Cum arată noul birou al lui Mihai Gâdea. Unde se va muta Antena 3 FOTOMihai Gâdea, realizatorul Antena 3, a postat pe Facebook imagini cu noul său birou, după decizia de evacuare a Antenelor din sediile din Băneasa.

"Așa arată noul meu birou. Dar abia acum începe greul! Mutarea echipamentelor, a decorurilor, a stâlpului de emisie, a redacției... Cu Bunul Dumnezeu înainte! Nu ne îngenunchează nimeni!", a scris Mihai Gâdea pe Facebook, unde a postat câteva imagini din noul său birou. 

Antena 3 i-a cerur inclusiv premierului un "termen rezonabil" pentru eliberarea sediilor

Surse din piata au declarat pentru HotNews.ro ca Antena 3 se va muta in Iride Business Park, fostul sediu al Prima TV.

Antena TV Group și Antena 3 a solicitat într-o scrisoare adresată premierului, președintelui ANAF, ministrului Finanțelor Publice și directorului general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice București un "termen rezonabil" pentru eliberarea sediilor în care televiziunile grupului Intact își desfășoară activitatea în prezent.

"Solicităm, din nou, încheierea unui acord prin care să ni se permită eliberarea spațiilor într-un termen rezonabil astfel încât activitatea televiziunilor să nu fie afectată. Acest acord reprezintă o soluție legală, prin care se asigură atât respectarea exigențelor respectării libertății presei, dar și a intereselor statului", se arată în scrisoarea deschisă adresată de Antene autorităților statului competente în problema evacuării sediilor celor cinci televiziuni din Intact.

CITEŞTE ŞI Gâdea, reacţie împotriva ambasadorului SUA, după somaţia ANAF de evacuare a sediului din Băneasa

Mihai Gâdea, realizator Antena 3, s-a exprimat împotriva ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, după ce acesta a susţinut că este de acord cu maniera în care a acţionat ANAF pentru evacuarea postului TV din sediul din Băneasa.

Fragmente din scrisoarea semnată de directorul general al Antenei TV Group, Sorin Alexandrescu, și de directorul general al Antenei 3, Mihai Gâdea.

"Am instiintat institutiile pe care le conduceti asupra faptului ca termenul rezonabil necesar unor societati de televiziune pentru a putea realiza procedurile de relocare a activitatii tehnice, in conditiile inregistrarii unui prejudiciu minim și fara a fi perturbata activitatea de televiziune, este de aproximativ 9-12 luni; de asemenea, am comunicat institutiilor pe care le conduceti ca termenul astfel solicitat ne este necesar atat din punct de vedere operational tehnic (mutarea echipamentelor si/sau dotarea unei noi locatii cu echipamentele necesare functionarii unor societati de televiziune necesita evident un timp rezonabil, in acest sens depunem si un Memoriu tehnic intocmit de specialisti in domeniu), cat si din punct de vedere legal, avand in vedere faptul ca schimbarea amplasamentului statiei de emisie necesita modificarea Autorizatiei de asignare a frecventelor ce trebuie solicitata ANCOM si ulterior emiterea unei noi Decizii de autorizare ce trebuie eliberata de CNA. Obtinerea acestor autorizatii nu poate fi facuta in lipsa unei noi locatii care sa fie dotata cu toate echipamentele necesare emisiei.

Este termenul de 5 zile (ca si orice alt termen prea scurt pentru a permite, in mod obiectiv, mutarea) un termen prin aplicarea caruia se produce o restrangere a libertatii presei (chiar suprimare, in sensul Constitutiei), prin punerea in imposibilitatea companiilor Antena Group si Antena 3 de a-si desfasura activitatea? Raspunsul este, din nou, da.

In ceea ce priveste dreptul de proprietate al statului, astfel cum am afirmat si in cadrul discutiei din 19.02.2016, suntem gata sa incheiem un acord cu privire la conditiile evacuarii, si sa achitam statului, conform acordului, o suma care sa reprezine echivalentul folosintei pentru aceasta perioada.

Solicităm, din nou, încheierea unui acord prin care să ni se permită eliberarea spațiilor într-un termen rezonabil astfel încât activitatea televiziunilor să nu fie afectată. Acest acord reprezintă o soluție legală, prin care se asigură atât respectarea exigențelor respectării libertății presei, dar și a intereselor statului.

Va stam la dispozitie cu orice alte date si documente va vor fi necesare in vederea implementarii solutiei legale."

Etichete: antena 3, biriu mihai gadea, birou gadea

0/1 COMENTARII
Cris
02 mar 22:23
+0
VOTURI
-0
Stie cineva in ce garaj s-au mutat? Vor avea sansa istorica sa faca presa adevarata intr-un spatiu de 40mp. Sa lupte pentru tara si popor, dintr-un depozit de la Semanatoarea....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE