Cum arată BUCUREŞTIUL când PLOUĂ. Imagini dezolante din viaţa cotidiană a CAPITALEI GALERIE FOTOÎn timp ce agricultorii se bucură atunci când vine ploaia, bucureştenii suferă. De la treceri de pietoni si străzi inundate, până la parcări transformate în debarcadere sau şantiere pe care te poţi plimba cu barca, toate pot fi descoperite în capitala României, din centru până la periferie, după doar câteva zile de ploaie. B365.ro vă prezintă o incursiune în cotidianul Capitalei într-o zi noroasă şi extrem de udă. 

Ploaia din ultimele zile a afectat serios viaţa locuitorilor Capitalei. De la mijloacele de transport în comun care circulă cu dificultate, într-un trafic greoi, până la mocirlă, noroi şi bălţi pe trotuare şi străzi, toate fac parte din calvarul pe care bucureştenii trebuie să îl trăiască de fiecare dată când au parte de precipitaţii abundente. 

Sălăjan

"Eu sunt obişnuit cu toată chestia asta. Când plouă, ştiu că trebuie să mă încalţ cu cizme de cauciuc, ca la ţară, dacă vreau să ajung la piaţă. Am păţit o dată să calc într-o baltă şi să îmi ajungă apa până la genunchi. Uite, până aici eram ud! Nu mi-a venit să cred. A trebuit să mă întorc acasă, să mă schimb", a povestit un pensionar din Drumul Taberei.

CITEŞTE ŞI TRAFIC ÎNGREUNAT în zona Drumului Taberei. Cum circulă tramvaiul 41

De aceste probleme suferă atât locuitorii cartierelor mărginaşe, precum Rahova, Drumul Taberei sau Militari, cât şi cei din zonele centrale, Unirii, Universitate sau Romană.

Magheru

De la mic la mare, oamenii încearcă să se organizeze cât mai bine atunci când vine vorba de ploaie şi vreme urâtă. De la cizme şi bocanci, până la pelerine şi umbrele, fiecare accesoriu în parte contează pentru cei care vor să reducă riscul de a se uda sau murdări. Mai mult, comercianţii ambulanţi vând pelerine de ploaie cu 2 lei sau umbrele în staţiile de metrou şi autobuz.

Centrul Vechi

În drumul lor, bucureştenii nervoşi ajung să se lovească unii de alţii în trafic, atât în cel rutier, cât şi pietonal. În Sălăjan, săptămâna a început cu o tamponare.

Sălăjan, luni, 25 aprilie

Trotuare şi staţii de autobuz pline de apă

"De fiecare dată când stau la trecerea de pietoni mă dau câţiva metri înapoi. Acum câţiva ani am fost udată din cap până în picioare de un şofer de autobuz care a trecut cu viteză. Leoarcă m-a făcut, nu alta! Dar nu ai ce îi face, sunt prea multe gropi, iar la fiecare trecere de pietoni trebuie sa îţi iei avânt să o poţi depăşi cu bine", a povestit râzând o tânără în drum spre facultate. 

Trotuarele şi staţiile de autobuz din Bucureşti sunt pline de gropi care se umplu cu apă la fiecare ploaie, îngreunând astfel traficul pietonilor. 

Staţia de metrou Politehnica

Drumul Taberei

Unirii

Treceri de pietoni cu băltoacă proprie

O altă problemă importantă de infrastructură o reprezintă trecerile de pietoni. Acestea ajung de multe ori să fie acompaniate de băltoace uriaşe care presupun o dexteritate aparte pentru a fi traversate cu succes.

Sălăjan

Unirii

Romană

Drumul Taberei

Locuri de parcare la malul bălţii

Multe parcări din Bucureşti au ajuns adevărate bălţi. Şoferii îşi recuperează cu greu maşinile fără să se ude.

Piaţa Râmnicu Sărat

Unirii

Rahova, Liberty Mall

Unirii

Drumul Taberei, un loc aparte pe harta Bucureştiului

Şantierul pentru Magistrala 5 de metrou pune în continuare probleme bucureştenilor din Drumul Taberei. În urma ploilor din ultimele zile apa şi-a făcut loc pe şantier şi pe şosea. Oamenii din zonă aşteaptă în continuare finalizarea lucrărilor, ultimul termen fiind stabilit pentru luna martie 2017.

"Cele mai mari probleme le avem cu traficul. E cea mai mare aglomeraţie. Şi cu autobuzul, şi cu maşina, e haos", a explicat un localnic.

Orizont

Orizont

Orizont

Favorit

Favorit

Astfel de situaţii apar la tot pasul în Bucureşti de fiecare dată când plouă mai mult. Puteţi trimite alte fotografii cu zone din Bucureşti afectate de apă pe e-mail: claudiu.popa@b365.ro sau office@b365.ro.

Etichete: balti, Bucureşti, bucuresti dupa ploaie, cum arata bucurestiul dupa ploaie, gropi bucuresti, ploaie Bucuresti

0/2 COMENTARII
Vali
26 Apr 14:06
+0
VOTURI
-0
Romania lucrului bine facut! ...sic
ghilotina
26 Apr 10:54
+0
VOTURI
-0
Prostimea care voteaza este de vina si totodata complice cu cei care-i voteaza pentru toata mizeria si haosul de langa noi. Ignoranta este cea mai buna arma , NU MAI VOTATI PE NIMENI , NU SE MERITA

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE