Cum arată acum Pasajul de la Piaţa Presei Libere. VIDEOPasajul de la Piaţa Presei Libere din Capitală este gata în proporţie de 75%, susţin constructorii. În ciuda vremii, muncitorii care lucrează la acest proiect fac săpături la tunelul rutier care va străbate intersecţia dinspre Şoseaua Bucureşti-Ploieşti spre Bulevardul Expoziţiei.

La doi ani de la aprobarea proiectului, în care Primăria Capitalei va investi 75 milioane de lei, pasajul de la Piaţa Presei Libere din Bucureşti se apropie de finalizare.

„Pereţii mulaţi sunt executaţi în propoţiie de 82%. Planşeele sunt executate în proporţie de 75%. Se execută în acest moment săpătura subterană (sub plansee), urmată de definitivarea radierului şi turnarea asfaltului în luna aprilie în funcţie de condiţiile meteo", a spus Dana Ioaniţescu Ristea, reprezentanta firmei Apolodor, firma care execută proiectul, într-un răspuns pentru gândul.

Reprezentanţii Apolodor spun că pasajul subteran de la Casa Presei va prelua 1700 de autovehicule pe oră, autovehicule pe care le va distribui pe sensurile Mărăşti şi Bulevardul Kiseleff către Arcul de Triumf.

Întregul proiect va avea o lungime totală de 1.134 m. De asemenea, partea carosabilă va avea o lăţime de 8,8 metri pe pe ramura Kiseleff, unde vor exista două benzi, şi o lăţime de 5,5 metri pe ramura Mărăşti.

Potrivit proiectului, pasajul de la Piaţa Presei Libere va avea o lungime de 700 de metri, iar accesul în vasaj se va face din direcţia Ploieşti-Băneasa. La iesirea din pasaj, şoferii vor avea două opţiuni ca să-şi continue drumul: fie spre Bulevardul Kiseleff - Arcul de Triumf, fie spre Bulevardul Mărăşti - Expoziţiei.

Proiectul prevede şi construcţia unui pasaj pietonal care va face legătura între Piaţa Presei Libere şi Parcul Herăstrău, călătorii având acces mai uşor la mijloacele de transport în comun.

Pasajul de la Piaţa Presei Libere a fost aprobat în urmă cu doi ani, atunci când consilierii municipali au Pieţei Presei Libere au spus că trebuie construit un pasaj rutier în zona Pieţei Presei Libere pentru că că aici se întâlnesc fluxuri importante de vehicule şi pietoni, precum şi linii de transport public foarte aglomerate.

În total, Primăria Capitalei va investi 75 milioane de lei pentru proiectul prin care să fluidizeze traficul rutier din zona Pieţei Presei Libere. Proiectul a fost atribuit consorţiului SC Apolodor Demolari, Eurovia Construct International, TEHCON & Edilitare şi Infrastructura şi SC Consitrans SRL.

Etichete: Pasaj Piaţa Presei, Pasaj Piaţa Presei Libere, pasaj subteran, realitatea, video

0/4 COMENTARII
Olga Khan
28 ian 09:36
+0
VOTURI
-0
Mai e pana la 75% ... sint vorbe de lauda, trebuia sa fie terminat demult.
Dodo
28 ian 00:13
+0
VOTURI
-0
DEMN URMAS AL UNUI COL. DE SECURITATE
GTB
26 ian 18:39
+0
VOTURI
-0
Imi place ce scrie pe intrarea in pasaj in filmulet: "Pasaj Piata Scanteii". O lucrare comunista, cu nume comunist, facuta de un demn urmas al lui Ceausescu!
ggg
26 ian 17:51
+0
VOTURI
-0
era o vorba atunci cand a fost inceput ca o sa fie terminat in maximum 6 luni .... asa o fi ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h