai încheiaseră contractul de chirie cu Consiliul General al Municipiului București atunci când au cumpărat acest imobil.

Practic, în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie 2000, soții Costea au semnat contractul de chirie cu CGMB și tot în aceeași zi – în baza dreptului de preempțiune pe care legea îl conferea chiriașilor – au depus cererea prin care au solicitat achiziționarea casei.

O săptămână mai târziu, pe 4 ianuarie, au încheiat actul contractul de vânzare-cumpărare propriu zis.

Contractul de vânzare-cumpărare prin intermediul căruia familia lui Geoană a intrat în posesia casei din Primăverii pe RISE Project.

O anchetă detaliată, care a scos la lumină suita de acte prin care această casă a devenit parte din portofoliul imobiliar al familiei Geoană, a fost publicată în 2008 de către ONG-ul Grupul de Investigații Politice. Articolul poate fi citit AICI.

Etichete: apartament, cadou, case RA-APPS, contract, mircea geoana, primăverii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE