Cum arată Calea Victoriei, inundată de lumini și de pietoni. Festivalul Spotlight GALERIE FOTOBucureștenii au ieșit la plimbare pe Calea Victoriei ca în perioada interbelică, joi seară. Toată lumea s-a înghesuit să vadă luminile aprinse în cadrul Festivalului Internaţional al Luminii Spotlight, desfășurat între Biblioteca Centrală Universitară şi Piaţa Naţiunilor Unite, unde sunt prezentate lucrări artistice, instalaţii, sisteme de iluminare arhitecturală şi videomapping-uri. Instalații luminoase au fost puse și în Centrul Vechi, dar și în Piața Universității, "La Statui".

Prima ediție a Festivalului Luminii are loc în perioada 23 - 25 aprilie în București. Calea Victoriei, de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piaţa Naţiunilor Unite, s-a transformat într-o expoziţie în aer liber și se pare că bucureștenii abia așteptau să o vadă, dat fiind că, după orele 20.30, când luminile au fost aprinse, artera a devenit neîncăpătoare pentru pietoni. 

Au fost proiectate jocuri de lumini pe instituții ca Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Naţional de Artă al Romaniei, faţada Ministerului Afacerilor Interne, Teatrul Odeon, Cercul Militar Naţional, Palatul CEC şi Muzeul Naţional de Istorie.

În Centrul Vechi a fost prezentată instalaţia câştigătoare a concursului organizat de ARCUB pentru tineri artişti, arhitecţi sau designeri. Aceasta este "Urban Neon Forest", semnată de Antonio Păun şi Thomas Herrera, studenţi ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".

"Proiectul câştigător îşi propune să transpună o simplă plimbare prin Centrul Vechi, pe Str. Lipscani, într-o experienţă inedită: o promenadă printr-o «pădure de lumină». Instalaţia va fi compusă din 80 de stâlpi de neon, dispuşi aleatoriu în faţa clădirii Băncii Naţionale a României, oferindu-le trecătorilor atât prilejul de a interacţiona cu obiectele arhitecturale, cât şi un spectacol urban inedit", au transmis organizatorii.

Festivalului Internaţional al Lumii Spotlight este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB.

Etichete: Bucureşti, calea victoriei, Festivalul Internaţional al Lumii Spotlight, festivalul luminii, realitatea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE