Cum ar putea fi TRANSFORMATĂ Gara de Nord. Ce planuri au investitorii privaţi cu această zonăStatul trebuie să permită realizarea de investiţii private în imobile care îi aparţin, astfel încât acestea să fie revitalizate şi utilizate la întregul lor potenţial, iar printre cele mai fezabile proiecte în acest sens este Gara de Nord din Capitală, un loc tranzitat zilnic de 15.000 de persoane.

Gara de Nord
Gara de Nord

Încercăm să deschidem un dialog cu autorităţile, iar în viitor sperăm să existe investiţii private în domenii care păreau rezervate exclusiv statului. Spre exemplu Gara de Nord, care acum nu este un loc unde cineva îşi doreşte să întâmpine pe altcineva. Dacă ar exista mecanismele legale, şi mâine am demara un proiect care să o transforme într-un centru urban de referinţă", a spus Tatian Diaconu, CEO Immochan România, divizia locală a uneia dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa.

Un centru comercial sau o clădire de birouri deasupra gării, după modelul din Londra, Frankfurt sau Leipzig, ar putea con­duce la dezvoltarea Capitalei şi a zonelor limitrofe. CEO-ul Immochan a spus că ideea realizării unui mall în gară nu este fezabilă deoarece în proximitate există deja centrul Orhideea sau AFI Cotroceni în zonă, însă ar fi fezabil un proiect de birouri alături de o activitate comercială.

Ideea unui mall deasupra Gării de Nord a mai fost vehi­cu­lată în trecut, însă proiectul a fost abandonat, iar gara nu a beneficiat de niciun fel de îmbunătăţiri, cu toate că un centru comercial ar fi atras investiţii de până la un miliard de euro şi ar fi curăţat zona.

Sursa: Ziarul Financiar.

Etichete: birouri Bucureşti, cladire de birouri, Gara de Nord, modificare gara de nord, transformare gara de nord

0/6 COMENTARII
Rhoda
26 nov 10:23
+0
VOTURI
-0
Fericirea mea a început din ziua în care știu despre puterile lui Baba Ogun Akande, care are puterea de a manipula lucrurile în favoarea noastră, indiferent de locul în care îl contactezi. Mi sa spus că o femeie cu care părinții mei au avut o dispută când eram mică, mi-a blestemat familia. Parintii mei cred ca blestemul este toata dependenta in familia noastra. De asemenea, nici unul dintre noi în familie nu are succes. A trebuit să ofer soluții problemelor familiei. Baba Ogun Akande a ajutat familia să se ocupe de problemă ca și cum ar fi a lui și familia mea este acum o familie fericită pentru că ne-a adus lumină. Îi promit că voi mărturisi mereu despre lucrările lui bune chiar și în numele lui. Site-ul său este www.babaogunakande.wordpress.com
Îl puteți contacta dacă aveți nevoie de ajutor. babogun227@gmail.com este adresa lui de email. îl recomand cu adevărat pentru orice situație.
Diana
06 feb 21:55
+0
VOTURI
-0
@ABC @Mihai - nu stiu sigur daca acest vechi comentator Cris este cel mai sarac om din Romania, insa cu siguranta este cel mai tampit. Nu e cinstit sa intrati in polemici cu retardatul asta si nici cu alti dobitoci care se lamenteaza pe acest site.
ABC
06 feb 18:16
+0
VOTURI
-0
O gara care arata ca un mall (asa cum sunt majoritatea garilor din tarile dezvoltate) ramane o gara, "cris". Se vede ca nu ai iesit din tara. In ceea ce priveste "excesul de cheltuieli", nu are dreptul nimeni sa decida cum isi cheltuie oamenii banii. Ai porniri de dictator comunist, dupa cum a mai comentat cineva pe site. Sau pur si simplu esti sarac lipit si presupui ca toti sunt ca tine....
Marius
06 feb 13:22
+0
VOTURI
-0
Ha!Ha!Ha! - a prins bine porecla ! Intr-adevar cel ce semneaza "cris" e "Boul site-ului". Exces de cheltuieli ? Esti dus cu capul baiatule ! Dar ce ma mir eu, Romania nu duce lipsa de cretini, intr-adevar !
Mall-urile sunt hidoase ? Dupa ce standarde judeci tu, cocalare ?
Mihai
06 feb 08:25
+0
VOTURI
-0
@cris, ca deobicei, comentariu stupid, cu alte cuvinte "boul site-ului revine!". Se vede ca n-ai fost nicaieri, peate tot in tarile civilizate garile arata ca niste galerii comerciale din care pleaca si vin trenuri. Treaba cu "exces de cheltuieli" indica faptul ca ai probleme cu capul, baiete! Daca esti tu sarac si nu-ti poti permite sa cumperi, ce treaba ai tu cu ceilalti ? Romania e capitalista, tu ai ramas o fosila de pe vremea comunistilor....
Cris
05 feb 14:02
+0
VOTURI
-0
Gara de Nord trebuie reabilitata, modernizata dar sa ramana totusi Gara, exclus mall-uri, birouri, etc. care nu numai ca sunt hidoase si indica capitalism feroce, si indeamna la exces de cheltuieli dar strica aspectul zonei - o cladire din sticla nu poate fi altfel decat hidoasa, o contrafacere arhitecturala chinezeasca.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE