Se ridică temelia sălilor polivalente din subsolul Catedralei Neamului. FOTOÎn această perioadă pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează la realizarea elementelor care vor forma subsolul 2 al construcției unde se află şi o sală polivalentă. 

În perioada 1-6 septembrie 2012, au continuat lucrările de armare şi cofrare şi a început betonarea elementelor verticale de la subsolul 2 al construcţiei. La subsolul 3, lucrările se vor încheia săptămâna aceasta, susţin oficialii de pe şantierul Catedralei Neamului. . 

"S-au finalizat elementele verticale de la subsolul 3, s-a trecut la armarea din oţel beton pe subsolul 2 şi s-au turnat câteva elemente verticale din beton pe subsolul 2. În continuare se va merge cu armarea verticală, betonări subsolul 2", a declarat pentru TRINITAS TV, Nicolae Topoloiu, șeful punctului de lucru d epe şantier, citat de basilica.ro.

Conform planurilor Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Catedrala Mântuirii Neamului urmează să "iasă" din pământ până la sfârşitul lunii noiembrie când ar trebui să fie turnată placa de beton de la cota zero. 

Din cele trei subsoluri ale clădirii, două vor fi folosite ca săli polivalente, dar şi pentru cripte sau săli destinate agapelor, conform proiectului prezentat, în exclusivitate, de B365.ro, în vara anului trecut. 

Astfel, la 16 metri sub pământ, la subsolul 2 al Catedralei va funcţiona o sală polivalentă ce poate fi folosită, potrivit reprezentanţilor Patriarhiei, pentru activităţi misionare, cateheze şi ca spaţiu pentru conferinţe sau agape. Sala polivalentă de 1.684 metri pătraţi poate funcţiona şi ca paraclis, în partea estică fiind amplasat un altar, cu dimensiunea de 117,7 metri pătraţi. Tot la cota minus 16 metri vor funcţiona altarul, sala de consiliu şi mai multe cripte. 

La nivelul subsolului 1, la o adâncime de 11 metri, va exista o altă sală polivalentă de 2.307 metri pătraţi, structurată în trei nave, spaţiile fiind separate prin pereţi amovibili (mişcători). La acelaşi nivel vor mai fi amplasate cripte, un cabinet medical, spălătorul de vase şi depozitele de mobilier.

Reprezentanţii Patriarhiei Române şi-au propus ca edificiul să poată fi văzut din orice colţ al Bucureştiului şi să adăpostească 5.000 de enoriaşi. La dimensiunile impresionante ale lăcaşului de cult, respectiv 120 de metri înălţime, Catedrala Mântuirii Neamului va surclasa cu mult o altă construcţie-gigant din Capitală - Casa Poporului. Costurile sunt estimate şi ele pe măsură: 400 milioane euro. Potrivit planurilor BOR, slujba de inaugurare a lăcaşului de cult ar urma să fie făcută în anul 2015.

Citeşte şi Catedrala Neamului, dusă în spate de bucureşteni. VEZI cât au dat până acum pentru construcţie

Vezi aici cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului, la final. 

Etichete: Biserica Ortodoxă Română, Bucureşti, Capitală, Catedrala Mântuirii Neamului, lucrări, promo, Sala Polivalentă, şantier, Sectorul 5

0/3 COMENTARII
Ion
11 sep 02:09
+0
VOTURI
-0
Cu 400 milioane de euro puteam sa facem 5 spitale dotate complet. De unde vin banii astia? Imi e scarba de biserica asta mafiota care nu isi aduce nici o contributie la bunastarea societatii. Nu am auzit sa finanteze nici orfelinate, nici case de batrani, nici sa faca donatii sau acte de caritate... dar face catedrala sa ne mantuim in grup... rusine!
Dan
10 sep 13:00
+0
VOTURI
-0
Oribila constructie, se pare ca nici lui D-zeu nu-i place, nu'l mai tine sanatos pe Daniil sa-si vada gata "monstruozitatea". s-a atasat de cea vecina, a lui Ceausescu...
gicu
10 sep 12:17
+0
VOTURI
-0
Asa si... oricum o sa fie un punc turistic interesant, pe care fiecare stain il va vizita. La cat mai multe astfel de constructii, ca sa mai avem si noi ce arata turistilor ca Buc cam duce lipsa/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE