CUM ARATĂ cele 15 metrouri vechi ale Metrorex, modernizate timp de trei ani. FOTO15 din trenurile vechi ale Metrorex, de tip IVA Arad, au fost modernizate în ultimii trei ani de compania Alstom, care asigură serviciile de mentenanţă pentru operatorul subteran de transport. Lucrările au vizat îmbunătăţirea performanţelor de exploatare şi extinderea duratei de viaţă a metrourilor. 

Timp de trei ani, în perioada octombrie 2011 – martie 2014, Alstom a efectuat lucrări de modernizare la 15 trenuri IVA Arad din parcul Metrorex. Modernizarea ramelor a făcut parte din contractul multianual de mentenanţă pe care francezii îl au cu Metrorex, astfel încât Regia nu a fost tarifată suplimentar pentru aceste lucrări. „Obiectivul principal a fost fiabilizarea, mentenabilitatea, tratarea uzurii morale acumulate în timp şi asigurarea posibilităţilor de procurare ritmică de piese de schimb şi material. Cu aceasta ocazie, au fost rezolvate circa 80% din problemele cronice de operare ale ramelor Astra", anunţă Alstom, citat de economica.net.

Lucrările de modernizare nu au presupus şi schimbarea faţadei exterioare întrucât acest lucru nu este stipulat în contractul de mentenanţă şi ar fi presupus costuri suplimentare pentru Metrorex. 

Cele 15 trenuri IVA modernizate sunt folosite, în prezent, pe Magistrala 4 Gara de Nord – Parc Bazilescu şi pe M3 Anghel Saligny – Preciziei.

"Principalele beneficii obţinute sunt îmbunătăţirea fiabilităţii în exploatare, prin reducerea
substanţială a numarului de defectări în serviciu, fiabilitate crescută, prin adoptarea soluţiei moderne de alimentare a serviciilor auxiliare de la un convertizor static(eliminarea subansamblurilor în mişcare), fiabilitate şi siguranţă crescută a sistemului de frânare. S-a îmbunătăţit şi calitatea aerului comprimat, ceea ce conduce la protejarea circuitelor şi a aparatajului de aer", spun francezii.

Metrorex are în exploatare 44 de trenuri Bombardier, 16 CAF şi 24 de trenuri IVA Arad. Mentenanţa întregului parc de material rulant al Metrorex este asigurată de concernul francez Alstom, până în 2019.

 

Etichete: Alstom, Metrorex, metrou IVA Arad, metrou vechi modernizat, realitatea

0/1 COMENTARII
Sofian
17 Nov 01:19
+0
VOTURI
-0
Absolut incredibil in Romania! Primul program national de deblocare a potentialului de succes. Te asteptam
in comunitatea oamenilor care au descoperit calea catre succesul care zacea in interiorul lor urmand cursul cel mai bine explicat. Nu stim cat mai putem sa oferim inca gratuit acest curs, dar facem eforturi uriase pentru a mentine oportunitatea asta deschisa. Profita acum in mod GRATUIT de toate lectiile de viata care te vor inspira si motiva. Trimite un mail cu textul "Vreau cursul" pe adresa de mail: ofertademuncadeacasa@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h