Cum ar putea arăta viitoarele staţii de pe magistrala 6 de metrou, către Aeroportul Otopeni. FOTOMagistrala 6 de metrou, care face legătura între staţia 1 Mai şi Aeroportul Otopeni, va avea 12 staţii cu un design futurist. În plus, vor fi construite parcări cu zece până la 500 de locuri, iar zonele de deasupra staţiilor vor fi amenajate ca spaţii publice pietonale. 

Viitoarea magistrală de metrou M6 va porni din actuala M4, după staţia 1 Mai şi va avea o lungime de 14 km şi 12 staţii: Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni Centru, Otopeni Nord şi Aeroportul Henri Coandă.

Planurile potențiale pentru viitoarele staţii de pe magistrala 6 de metrou au fost prezentate în ediţia 2013 a Anualei de Arhitectură, fiind realizate de arhitecţii Adrian Nicolaescu, Ana Gabriela Berceanu şi Vlad Andreescu, alături de un grup de alţi colaboratori.  Nu sunt însă planurile oficiale, confirmate de Metrorex.

Pentru terminalul intermodal de la Otopeni, ce ar urma să lege aeroportul de metrou, o soluție este oferită de arhitectul Vlad Tarca, în lucrarea de diplomă: 

Stație intermodală

Mai multe imagini, în galeria foto.

Locul exact în care vor fi amplasate aceste staţii a fost avizat încă din vara trecută de Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, după cum urmează: 

Pajura - staţie cu cinci accese, la marginea cartierului (click aici pentru perspectiva de interior a staţiei)

Expoziţiei - staţie prevăzută cu 5 accese, în incinta complexului Romexpo (click aici pentru perspectiva de interior a staţiei)

Piaţa Montreal - staţie la nodul rutier de la Casa Presei, cu 4 intrări/ieşiri (click aici pentru perspectiva de interior a staţiei)

Gara Băneasa - staţie cu 3 accese, la Fântâna Mioriţa (click aici pentru perspectiva de intrerior a staţiei)

Aeroportul Băneasa - staţie lângă aeroport cu 5 accese

Tokyo - staţie cu 5 accese, în faţa magazinului Ikea (click aici pentru perspectiva de interior a staţiei)

Washington - staţie cu 5 accese, la intersecţia DN1 cu bd. Liviu Librescu (click aici pentru perspectiva de interior a staţiei)

Paris - staţie cu 5 accese, la intersecţia DN1 cu Aleea Padina (click aici pentru perspectiva de interior a staţiei)

Bruxelles - staţie cu 5 accese, la graniţa dintre Municipiul Bucureşti şi oraşul Otopeni.

 

Potrivit planurilor autorităţilor, magistrala de metrou M6 va avea trenuri noi, care vor circula la intervale de 5 minute, iar designul staţiilor va fi unul ultramodern, futurist. Garniturile de metrou vor fi dotate cu display-uri care vor indica programul curselor aeriene şi informaţii despre Bucureşti atât în română cât şi în alte limbi de circulaţie internaţională.

Lucrările la magistrala 6 de metrou ar fi trebuit să înceapă în anul 2013 şi să fie finalizate în 2017-2018. Termenul de debut a lucrărilor a fost decalat şi, în consecinţă, la fel şi cel privind finalizarea lor. Contractul a fost încredinţat, în urma unei licitaţii internaţionale, consorţiului format din Padeco Japonia, Oriental Consultants Ltd Japonia şi SC Metroul SA România.

Magistrala va face şi legătura directă a două moduri de transport, cel pe calea ferată, prin Gara de Nord, şi cel pe calea aerului, prin aeroporturile Băneasa şi Otopeni. Astfel, utilizatorii transportului aerian vor putea utiliza serviciile de check-in în Gara de Nord.

Citeşte şi De la 1 iulie, cele două mega cârtiţe vor începe să sape tunelurile magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei care vor lega staţiile Academia Militară şi Orizont. VIDEO Cum decurg lucrările pe şantier. Vezi aici cum arată prima staţie de pe magistrala 5 de metrou. 

Citeşte şi Cine este şeful de la metrou: milionar cu afaceri în Centrul Vechi din Bucureşti. 

Etichete: Băneasa, Bruxelles, magistrala 6, metrou aeroport otopeni, Pajura, Paris, realitatea, tokyo, Washington

0/4 COMENTARII
cata
18 iun 18:56
+0
VOTURI
-0
Un vis frumos care nu-l vad implinit prea curind
Service - Vanzari iPhone
18 iun 14:57
+0
VOTURI
-0
Vanzari / Service iPhone Bucuresti - Berceni.

Tel 0763 073 785 sau id mess : iphone.concept.
Tudor
18 iun 12:03
+0
VOTURI
-0
De la 1 mai ajungi la Gara direct.
vlad
18 iun 10:30
+0
VOTURI
-0
Nu inteleg de ce nu duc metroul asta direct pana la Gara de Nord .... De ce sa mergi pana la 1 mai, pe urma sa schimbi pt 2 statii.... doar pt ca astia nu sunt capabili sa faca o statie de genul Eroilor??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE