Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului. VIDEO din aer - RETROSPECTIVA anului 2015LUCRĂRI CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala Mânturii Neamului ar urma să se înalţe până la cota +80 metri, la sfârşitul acestui an, în prezent lucrările desfăşurându-se la cota + 45. Conform graficului Patriarhiei Române, cel mai grandios lăcaş de cult din ţară va ajunge la turla mare de la cota + 120 metri în vara anului viitor, construcţia fiind astfel finalizată. Între timp, televiziunea Patriarhiei a realizat o retrospectivă a lucrărilor efectuate în 2015 într-un material video cu imagini captate de la înălţime şi din interiorul Catedralei Neamului. 

LUCRĂRI CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. "În 2015, pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului au continuat lucrările de construcţie la suprastructura edificiului, simbol al unităţii şi demnităţii noastre naţionale. Astfel, în primăvară au fost demarate lucrările la cotele +18 - +27, în vară au fost terminate lucrările la nivelul +27 şi la sfârşitul anului lucrările s-au desfăşurat între cotele +27 - +36. Nivelele suprastructurii sunt împărţite din nouă în nouă metri, iar pe parcursul întregului an au fost executate lucrările aferente nivelului 18-27 de metri, iar cele de la nivelul următor 27+36 de metri sunt realizate în proporţie de 65%. Au demarat şi lucrările la cupola de deasupra cafasului prin montarea armăturii, conform sistemului piramidal de execuţie a lucrărilor adoptat în şantierul Catedralei. O etapă deosebit de importantă din anul 2015 a fost începerea montării paltformei de la cota +27. Aceasta a fost realizată în proporţie de 80% şi va permite muncitorilor să desfăşoare lucrările la cotele superioare. De asemenea, s-a finalizat tencuirea spaţiilor din infrastructura Catedralei. Ordinea tehnologică de execuţie a lucrărilor pentru fiecare nivel al clădirii a cosntat în montarea armăturii rigide, montarea armăturii flexibile, execuţia zidăriei pe interiorul şi exteriorul elementelor din beton armat. Următoarele etape de construcţie au fost legate de montarea cofrajelor, terminând cu turnarea betonului în elementele de rezistenţă", informează televiziunea Patriarhiei Române într-un material video postat pe site-ul dedicat proiectului. 

Cum s-a ridicat Catedrala Mântuirii Neamului, în imagini din 2010 până în prezent. FOTOGALERIE anuală

LUCRĂRI CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Discuţiile despre Catedrala Mântuirii Neamului, o construcţie megalomanică ce ar urma să fie vizibilă din orice punct al Capitalei, au început în urmă cu mai mulţi ani, în 2007 s-a pus piatra de temelie, însă lucrările propriu-zise, vizibile şi de bucureşteni, au demarat în 2010 cu organizarea de şantier şi câteva lucrări de infrastructură. În cinci ani însă, Catedrala Neamului s-a ridicat la cota +45 deasupra solului, estimările fiind şi mai optimiste pentru anul viitor, când ar urma să ajungă la 120 metri înălţime. 

CITEŞTE ŞI Patriarhia Română: În noiembrie 2016, lucrările la Catedrala Neamului vor ajunge la cota +80 m

LUCRĂRI CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. În acest an, lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului ar trebui să ajungă la cota +80 metri, anunţă Patriarhia Română care a demarat o amplă campanie de colectare de fonduri pentru continuarea construcţiei celui mai mare lăcaş de cult din România. În iunie 2017, turla mare de la cota +120 metri ar urma să fie finalizată, construcţia colosală fiind astfel terminată. DETALII, AICI. 

SIMULARE Cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului în interior, când va fi gata. FOTOGALERIE 

LUCRĂRI CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Spaţiile vor fi deosebit de generoase în interiorul Catedralei Mânturii Neamului, aici urmând să încapă 5.000 de oameni. Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va surprinde prin grandoare şi va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibil din orice punct al Capitalei.

LUCRĂRI CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

LUCRĂRI CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI. Catedrala Mântuirii Neamului va fi dotată cu turlă zgărie-nori, săli polivalente şi apartamente de protocol pentru preoţi, heliport şi adăpost antiatomic. B365.RO a prezentat, în exclusivitate, funcţiunile complete ale Catedralei aici. 

Etichete: Catedrala Mântuirii Neamului, lucrări Catedrala Neamului, retrospectiva anului 2015, review, santier catedrala neamului

0/2 COMENTARII
jaga
08 feb 21:58
+0
VOTURI
-0
cui trebuieste mastadantul asta, o sa ajungem mai rau ca statul is cu atita indoctrinare religioasa tara moare de foame si noi construim inutilitati din bani prostimi .
sclavii
26 ian 12:17
+0
VOTURI
-0
Faraonul umbla nestingherit pe banii statului cu antemergator ilegal? politicieni desfiintati trotuarele prin lege, ca sunt inutile, oamenii sa urce pe masini stationate in cel mai congestionat trafic si sa salute Faraonul Preafericit Daniel!!! s-a mai visat un alt faraon inaintea lui in apartament in casa poporului...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE