Cum arată naiul întors, construit pe Bulevardul Unirii. VIDEOZidul înverzit, construit de Primăria Sectorului 3 pe Bulevardul Unirii, se doreşte a fi un punct de atracţie în centrul Capitalei, un punct de reper unde bucureştenii şi nu numai să îşi dea întâlnire atunci când ies în oraş, susţin autorităţile care au "învelit" zidul de beton, de lângă magazinul Unirea, cu iederă şi ghivece de flori. 

Cum arata naiul intors, construit pe Bulevardul Unirii (Foto B365.ro)
Cum arată naiul întors, construit pe Bulevardul Unirii (Foto B365.ro)

"Încet-încet, sper sa nu ne mai dăm întâlnire la Unirii la McDonald's, ci la Unirii LA NAI. ‪Avem nevoie în Bucureşti de ambientarea spaţiilor publice şi de repere arhitecturale, aşa cum sper să devină naiul întors de pe Bulevardul Unirii. Sper că vă place noul nostru loc ‪#‎verde‬ din Sectorul 3!", apreciază primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, pe pagina personală de Facebook. 

 

Dacă potrivit proiectului, inițial, zidul trebuia să fie placat cu marmură, acum acest element urban, construit sub formă de nai întors, este acoperit cu iederă și ghivece cu flori care sunt irigate printr-un sistem modern de aspersie. 

După cum susţine edilul Sectorului 3, ideea amenajării naiului întors a aparţinut arhitecţilor. "Am dat o temă arhitecților și le-am spus așa: Oameni buni, vedeți bulevardul ăsta cum am reușit să-l facem? Arată... sunt mulțumit, sunt mândru de ce am reușit să facem, dar n-are traficul pe care ni-l dorim, adică să văd că e plin de lume, că circulă, să apară acolo spații comerciale, să apară acolo, cum să spun eu, un punct de atracție al Bucureștiului, să fie pelerinaj.

90% dintre bucureșteni nu știu ce am reușit noi să facem pe buleverd și atunci am zis vreau să-mi veniți cu niște elemente magnet, ancoră, care să-mi atragă circulația din fața magazinului, care circulă perpendicular pe Bulevardul Unirii, să mi-i atrageți pe bulevard și atunci ei au zis "Da, OK, noi trebuie să le dăm niște obiective interesante cu care să vină să se pozeze și cu care să reușim să-i atragem puțin și să aducem fluxul, să aducem circulația pe bulevard. Și atunci arhitecții au venit cu o soluție care să dea și conceptual nu doar ca strategie, doar ca imagine și atunci au venit cu o aripă pe... e un fel de nai întors, care să te atragă, să absoarbă circulația de acolo și să o ducă pe bulevard: fântâna arteziană și acest nai", a explicat primarul Negoiţă. 

Etichete: Bucureşti, Bulevardul Unirii, Capitală, ghivece flori, nai intors, robert negoita, Sectorul 3, verdeata, zid înverzit

0/7 COMENTARII
Roberta
06 sep 19:46
+0
VOTURI
-0
Alo primar sector 3, cred ca o sa urmezi dupa primarul capitalei sa ii tii de urat. Trebuie sa dai socoteala de toti banii cheltuiti pe bd. Unirii, naiul si restul le stii foarte bine. Astept sa te vad cu catuse....dar temporar si lasat liber cu totul pus sub sechestru, asa cum traieste toata populatia....astept cu bucurie .....
Mihaela
03 sep 12:22
+0
VOTURI
-0
Acum pe bd. Unirii este si muzica si fantanile sunt colorate in ritmul muzicii. Aceasta muzica incepe de vineri pana duminica, intre orele 21-22, la decibei foarte mari. De ce avem nevoie de asa ceva?! Deja astazi 3 sept. de la orele 11,30 ziua canta muzica. Nu este zgomot destul, mazini, ITB, fara semne de restrictie montate. Acest primar face ce vrea, ca pe timpul comunistilor, nu ii pasa de nimic, doar ceea ce spune el este bine. Poporul roman nu are coloana vertebrala, asa a fost si asa va muri.
Mariana
22 aug 21:58
+0
VOTURI
-0
Naiul intors, reprezinta mintea intoarsa spre zero al acestui primar. Cea mai urata constructie. La fel cum pe bd. Unirii a pus gresie, care pe timp de ploaie si ninsoare aluneci. Ce face un om mai in varsta? De ce acum pe bd. Unirii exista numai 50% spatiu verde. Aveam nevoie pe parcari cu poluare fonica si alarme? Cea mai urata capitala. Toti primarii au contribuit sa arate asa jalnica. Acum pe bd. Unirii pana la Biblioteca, in loc sa lase spatiile verzi, ele sunt placate cu gresie. DE CE?
Cris
21 aug 15:26
+0
VOTURI
-0
@vlad

Stai linisit ca plantele alea vor fi udate zilnic cu pipeta si tunse o data la doua zile, manual.... E clar, nu stii sa apreciezi o opera de arta care are si o dubla functie - poate fi folosit ca zid de executie a opozantilor politici, devenind astfel un simbol al sectorului 3.

Propun ca si bordurile roz, de pe bulevarde sa fie invelite in plante exotice... Iti dai seama ce marfa ar fi?

PS: Vad ca exista o puzderie de idiotzi care isi fac poze selfie cu zidul ala... La asa popor, asa primar!
vlad
21 aug 14:35
+0
VOTURI
-0
@Cris Hai mai, chiar vorbesti serios??? Constructie foarte frumoasa?? Este un ZID!!! La care au lucrat un an si jumatate ca sa-l termine :)) Si la fel ca mai toate chestiile facute de Negoita, are nevoie de intretinere continua, adica o sa scurga in continuare banii primariei.... era chiar asa de greu sa gaseasca un proiect care sa fie facut si 10 ani sa nu mai trebuiasca reatins??? Daca nu mai uda plantele alea ce se intampla cu naiul lor???
Cris
21 aug 13:22
+0
VOTURI
-0
E o constructie foarte frumoasa cu care suntem mandri... E bine ca l-au acoperit cu plante curgatoare, zgarie mai putin ochiul...
alex
21 aug 11:51
+0
VOTURI
-0
daca si astea sunt monumente..in loc sa facem ceva de bun gust asa cum e statuia lui Cupidon din Piccadilly Square din Londra.. noi facem numai kitchuri, arta de doi bani. Sa se plimbe si domnii primari prin capitalele lumii si sa vada acolo monumente si arta. Nu este o rusine sa preiei si sa promovezi bunul gust la tine in tara.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE