Cum arăta magazinul Unirea când a fost deschis, acum 40 de ani FOTONicolae Ceauşescu inaugura pe 2 septembrie 1976 magazinul universal Unirea, construit pe terenul fostelor case ale comunăţii evreieşti. De la inagurarea din 2 septembrie 1976, clădirea în care acum funcţionează mallul Unirea Shopping Center, deţinut de omul de afaceri Dan Adamescu, s-a schimbat.

Arhitectura ternă şi austeră a magazinului universal construit în vremea comunismului, clădirea şi-a schimbat înfăţişarea după 1990, atunci când faţada magazinului a fost împânzită de reclame multicolore. În urmă cu câţiva ani, faţada a fost din nou iar cel mai recent, odată cu venirea marilor retaileri, faţada a fost schimbată din nou, iar reclamele înlocuite cu numele brandurilor internaţionale.

De-a lungului anilor, magazinul a fost extins. În prezent are o suprafaţă comercială închiriabilă de aproape 44.000 mp.

Etichete: inaugurare magazinul unirea, magazinul Unirea, magazinul unirea acum 40 de ani

0/2 COMENTARII
Unirea
01 Aug 07:45
+0
VOTURI
-0
Arata mult mai bine decat tigania din prezent cu aer de bazar infect.
RRR
31 Jul 22:54
+0
VOTURI
-0
Arata mult mai bine initial. Toti cei de specialitate si nu numai sunt de acord cu asta si apreciaza creatia arhitectului Gheorghe Leahu. Trebuie sa stai prost cu discernamantul ca sa afirmi ca arata mai bine acum. Acum e ca o hala uriasa acoperita de nume de firme.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h