Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului: "Prinde chip" - spune BOR"Catedrala prinde chip", scriu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române pe site-ul dedicat Catedralei Mântuirii Neamului.

În GALERIA FOTO puteți vedea cum arată acum construcția.

"Catedrala Mântuirii Neamului a intrat într-o nouă etapă de construire. Dacă până acum ceva timp, edificiul emblematic pentru trecutul, prezentul şi viitorul creştine ale românilor era doar un deziderat, în sfârşit Catedrala prinde chip.

După ce pentru realizarea infrastructurii a fost contractat un constructor, în urma unei licitaţii a fost selectat altul care continuă acum suprastructura.

„De la recepţionarea lucrărilor nou executant şi-a început lucrările de organizare de şantier care au constat în aprovizionarea materialelor, stabilirea furnizorilor, amenajarea incintei, organizarea de şantier, iar de o lună şi jumătate lucrările au intrat într-un curs firesc al lor. S-a început cu lucrările de armătură rigidă, dar sunt primele care ar trebui executate având în vedere complexitatea lor, după care urmează lucrările de armătură, montare de armătură flexibilă", a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Cons. Petre Chiuţă, Sectorul Monumente şi Construcţii Bisericeşti

În aproximativ doi ani şi jumătate a fost realizată o lucrare extrem de complexă, având două subsoluri şi un demisol, dar etapa actuală, suprastructura, implică noi termene de execuţie." - se scrie pe site-ul oficial dedicat de BOR Catedralei.

Bineînțeles, nu uită să menționeze și importanța donațiilor pentru construirea Catedralei.

În luna august, presa semnala faptul că un Condamnat la închisoare în dosarul "Transformatorul", șef peste lucrările de la Catedrala Neamului.

Utilizatorii forumului skyscrapercity, mai exact cel cu numele kokoshmare, au postat imagini proaspete cu construcția Catedralei.

Etichete: Catedrala Neamului, constructie, realitatea, şantier

0/2 COMENTARII
edi
30 oct 11:03
+0
VOTURI
-0
Este o catedrala dorita de romanii crestini ortodocsi de la inceputul secolului trecut. Vremurile au fost tulburi si iata ca abia dupa trei generatii se reuseste contruirea sa.
Inteleg irelevanta contructiei pentru cineva care nu este credincios si am tot respectul pentru asezarea sa. Nu inteleg insa ura de orice fel. Sa incercam sa ne bucuram de bucuria celuilat sau macar sa o respectam.
gigi
29 oct 15:21
+0
VOTURI
-0
Incredibil...cati cretini au nevoie de o biserica( in cazul acesta UNA IMENSA) si incredibil cati PROSTI exista care doneaza (sau NU) pentru un proiect INUTIL...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE