Cum arată AUTOBUZUL ELECTRIC care a parcurs aproape 1.000 de KILOMETRI fără să fie REALIMENTAT FOTOCompania americană Proterra a testat recent un autobuz electric care a parcurs 966 de kilometri fără realimentare. Vehiculul, denumit Catalyst E, şi-a demonstrat capacitatea în cadrul centrului de teste auto Michelin din Carolina de Sud.

Chiar şi aşa, specialiştii spun că în cazul în care autobuzul va circula în condiţii normale de trafic, el nu va putea parcurge aceeaşi distanţă fără a fi realimentat, scrie newsatlas.com.

Cu toate acestea, capacitatea sa de 440 - 660 kWh îi permite să circule pe distanţe cuprinse între 312 şi 563 km, ceea ce înseamnă că ar putea satisface nevoile zilnice ale călătorilor din oraşe şi că, în curând, ar putea înlocui cu succes mijloacele convenţionale de transport în comun.

,,Întrebarea nu mai este cine va folosi primul această tehnologie, ci cine va fi ultimul care va adopta o modalitate eficientă şi sustenabilă de transport. Odată cu alternativa lui Catalyst E2 de a înlocui autobuzele alimentate cu combustibili fosili, vehiculele alimentate cu ajutorul bateriilor au depăşit ultima barieră în folosirea lor pe scară largă", susţine CEO-ul Proterra, Ryan Popple.

Etichete: autobuz america, autobuz baterie, autobuz electric, Catalyst e

0/1 COMENTARII
Vasile
19 Sep 12:05
+0
VOTURI
-0
Aoleo! Astea nu ie bune la noi! Pai si soferul ce mai face??? Isi incarca doar telefonul?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE