Cum a reuşit să scape timp de 18 ani de judecată profesorul Dan Păcurariu, acuzat de crimăProfesorul universitar Dan Păcurariu, suspectat că şi-a ucis iubita acum 18 ani, va fi cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile, a decis miercuri Tribunalul Bucureşti. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă. Păcurariu a reuşit să scape de judecată timp de 18 ani datorită unei mărturii false a tatălui său, o persoană cu mare influenţă în perioada respectivă.

Procurorii care îl cercetează pe profesorul universitar Dan Păcurariu, suspectat că şi-ar fi ucis iubita cu sânge rece în urmă cu 18 ani, spun că familia acestuia i-ar fi asigurat alibiul în seara crimei. Astfel, tatăl său, persoană influentă la vremea respectivă, a susţinut că fiul şi-ar fi petrecut întreaga seară acasă, potrivit Adevărul.

Păcurariu ar fi avut o relaţie amoroasă cu victima pentru care a făcut o obsesie, iar în momentul în care aceasta l-a anunţat că vrea să plece la studii în China, ar fi ucis-o cu sânge rece. În documentele aflate la dosar se arată că Mihaela se decisese să rupă relaţia cu profesorul mai ales că acesta devenise violent. Dan Păcurariu a fost suspectul principal al crimei încă de la început, dar abia acum anchetatorii au reuşit să probeze vinovăţia autorului. Cel care l-ar fi ajutat a fost chiar tatăl său, Dimitrie Păcurariu, decedat în 2002, fost istoric şi critic literar, profesor universitar la Universitatea Bucureşti şi la Universitatea Hyperion. 

Citeşte şi Profesorul universitar, acuzat că și-a omorât iubita în urmă cu 18 ani, sub control judiciar

De notat este faptul că acest alibi a fost încă de la început susţinut de către tatăl inculpatului, rector al Universităţii Hyperion, persoană influentă la vremea respectivă, acesta susţinând în mod nereal că inculpatul şi-ar fi petrecut întreaga seară acasă împreună cu părinţii, sărbătorind aniversarea căsătoriei lor“, se precizează în documentele anchetatorilor.

Dan Păcurariu s-ar fi dat însă singur de gol. Astfel, în seara când victima a fost descoperită, Păcurariu şi-ar fi anunţat iubita oficială de la acea vreme că Mihaela Fulga fusese ucisă. Numai că ar fi făcut greşeala să-i spună cu câteva ore înainte ca victima să fie găsită moartă în casă.

Inculpatul Dan Pădurariu i-a spus martorei F.A. că victima Mihaela Fulga a fost omorâtă, în data de 29.06.1998 (luni), în jurul orei 17.00 – 18.00, în condiţiile în care cadavrul acesteia a fost descoperit în acea zi, însă abia în jurul orelor 22.00-23.00“, arată procurorii. Până să facă această eroare profesorul şi-ar fi construit alibiul. „Crima a fost comisă în noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, iar începând de a doua zi Păcurariu a sunat victima pe telefonul mobil de zeci de ori, apeluri care au fost găsite ulterior de anchetatori”, arată surse apropiate echipei de anchetă.

Citeşte şi Rectorul Hyperion, despre profesorul acuzat de crimă: Nu avea prieteni, era excesiv de critic

O altă probă care le-a dat de gândit anchetatorilor a fost modul selectiv în care au dispărut bunuri din casa victimei. Mai exact, la cercetarea făcută la faţa locului, poliţiştii au găsit mai multe bijuterii din aur şi suma de 1.885 de dolari, ceea ce le-a întărit convingerea că mobilul crimei nu a fost jaful. Asta deşi din casă dispăruseră un lănţişor şi o brăţară din aur, model „Bismark”, primite de victimă cadou de la Păcurariu, dar şi buletinul de identitate al fetei. Au mai dispărut, de asemenea, diverse bunuri care l-ar fi incriminat pe Dan Păcurariu: un aparat video AIWA (cu care se presupune că a fost lovită victima până a murit) şi un robot telefonic Panasonic, pe care cel mai probabil erau înregistrările unei convorbiri ce putea fi folosită pentru identificarea autorului şi a mobilului comiterii faptei. Totodată, a dispărut şi un rând de chei al locuinţei victimei. Buletinul de identitate al Mihaelei Fulga şi cheile de la casă au fost descoperite de anchetatori în locuinţa profesorului universitar, în timpul unei percheziţii din 2012. Tot atunci, anchetatorii au constatat cu uimire că Păcurariu îşi făcuse în casă un adevărat templu în amintirea victimei.

La mai bine de 14 ani de la comiterea faptei, Dan Păcurariu încă mai păstra numeroase obiecte strâns legate de relaţia sa cu victima, astfel: Copia unui buletin de identitate pe numele ei, o adeverinţă a Mihaelei pentru Liceul Sadoveanu, un bilet olograf semnat „M.”, cu conţinutul: „Pentru DAN . Aşteaptă-mă. Vin repede” , un calendar chinezesc al anului 1998, două pliante de lapte „Fulga”, o carte cu titlul „Fulga Aventura Spaţială”.

În ultimul rând, anchetatorii au mai multe înregistrări ale unor discuţii dintre profesor şi mama sa.

Mai multe convorbiri din 2012 arată cum acesta stabileşte cu mama sa tot ce trebuie să spună şi cum trebuie să motiveze în faţa organelor de anchetă, făcându-şi un scenariu şi cu eventualele întrebări ce-i vor fi puse (mai mult, inculpatul îşi ia şi notiţe în acest sens, cu ocazia percheziţiei domiciliare din 29.05.2012 fiind descoperită şi ridicată o coală de hârtie pe care erau punctate detalii în legătură cu elemente esenţiale ale cauzei)”, arată documentele de la dosar. 


În iunie 1998, Mihaela Fulga a fost ucisă cu bestialitate în apartamentul în care locuia cu chirie, situat în cartierul Titan din Capitală. Trupul neînsufleţit al tinerei a fost descoperit de Poliţie după ce vecinii au simţit un miros puternic ce venea din apartamentul în care aceasta locuia. Poliţia a suspectat încă de atunci că ar fi vorba despre o crimă pasională, cu atât mai mult cu cât vecinii au auzit-o ţipând după ajutor în noaptea în care a fost ucisă.

Etichete: alibi dan pacurariu, Dan Păcurariu, iubita ucisa din gelozie, profesor criminal, profesor universitar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE