Cum arată ACUM ultima staţie de metrou de pe Magistrala 5: Depoul Valea Ialomiţei GALERIE FOTOLucrările la Magistrala 5 de metrou continuă, la Valea Ialomiţei începând să capete contur staţia-depou de metrou. Ultimele fotografii din depoul de metrou Valea Ialomiţei, de pe Magistrala 5, au fost publicate, zilele trecute, pe site-ul oficial al Metrorex privind stadiul lucrărilor la magistrala 5 de metrou.

La Valea Ialomiţei s-au făcut lucrări la pereţii interiori şi la finisarea tunelului spre Romancierilor. Ultimele fotografii din depoul de metrou Valea Ialomitei, de pe Magistrala 5, au fost publicate, zilele trecute, pe site-ul oficial al Metrorex privind stadiul lucrărilor la magistrala 5 de metrou. 

La depoul de la Valea Ialomiţei vor staţiona cele 21 de garnituri de metrou ce vor circula între Eroilor și Râul Doamnei.

Constructorul galeriei, staţiei şi depoului Valea Ialomiţei este Asocierea Max Boegl (Germania) - Max Boegl (România), iar contractul se cifrează la 231,663 milioane de lei, fără TVA.

În urmă cu două săptămâni a început execuţia celui de-al doilea tunel de metrou de pe Magistrala 5, cu TBM-ul botezat Filofteia. Primul TBM care a început lucrările la tunelul de pe Magistrala 5, botezat Varvara, a ajuns la stația Orizont pe 8 noiembrie, după săparea primei staţii de metrou. Cârtiţa uriaşă este în curs de a fi transferată în capătul opus al stației, după care va începe execuția tunelului către următoarea stație, Favorit. Potrivit estimărilor, în prima jumătate a anului 2015 structura staţiilor şi tunelelor vor fi gata. Urmează lucrările de montare a căii de rulare, cele de automatizări şi finisajele. Termenul preconizat pentru darea în folosinţă a tronsonului Râul Doamnei - Eroilor 2 este al doilea semestru al anului 2016.

Vezi aici: Cum arată una din cele mai mari staţii de pe magistrala 5 de metrou şi cum va fi la final.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra 10 staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Valea Argeşului şi Râul Doamnei. 

Etichete: depou Valea Ialomiţei, magistrala 5, metrou drumul taberei, metrou Magistrala 5, metrou Valea Ialomiţei, Valea Ialomiţei

0/3 COMENTARII
Cris
05 dec 08:31
+0
VOTURI
-0
Mai bine nu mai puneau poze. Par lucrari de mantuiala. Lumea e ingrijorata.

In timpul lui Ceausescu se construia ca lumea. Acum nu mai ai nicio siguranta.

Jos Mafia !!!
Gigi
04 dec 14:44
+0
VOTURI
-0
6,2 km si 10 statii... Adica 600 de metri intre statii.

Voi vreti sa scoateti transportul de suprafata din Drumul Taberei?
vlad
04 dec 09:45
+0
VOTURI
-0
De ce nu trag inca o statie si pana in Ghencea??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h