Cum arată noile fântâni dry deck, cu jocuri de lumini, amenajate sub Pasajul Basarab. FOTO&VIDEOLucrările de reamenajare peisagistică și urbanistică, din zona pasajului Basarab, demarate de Primăria Sectorului 6, se apropie de final. După ce spațiile verzi au fost reabilitate integral de Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, la noi standarde de calitate, împreună cu pilonii de susținere ai podului hobanat, iar capacitatea parcajelor publice a fost mărită considerabil, administrația publică a ajuns în etapa finală a proiectului: punerea în funcțiune a celor trei fântâni dry deck cu jocuri de lumini. 

„Proiectul privind amenajarea peisagistică și urbanistică zonei adiacente pasajului Basarab a fost gândit ca o completare la transformările care au avut loc aici, în ultima perioadă. După cum se poate vedea, zona pasajului Basarab a devenit un nou pol corporate, reunind mai multe companii multinaționale de renume. Așa cum este firesc, și autoritatea locală implementează noi soluții pentru a răspunde, atât din punct de vedere logistic, cât și estetic”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Cele trei noi fântâni amenajate sub pasajul basarab au făcut apreciate de trecători, încă din timpul testelor făcute recent de administrația locală. 

Cele trei fântâni dry deck încastrate în paviment numără în total 30 de jet-uri de apă aerată, cu jocuri de lumini, ce se ridică până la înălțimea de 1,5 metri. 

CITEȘTE ȘI Proiect unic în Sectorul 6: Fântâni dry-deck, amenajate sub podul Basarab. CUM VOR ARĂTA

Fântâni arteziene cu jocuri de apă și lumini au fost amenajate, recent, de Primăria Sectorului 6 și pe bdul. Iuliu Maniu, arteră de circulație ce a fost modernizată complet de la scuarul central până la grădinile blocurilor de locuințe. Detalii, aici. 

Inserarea de jeturi de apă dinamice are rolul de a purifica aerul din intersecţia aglomerată de sub podul Basarab, efect necesar mai ales în perioadele caniculare ale anului, explică beneficiarii proiectului. 

CITEŞTE ŞI Zona adiacentă Pasajului Basarab din Capitală, în ample lucrări de modernizare. DETALII din proiect

„Este un proiect complex, care cuprinde refacerea aliniamentelor stradale şi plantarea de arbori şi arbuşti noi (trandafiri, ienupăr, berberis roşu) pe întreg spațiul verde aferent, un nou pavaj și picturi murale, precum și amenajarea de noi locuri de parcare. Noile fântâni dry deck, unice în Sectorul 6, completează noile amenajări urbanistice și peisagistice care, categoric, ridică valoarea întregii zone", a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6 care a precizat că, sub podul hobanat au fost amenajate aproximativ 100 de noi parcări publice, în creștere cu aproximativ 30%. 

(Mai multe imagini puteți vedea în galeria foto de mai sus)

Suprafaţa totală a spaţiilor aferente Pasajului Basarab, propusă pentru modernizare, este de peste 8.200 mp. Spaţiile se află în administrarea directă a A.D.P.D.U. Sector 6 fiind tranferate din administrarea Consiliului Local Sector 6 prin HCL 466/27.08.2019.

Etichete: amenajare pod basarab, Eduard Paul Simion, fantani dry deck, fantani sub podul basarab, Gabriel Mutu, Sectorul 6

0/2 COMENTARII
Marian
03 mai 09:31
+0
VOTURI
-0
@Bogdan, constructorii acelor cladiri trebuiau sa asigure parcarea angajatilor, de fapt nici nu ar trebui sa aiba aviz de constructie o cladire de birouri fara un nr de locuri de parcare
Bogdan
02 mai 22:24
+0
VOTURI
-0
Foarte neinteligent. Vin peste 2000 de angajați noi în ultimele două sedii de birouri recent construite în zonă, iar domnul Mutu nu s-a gândit că măcar o parcare de 500 locuri ar fi utilă. Nu văd nici spații verzi.

Sunt bune fântânile, dar doar în completarea spațiilor verzi. Praful este absorbit doar de frunze, iar dacă ele nu există, la contactul cu apa lui Mutu, la 35C se transformă instant în praf.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h