Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului. FOTO de perspectivă din punctele cardinaleDupă ce a fost finalizată infrastructura Catedralei Mântuirii Neamului, oficialii Patriarhiei anunţă că lucrările de construcţie la cel mai mare lăcaş de cult ridicat după Revoluţie vor fi reluate. Catedrala Neamului va surprinde prin grandoare şi va fi vizibilă din orice punct al Capitalei. 

Infrastructura Catedralei Mântuirii Neamului a fost deja finalizată, astfel că faza cea mai grea a procesului de construcţie, sub cota zero este gata. 

Pentru a marca finalizarea primei etape și începutul celei de-a doua, în ajunul Floriilor, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, a oficiat pe platforma de cotă 0 slujba Vecerniei după care a săvârșit Agheasma mică.

"Atât proiectantul, cât și constructorul declară că lucrările de sub cota zero au constituit faza cea mai dificilă a procesului de edificare. Au fost folosite materiale de cea mai bună calitate, s-au utilizat tehnologii dintre cele mai noi și, pentru o parte dintre dificultățile tehnice pe care le presupune o astfel de construcție s-a optat pentru soluții inovatoare", informează agenţia de ştiri a Patriarhiei. 

Catedrala Mântuirii Neamului se va ridica până la 120 de metri înălţime şi ve depăşi Casa Poporului, având  capacitatea de a adăposti aproximativ 5.000 de credincioşi. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Investiţia în lăcaşul de cult este estimată la aproximativ 400 milioane de euro. 

Vezi aici cum arată acum interiorul Catedralei Mânturiii Neamului. 

Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca. 

Catedrala Mântuirii Neamului urmează să fie gata, în varianta “la gri”, adică fără finisaje, pictură, gravură şi altele, la finalul anului 2014. Cel mai mare lăcaş de cult, vizibil din orice punct al Bucureştiului, va fi dotat cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic, după cu B365.RO a scris aici.

Alături de Bulevardul Uranus, Catedrala Neamului este considerată una dintre cele mai mari greşeli urbanistice, susţine şeful arhitecţilor din România. De ce, vezi aici. 

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, cum arata catedrala neamului, foto catedrala neamului, realitatea, santier catedrala neamului

0/9 COMENTARII
Gheorghe
09 feb 12:47
+0
VOTURI
-0
Câtă ură şi intoleranţă la neortodocşi (adică la sectanţi şi atei)!!!
etien
22 iun 10:26
+0
VOTURI
-0
este o rusine nationala aceasta catedrala in situatia de azi dar tragedia este alta , chiar mai sunt oameni care cred ca este nevoie de ea iar politicul , curva ca intotdeauna s-a dat bine cu cine are nevoie
Andrei
20 iun 22:49
+0
VOTURI
-0
Sa faca ba cate una in fiecare cartier sau macar in fiecare sector. Daca stau sa ma gandesc bine...sa o faca. Daca tipau si altii nu ar mai fi existat piramide si tampiti care sa le viziteze, nu ar mai fi existat sagrada familia etc etc. Lasa sa o faca macar sa vad piatra pe piatra si nu bani furati direct.
florin
20 iun 20:01
+0
VOTURI
-0
suntem o tara de prosti!se fac fel si fel de manevre sub ochii nostri si tot nu iesim in strada!
Cristi
20 iun 16:34
+0
VOTURI
-0
Vreau sa aud din nou, de ce avem nevoie de o asemena constructie, la ce o sa ne ajute??
George B
20 iun 15:43
+0
VOTURI
-0
Odios, mizerabil, sfidator
Lacomie, ipocrizie, habotnicie
Tudor
20 iun 15:42
+0
VOTURI
-0
E interesant că în nicio planșă nu se vede Casa Poporului - au de gând să o demoleze? Altfel, aș zice că modelarea/prezentarea relației dintre catedrală și casa poporului ar fi cea mai relevantă - pe mine cel puțin asta mă interesează cel mai mult - cum or să arate ăstea două împreună.
Alexandru
20 iun 15:42
+0
VOTURI
-0
" Catedrala Neamului va surprinde prin grandoare şi va fi vizibilă din orice punct al Capitalei" exact ce nu inseamna Crestinism
george
20 iun 13:38
+0
VOTURI
-0
Pensionarii nu au bani pentru medicamente, medicii au salarii de mizerie .. iar BOR isi ridica palat si se mai intreaba preotii de ce tineretul s-a detasat de Biserica.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE