Cum arată ACUM una din cele mai mari staţii de pe magistrala 5 de metrou şi cum va fi la finalStaţia de metrou Favorit va fi una dintre cele mai mari staţii de pe magistrala 5 de metrou, având nu mai puţin de şase intrări-ieşiri. Fiind construite de la zero, staţiile de pe MAGISTRALA 5 de metrou vor beneficia de toate facilităţile de acces din start, inclusiv lifturi folosite ca pasaje de trecere dintr-o parte în alta.

MAGISTRALA 5. Potrivit oficialilor Metrorex, magistrala 5 de metrou care face legătura între cartierul Drumul Taberei şi Universitate, va fi pusă în funcţiune cu călători în anul 2016, cu un an mai târziu faţă de cât a fost anunţat iniţial proiectul. Până acum, unul dintre utilajele de tip TMB (Tunnel Boring Machine) a început să foreze în subteran de la stația Academia Militară.

După mai multe sincope, când lucrul pe şantierul magistralei 5 de metrou a fost chiar întrerupt, acum staţiile încep să capete contur, un exemplu în acest sens fiind chiar staţia Favorit.

IMAGINILE DE PE ŞANTIERUL MAGISTRALEI 5 DE METROU SUNT DISPONIBILE ÎN GALERIA FOTO (fotografii magistrala5.ro)

Staţia de metrou Favorit este una dintre cele mai mari staţii de pe traseul magistralei 5, având un număr de şase intrări-ieşiri. Cea mai mare staţie, Drumul Taberei, va avea şapte accese.

Staţiile de metrou de pe magistrala 5 sunt situate la mai puţin de jumătate de kilometru una de cealaltă

Noile staţii de pe magistrala 5 de metrou vor fi destul de apropiate una de alta, la distaţă de circa 500 de metri. Fiind construite de la zero, acestea vor beneficia de toate facilităţile de acces din start, inclusiv lifturi folosite ca pasaje de trecere dintr-o parte în alta.

Mai jos vă arătăm o perspectivă de interior a staţiei Favorit, la finalul lucrărilor.

Primul tronson al magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra 10 staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Valea Argeşului şi Râul Doamnei.

CITEŞTE ŞI Cum ironizează bucureştenii termenul de finalizare a lucrărilor la magistrala 5 de metrou.

Etichete: Bucureşti, Capitală, Favorit, magistrala 5, magistrala 5 de metrou, Metrorex, realitatea, Sectorul 6, statii metrou magistrala 5

0/2 COMENTARII
edu
19 Nov 05:29
+0
VOTURI
-0
Prietene intra pe google maps si calculeaza populatia la fiecare bloc din jurul unei statii .. o sa ramai surprins cam cata lume sta in drumul taberei in doar 500m
cititor
10 Nov 15:08
+0
VOTURI
-0
Ne plangem de lipsa banilor . Cum este posibil ca la 500 m una de alta sa se realizeze doua mari statii de metrou, cand putea fi una singura , la Favorit sau la Orizont, sau intrea cele doua puncte. Exista totusi niste limite, omul mai merge si pe jos.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE