Cum arată Parcul Drumul Taberei ACUM. GALERIE FOTOParcul Drumul Taberei ar trebui să fie gata la începutul primăverii, potrivit anunţului făcut de primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. Însă, în prezent mai sunt lucrări de făcut în parc, fapt recunoscut şi de viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea.

Potrivit anunţului făcut de viceprimarul Sectorului 6 pe pagina sa de Facebook mai sunt lucrări de făcut în Parcul Drumul Taberei şi că din vară se vor putea plimba bucureştenii de frumuseţile parcului. "Azi am vizitat lucrările de la Parcul Drumul Taberei. Am constatat cu bucurie că, în proporție de 95%, proiectul este finalizat. Locuitorii Sectorului 6 se vor putea bucura de frumusețile parcului în această vară. Pentru a vă demonstra că va fi unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Bucureștiului, vă atașez câteva poze", a scris viceprimarul Gabriel Petrea pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu, a transmis în scrisoarea anuală referitoare la activitatea Primăriei Sector 6 în decursul anului 2014 că Parcul Drumul Teberei va fi deschis publicului "la începutul acestei primăveri", însă fără a menționa data exactă a inaugurării parcului. Între timp însă, nemulţumiţi că parcul este închis chiar şi după trei ani de mandat, cetăţenii Sectorului 6 au organizat, în februarie, un protest în jurul parcului, cerând autorităţii locale să îl redeschidă cât mai urgent. Printre protestatari s-a aflat şi Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din suflet pentru suflet" care susţine că, din informaţiile pe care le are, parcul Drumul Taberei nu va fi deschis în această primăvară.

Rareș Mănescu îi anunță pe locuitorii Sectorului 6, prin scrisoarea anuală referitoare la activitatea primăriei, că Parcul Drumul Taberei se va deschide la începutul primăverii, motivând întârzierea prin necesitatea efectuării tuturor testelor de siguranță publică.

"Parcul Drumul Taberei va fi deschis la începutul acestei primăveri. Am încercat să grăbim ritmul de lucru, dar este obligatoriu ca toate lucrările efectuate în parc să respete cu strictețe standardele de siguranță publică. Chiar dacă membrii comunității au fost nemulțumiți, este esențial ca lucrările de detaliu, foarte amănunțite și dependente de condițiile meteo, să fie bine făcute. Regretăm disconfortul creat, dar considerăm că testele de siguranță sunt foarte importante", se arată în mesajul primarului Rareș Mănescu, transmis locuitorilor sectorului odată cu înștiințarea de plată a impozitului.

Mesajul primarului Mănescu a fost postat pe forummetrouusor.com de catre utilizatorul Gabi23.

foto

foto

În replică, Ştefan Florescu - preşedintele Fundaţiei "Din suflet, pentru suflet", unul dintre bucureştenii care au protestat sâmbătă în Parcul Drumul Taberei, susţine că din informaţiile pe care le are, parcul nu va fi redeschis în această primăvară. "După ce a avansat cinci termene de finalizare pentru Parcul Drumul Taberei, care nu au fost niciodată respectate, iată cum primarul Rareş Mănescu se floseşte de scrisoarea anuală pe care legea îl obligă să o trimită contribuabililor din Sectorul 6. A alocat două fraze în care spune că va inaugura parcul în această primăvară. Asta în contextul în care parcul rămâne un adevărat şantier, iar societatea de construcţii care ar trebui să lucreze în incintă, trage chiulul, fiindcă nu a fost plătită pentru cât a prestat. Iar singura activitate care se desfăşoară este cea de pază. Pază a ce? A unui veşnic şantier abandonat, eternul inaugurabil Parc Drumul Taberei", a declarat pentru B365.ro Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din suflet, pentru suflet". 

Zeci de bucureşteni din Sectorul 6 au participat, sâmbătă, 21 februarie, la protestul organizat în parcul Drumul Taberei ca urmare a faptului că parcul este şi acum închis, deşi autorităţile locale au anunţat de multiple ori că lucrările se apropie de final. Câteva zeci de persoane prezente la eveniment au scandat "Vrem parcul înapoi!" şi au cerut Primăriei Sectorului 6 să reamenajeze spaţiile verzi şi locurile de joacă pentru copii.

CITEȘTE ȘI: Cum a involuat Parcul Drumul Taberei din 2011 până acum - distrugerea spațiului verde. VIDEO

DESCHIDERE PARCUL DRUMUL TABEREI. Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013, atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent.

Reamintim că în luna martie a anului trecut, reprezentanții autorității locale anunțau că lucrările au fost finalizate în proporție de 70% și promiteau că în a doua parte a anului 2014 bucureștenii se vor putea relaxa din nou în Parcul Drumul Taberei. Detalii aici.

Etichete: finalizare lucrari parc drumul taberei, finalizare parc drumul taberei, lucrari modernizare parc drumul taberei, parc drumul taberei, Sectorul 6

0/7 COMENTARII
vlad
10 mar 10:18
+0
VOTURI
-0
N-arata chiar rau, nu mai fiti asa pesimisti, bine ca-i dau drumul in sfarsit. Eu as fi curios de altceva: oare o sa permita oamenilor sa mearga pe iarba? sa se aseze?
Cris
10 mar 06:56
+0
VOTURI
-0
E un parc mutilat de tembeli, clar... Una e sa faci niste alei de bun simt, care sa tina cont de copaci, sa se incadreze armonios si alta e sa faci un fel de aeroport in mijlocul parcului... ca asa arata din poze. E loc de atras nave extraterestre nu parc.

Pe voi nu va zgarie la ochi cand va uitati in pozele alea?
Interventia omului in exces in mediul natural....
Ing.
09 mar 20:50
+0
VOTURI
-0
De vara trecută, în parc funcţionează iluminatul public în fiecare noapte!!!!! În vreme ce în restul sectorului, stâlpii sunt rari şi, în mare parte, nu funcţionează sau sunt echipaţi cu nişte lămpi chioare.
Fox
09 mar 20:45
+0
VOTURI
-0
Copaci sunt in toate pozele afisate, copiate de B356! Daca vrei padure te duci la Snagov! Un parc trebuie sa fie civilizat, curat cu alei pe care sa poata sa alerge copiii cu bicilete si role fara sa isi rupa picioarele, cu suficienti copaci sa te fereasca de soare. Si cu un pic de aspect futurist care sa iti ridice moralul si sa te incarce de energie si optimism!
Ca altfel ajungi sa vezi numai necazuri si belele peste tot si sa te deranjeze fecare semn de dezvoltare in orasul care incearca sa iasa din cenusiul mizeriei in care se complac unii dinre noi! Suna cunoscut? ;) Bafta! Si zambeste! Viata e frumoasa daca stii sa ti-o faci singur frumoasa!
Un locuitor din Drumul Taberei
09 mar 20:16
+0
VOTURI
-0
Bai Fox,
Ce ti se pare frumos?
Unde ai mai vazut tu parc fara copaci?
Fox
09 mar 20:11
+0
VOTURI
-0
Arata foarte bine! Daca era in sectorul 4 articolul ar fi sunat asa "mai sunt doar cateva retusuri si parcul e gata" ! Dar pentru ca nu e stapanul vostru piedone, atunci latrati ca niste apucati! Iesiti si voi la aer sa va mai oxigenati creierul si nu mai copiati stiri de pe alte site-uri! Puneti mana si munciti, faceti reportaje si o sa fiti mai respectati. Pana atunci ramaneti o fituica online de copiatori fara scoala si coloana vertebrala!
tdjhfgj
09 mar 18:53
+0
VOTURI
-0
In aceasta VARA? Voi vorbiti serios????

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE