Cum arată ARENA NAŢIONALĂ după ce a stat cinci luni închisă GALERIE FOTOARENA NATIONALA. DINAMO-ASTRA. Vineri, 1 aprilie 2016, de la ora 20.30, a fost programat primul meci de pe Arena Naţională, după redeschiderea stadionului: DINAMO BUCUREŞTI - ASTRA GIURGIU. B365.ro a ajuns pe stadion cu doar câteva ore înainte de începerea partidei. Angajaţii curăţau scaunele de zor, pline de praf după ce, timp de mai multe luni, Arena Naţională a fost închisă deoarece acoperişul nu avea autorizaţie ISU. 

ARENA NATIONALA. DINAMO-ASTRA.Timp de cinci luni de zile, Arena Naţională, cel mai mare stadion din România, a fost închis deoarece acoperişul nu deţinea aviz ISU. În data de 18 martie, ISU a emis autorizaţia de securitate la incendiu, iar Primăria Capitalei a anunțat ulterior că Arena este pusă la dispoziția cluburilor sportive. În prezent, se cheltuie anual șapte milioane de lei pentru întreținerea stadionului.

Vineri dimineaţa, cu câteva ore înainte de începerea partidei Dinamo-Astra, angajaţii stadionului lucrau de zor.

ARENA NATIONALA. DINAMO-ASTRA. Scaunele prafuite după luni de nefolosinţă sunt şterse în cel mai mic detaliu, gazonul primeşte o serie de îngrijiri pe ultima sută de metri, iar paznicii de la intrare au blocat accesul publicului în curtea stadionului, doar persoanele autorizate având voie să intre până la deschiderea porţilor pentru suporteri. Doi biciclişti au fost nevoiţi să facă cale întoarsă.

Curăţenia şi pregătirile sunt în toi. Zeci de oameni lucrează pentru a pune la punct cele mai importante aspecte înainte de începerea meciului.

"Momentan este trist stadionul, încă nu s-au pus bannerele, reclamele şi porţile, dar se lucrează la asta", a declarat unul dintre angajaţii stadionului.

În acelaşi timp, gazonul dă semne în multe locuri că va ceda pe durata partidei, existând porţiuni în care iarba nu este foarte bine crescută. Astfel, cu doar câteva ore înainte de începerea meciului, două aparate de fotosinteză sunt puse în funcţiune pe stadion, unul dintre ele chiar în faţa băncilor de rezerve.

În alt colţ al stadionului un bărbat pregăteşte gropile în care vor fi montate porţile. 

"Mai adu puţin pământ pentru poartă", se aude strigătul unui angajat aflatpe gazon, în dreptul locului în care va fi amplasată poarta.

 Liniştea Arenei Naţionale mai este întreruptă din când în când de râsetele celor care şterg scaunele murdare şi mătură.

"Noi luăm sectorul ăsta şi îi lăsăm pe ei la celălalt, ca să terminăm mai repede", vorbesc între ele două femei care se ocupă de curăţenie.

Dinamo şi Astra Giurgiu redeschid Arena Naţională, vineri seara, de la 20:30, aceasta fiind ultima partidă a etapei cu numărul patru din playoff. Meciul are o miză uriaşă, mai ales după victoria Stelei la Pandurii. Diferenţa în clasament între Dinamo şi Astra este de cinci puncte, iar din aceasta perspectivă, "câinii" sunt obligaţi să câştige.

Dinamo vine dupa patru remize consecutive în Liga 1 şi nu a câştigat niciun meci până acum în playoff. Cu toate acestea, echipa este neinvinsă în ultimele şapte partide jucate pe teren propriu. De cealalta parte, Astra a pierdut primul loc la golaveraj în faţa Stelei, chiar dacă sunt momentan neînvinşi în playoff având două victorii şi un egal.

"Trebuie să încercăm să câştigăm meciul cu Dinamo. Ar fi bun şi un egal, ca să rămânem pe primul loc, dar ca să avem şanse la titlu, trebuie să câştigăm. Şi Dinamo poate ieşi campioană dacă câştigă cu noi şi FCSB. Normal, îmi doresc ca Astra să ia campionatul. Dacă nu va fi așa, aș fi împăcat cu gândul ca Dinamo să cucerească titlul. Orice, dar să nu câștige Steaua!", a declarat Sumudica inaintea meciului cu Dinamo.

În timp ce la Astra nu există jucători accidentaţi sau suspendaţi, Dinamo suferă la acest capitol deoarece nu l-a putut recupera pe Eric Bicfalvi, accidentat în meciul cu Pandurii. De asemenea lipseste Paul Batin, indisponibil.

Biletele pentru meciul DINAMO - Astra Giurgiu, programat pe Arena Națională pentru vineri au fost puse în vânzare începând de joi, 31 martie 2016.

PREȚURILE biletelor la partida DINAMO - Astra Giurgiu: :
PCH: 10 lei
PELUZA SUD: 10 lei
TRIBUNA I VEST:
VIP 1 (sectoarele 132,134, 136, 138,140) : 50 lei
VIP 2 (sectoarele 129, 130, 131, 141, 143): 40 lei
VIP 3 (sectoarele 127, 128) : 30 lei
TRIBUNA II EST (sectoarele 112, 113, 114, 115) : 30 lei
TRIBUNA II EST (sectoarele 111, 116, 117) : 25 lei
LOJE (inel 1): 250 lei
LOJE (inel 2): 150 lei

Jandarmeria Capitalei a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că peste 250 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la meciul Dinamo - Astra, de pe Arena Naţională, începând cu ora 20:30.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30, doar pe bază de bilete şi invitaţii. Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice. Reprezentanţii jandarmeriei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Etichete: Arena Naţională, ASTRA, cum arata arena nationala, Dinamo, dinamo-astra, redeschidere arena nationala

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE