Cum arată acum CATEDRALA NEAMULUI şi în ce stadiu sunt lucrările. Imagini de pe şantier VIDEOŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. Pe şantierul Catedralei Mânturii Neamului s-au făcut, în ultima vreme, progrese considerabile, anunţă responsabilii de şantier. Conform sursei citate, constructorul înaintează conform graficului de execuţie, concentrând efectivul de muncitori în zona turlei principale. În prezent, se montează elemente din platforma de la cota +27 peste care se lucrează în mai multe zone.

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. "Având în vedere vremea bună, se lucrează în forţă, tot cu trei schimburi şi se continuă lucrările la platforma de lucru de la cota +27 se montează podina în dreptul turlei pantocrator. Se lucrează la zidărie, aşa cum se vede, pe peretele dinspre intrare, din partea de vest, adiacent cafasului, se lucrează la zidărie la pereţii adiacenţi pronaosului", a declarat inginerul Vlad Florin Popescu, responsabil de execuţie cu lucrările de pe şantierul Catedralei Mântuirii Neamului. 

"De asemenea, la armare se lucrează în zona arcelor, cupolelor de la abside pe nord şi sud, la betoane şi cofrage se lucrează în zonele caselor de scară nord şi sud dinspre altar", a completat inginerul Popescu. 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. Până aproape de finele anului 2016, este de aşteptat ca lucrările la CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI să avanseze până la cota +80, informează Patriarhia Română care a demarat o amplă campanie de colectare de fonduri pentru continuarea construcţiei celui mai mare lăcaş de cult din România.

CITEŞTE ŞI Primăria Capitalei va finanța bisericile cu 10 milioane lei în 2016. 2 mil. lei, pentru Catedrala Neamului 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI.  În iunie 2017, turla mare de la cota +120 metri a CATEDRALEI NEAMULUI ar urma să fie finalizată, construcţia colosală din Dealul Arsenalului fiind astfel terminată. 

SIMULARE Cum va arăta Catedrala Mântuirii Neamului în interior, când va fi gata. FOTOGALERIE 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI.  Spaţiile vor fi deosebit de generoase în interiorul Catedralei Mânturii Neamului, aici urmând să încapă aproximativ 5.000 de oameni. Catedrala Neamului, cel mai mare lăcaş de cult din România, va depăşi chiar şi Casa Poporului ca înălțime, fiind vizibilă din orice punct al Capitalei. 

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI.  Spaţiul liturgic principal de la parter este completat de două săli polivalente în subsol, plus galerii şi spaţii expoziţionale cu circuit de vizitare la nivelurile superioare. Ansamblul arhitectural ce se construieşte în Dealul Arsenalului cuprinde, pe lângă Catedrala Mântuirii Neamului, şi patru centre socio-culturale purtând numele sfinţilor apostoli Andrei, Petru, Pavel şi Luca.

VEZI AICI Cum s-a ridicat Catedrala Mântuirii Neamului, în imagini din 2010 până în prezent FOTOGALERIE anuală

ŞANTIER CATEDRALA MÂNTURII NEAMULUI. Discuţiile despre Catedrala Mântuirii Neamului au început în urmă cu mai mulţi ani, în 2007 fiind pusă piatra de temelie, iar lucrările propriu-zise au demarat în 2010. În cinci ani însă, Catedrala Neamului s-a ridicat la cota +45 deasupra solului, estimările fiind şi mai optimiste pentru sfârşitul acestui an, când ar urma să ajungă la cota +80. Finanţarea de la bugetul de stat a Catedralei Mântuirii Neamului a stârnit însă cele mai vii dispute la Bucureşti şi în ţară, odată cu schimbarea Guvernului fiind anunţat şi că vor fi oprite finanţările de acest gen. Detalii, aici. 

Etichete: Catedrala Mânturii Neamului, LUCRARI CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI, SANTIER CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI, TURLA PRINCIPALA

0/5 COMENTARII
sammy
18 Mar 01:41
+0
VOTURI
-0
De constructia cuibului de jihadisti numit Mega Moschee ce se va construi la noi in Bucuresti nu aveti nimic de obiectat? O sa ajungeti sa va fie frica sa urcati in autobuze de frica 'martiriilor satanei" o sa va fie frica sa va cumparati o paine in cartier de gastiile musulmane sharia, or sa va violeze femeiile si copii/ De asta nu mai sariti in sus?
sammy
18 Mar 01:36
+0
VOTURI
-0
Oricum in caz de cutremur, si el provocat artificial cu aparatura de ultima generatia made in russia, unii nu vor scapa nici in buncare ermetic inchise, se vor ingropa de vii/ ASA CA DEGEABA LE CONSOLIDATI, CAND VA INCEPE NENOROCIREA DE CARE SUNTEM AVERTIZATI DE 2 MII DE ANI, NU VOR SCAPA DECAT MORTI
sammy
18 Mar 01:33
+0
VOTURI
-0
Statul ar face bine sa aloce bani pentru creatia si constructia a cat mai multe cluburi de swinger, locuri special amenajate, pentru cei care militeaza pentru legalizarea violului, incestului,necrofiliei, ca doar au si ei drepturi nu? Ca doar ONU si ong-uriile ce sprijina aceste activitati, in numele noii religii 'evolutioniste" sa nu fie discriminati/ Plus ca CRESTINII ASTIA SUNT CEI MAI RAI DE PE PAMANT, AUZI BISERICI TEMPLE ALE LUI DUMNEZEU, ASA TUPEU, CAND OMUL SE TRAGE DIN MAIMUTA! Ca doar a EVOLUAT NU? crestinii sunt cea mai mare problema, sa-i trimitem LA CATACOMBE
Marius
17 Mar 16:58
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com
de pe skysrapercity
17 Mar 16:34
+0
VOTURI
-0
Statul a alocat in 2014 12 milioane euro pentru constructia Catedralei. In Bucuresti sunt vreo 400 de cladiri cu risc seismic. Sa presupunem ca au o suprafata medie de 2,000 m2.

Costul consolidarii variaza intre 200-500 euro/m2. Presupunem un cost mediu de 400 euro/m2. Rezulta ca din banii alocati pentru 1 an am fi putut consolida 15 cladiri (prioritare cele de pe lista pericol public - vreo 197 parca).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE