Cum arată Bucureștiul, văzut de sus, de pe Casa Poporului - GALERIE FOTOPalatul Parlamentului, sau Casa Poporului - cum i-a rămas numele încă din vremea comunismului - a fost construit special în cel mai înalt loc al Bucureștiului, pentru a fi văzut de pretutindeni, din Capitală. Asta înseamnă, însă, că de pe acoperișul clădirii se poate vedea aproape tot Bucureștiul. Iată, deci, în această galerie foto, cum arată Bucureștiul văzut de sus. 

De pe dealul Arsenalului, unde este construită Casa Poporului, se pot vedea majoritatea clădirilor emblematice din Capitală. De la Catedrala Neamului, aflată în construcție, la Palatul Patriarhiei, la cel mai înalt bloc din București - Sky Tower, la Spitalul Universitar, la Hotelul Intercontinental și Palatul CEC, la Primăria Capitalei sau la fabricile de la marginea orașului. 

Palatul Parlamentului măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. 

Dealul pe care se află astăzi Palatul Parlamentului este în general o creație a naturii, având o înălțime inițială de 18 m, dar partea dinspre Bulevardul Libertății este înălțată în mod artificial.

Etichete: casa poporului, Catedrala Mântuirii Neamului, foto, galerie foto, hotelul intercontinental, Palatul Parlamentului, palatul Patriarhiei, realitatea, SkyTower, Spitalul Universitar

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE