Cum alegi o cabina de dus pentru baie

28 oct. 2019
1 Afișari
Cum alegi o cabina de dus pentru baie

Cabinele de dus au un succes urias pe piata de multi ani, iar vanzarile nu par sa scada prea curand. Cabinele de dus sunt populare din mai multe motive. Oamenii adora cabinele de dus, deoarece ocupa putin spatiu, sunt usor de curatat si ajuta la economisirea de timp si apa. Daca doresti sa adaugi eleganta si spatiu baii tale, atunci o cabina de dus este alegerea perfecta pentru tine si familia ta.

 

Mai jos gasesti cateva detalii care te pot ajuta in alegerea cabinei de dus potrivite:

Dimensiunea cabinei de dus

Nu toate baile sunt la fel, si nici toate cabinele de dus. Dimensiunea este, poate, cel mai important factor pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand iti alegi cabina de dus. Masoara bine baia si afla care ar trebui sa fie dimensiunea maxima a unei cabine de dus. Cand masori, tine cont de spatiul rezervat pentru deschiderea usilor, dulapurilor, ferestrelor si a spatiului necesar pentru miscare.

Exista dimensiuni variate pentru cabinele de dus. Acestea pornesc de 70 cm x 70 de cm, si pot ajunge pana la 185 cm in lungime. Evident, daca spatiul si bugetul iti permit, poti realiza la comanda o cabina de dus care sa se potriveasca preferintelor tale. Asigura-te ca masori spatiul astfel incat cabina de dus sa fie potrivita pentru cel mai mare membru al familiei, inainte de a finaliza comanda.

Forma cabinei de dus

Cabinele de dus vin in mai multe forme. Poti alege o cabina de dus semirotunda, patrata, dreptunghiulara sau asimetrica. Optiunile mai populare sunt cele patrate si dreptunghiulare, deoarece acestea pot maximiza fiecare spatiu pe care il ai. Poti opta pentru o cabina de dus patrata care sa aiba deschiderea usilor spre interior, in cazul in care spatiul nu iti permite o deschidere exterioara. Cabinele de dus semirotunde sunt o alegere eleganta, ideale pentru o baie mica, iar usile glisante te ajuta sa economisesti spatiu fara a limita intrarea in dus.

Alegerea sticlei pentru cabina de dus

In ceea ce priveste sticla pentru cabina, ai doua optiuni. Poti alege fie sticla transparenta, fie mata. Decizia ta depinde de cata intimitate doresti. Sticla mata poate fi mai opaca sau mai transparenta, in functie de preferinte. Daca alegi o sticla cu model, este mai bine sa optezi pentru culoarea alb sau negru, astfel incat sa arate elegant si sa se potriveasca cu celelalte corpuri din baie, schema de culori a peretelui, gresia si faianta.

Pozitia si locatia

Cabina de dus trebuie instalata in locul in care se poate face cu usurinta conectarea la reteaua de canalizare existenta. De asemenea, este mai practic sa amplasezi cabina intr-un colt, iar locatia dusului ar trebui sa fie luata in considerare atunci cand alegi forma cabinei. Daca nu doresti sa faci o renovare completa, si sa schimbi instalatia, atunci trebuie sa tii cont de tevi si canalizare cand alegi forma si dimensiunea cabinei de dus.

Cookies