Cum arată Arena Naţională înainte de finala Europa League. FOTOGALERIE"Stadionul este pregătit. Nu o să avem probleme cu gazonul", a spus preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu la ceremonia de înmânare a trofeului Europa League.

Pentru finala din 9 mai, municipalitatea a schimbat gazonul de pe Arena Naţională, pentru treia oară de la inaugurarea stadionului. În cadrul procesului a fost înlocuit şi un strat de 10 centimetri de nisip şi au fost montate lămpi de fotosinteză la nivelul solului, pentru fixarea rădăcinilor.

Primarul general, Sorin Oprescu, spunea în martie că înlocuirea gazonului costă 360.000 de euro, dar mai sunt necesare şi alte lucrări de structură, printre care se numără schimbarea stratului de suport nisip, cost care nu a fost platit de Primărie, ci de către constructorul stadionului pentru că nu a avut granulaţia corespunzătoare menţinerii umidităţii conform raportului companiei STRI. Astfel, peste acest nou strat, pentru a prelungi perioada de viaţa a gazonului, s-a aşternut un strat de fibra organică. Aceste operaţiuni reprezintă aproximativ 350.000 euro, bani pe care Municipalitatea nu îi va mai plăti constructorului stadionului, conform contractului iniţial, ci firmei STRI, agreată de UEFA pentru a monta noul gazon. ”Instalaţia de fotosinteză pentru gazon, circuitul electric pentru punerea ei în funcţiune, lucrările pentru cablarea acesteia şi pentru utilajele necesare îndepărtării gazonului şi a stratului suport actual, pregătirii noului amestec la stratul suport şi poziţionării lui, precum şi acordarea mentenanţei înseamnă încă o cheltuială de 290.000 de euro”, explica Oprescu în martie.

Final Ligii Europa va avea loc la 9 mai, pe Arena Naţională. Echipele din ultimul act vor fi cunoscute după dublele manşe Sporting Lisabona – Athletic Bilbao şi Atletico Madrid – Valencia (19 şi 26 aprilie).

Citeşte şi Michel Platini a înmânat trofeul Ligii Europa primarului Oprescu. GALERIE FOTO

Etichete: Arena Naţională, Europa League, gazon, Stadion

0/0 COMENTARII
Cristi Novaceanu
12 apr 07:56
+0
VOTURI
-0

Catre moderatorul b.365:http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Cautam_postacii_de_serviciu_de_la_PDL-_Recunoaste-ti_IP-urile_81-181-147-91_si_81-181-147-90_0_680332352.html

vallym
11 apr 23:26
+0
VOTURI
-0

ce fotogalerie aveti:))aceeasi imagine facuta pe calculator:))penibil

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE