Cum arată parcul Drumul Taberei și ce părere au locuitorii din cartier despre el GALERIE FOTOParcul Drumul Taberei s-a redeschis vineri, la doi ani după începerea lucrărilor. Lucrările la Parcul Drumul Taberei au fost finalizate, mai puțin cele la serele exotice, care ar urma să fie gata la sfârșitul anului. Unii locuitori ai cartierului Drumul Taberei s-au declarat dezamăgiți de parc, spunând că era mai frumos înainte de renovare, în timp ce alții spun că, deși există lipsuri și și-ar dori ca unele zone din parc să fie altfel realizate, sunt încântați că a fost redeschis și sunt mulțumiți, în mare, de cum arată. Marea nemulțumire a locuitorilor este insuficiența spațiilor de joacă pentru copii. 

În parc exista o singura pista de biciclete circulara de 1,6 km, doua locuri de joaca pe trei categorii de varste pana la 3 ani, pana la 6 ani si pana la 12 ani. Cel pentru copii de pana la 3 ani e delimitat de un rand de banci de cel pentru copii de pana la 6 ani.

Citește și Continuă TOALETAREA ILEGALĂ a arborilor din Parcul Drumul Taberei. Firma, AMENDATĂ de Garda de Mediu

 Ce părere au bucureștenii din cartierul Drumul Taberei despre parcul Drumul Taberei

Părerile bucureștenilor cu care reporterii B365.ro au discutat sunt împărțite. În timp ce unii consideră că parcul era mai frumos înainte de renovare, alții sunt încântați de cum arată în prezent, deși spun că are și lipsuri.

"Părerea mea despre acest parc nu este una foarte bună, era mai frumos înainte. Erau flori mai multe. În primul rând mă deranjează pietrele astea, prea mult beton, sunt două peisaje diferite. Adică nu merge un peisaj lin cu unul cu pietre în mijloc. Mai bine puneau mai multă verdeață și flori. Erau pomi frumoși înainte. Nu zic, poate mai trebuia înlocuiți dintre ei, dar nu toți. Și podul ăla chiar mă deranjează, n-are niciun scop. E foarte frumos, dar n-are niciun rost. Investiție foarte mare, pentru o schimbare mică.", a declarat unul dintre locuitorii din cartier.

O altă locuitoare din cartier a declarat că noul parc are atât avantaje, cât și dezvantaje. "Îmi place, nu pot să zic că nu. Mai ales acum că este curat, e o plăcere să-mi plimb copiii pe aici. Chiar arată bine, au făcut o treabă bună. Are însă și câteva lipsuri: sunt prea puține locuri de joacă pentru copii și este prea mult beton, nu este suficientă verdeață, așa cum era înainte", a declarat femeia.

"Abia așteptam să-l redeschidă, n-aveam unde să-mi plimb câinele. Este frumos, îmi place, nu vreau să fiu cârcotaș", a declarat un alt locuitor al cartierului.

Copiii s-au declarat foarte încântați de parc. Am vorbit cu un grup de șase copii, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, care au declarat că sunt "parcul este interesant, frumos, ne place să ne jucăm aici". Doar o fata a spus că-i plăcea mai mult înainte parcul, că erau mai multe locuri de joacă, "erau și saltele". Însă când am plecat, a venit după noi și a ținut să precizeze: "să știți că m-am răzgândit, de fapt îmi place mai mult acum! Așa să scrieți acolo".

Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. Astfel, valoarea totală a proiectului "Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" este de 75.188.177,45 lei, din care contribuţia proprie este de 1.215.809,9 lei, iar finanţarea nerambursabilă se ridică la 59.574.685,33 lei. Contractul de finanţare a fost semnat la 1 septembrie 2011, iar durata contractului este de 391 de zile lucrătoare, potrivit afirmaţiilor lui Dina.

"Fizic, sunt două locuri de joacă, dar, prin dotări, se disting pe categorii de vârstă, până la 3 ani, până la 6 ani şi până la 12 ani. Locul de joacă de la intrarea de la Auchan este unul mare, care înglobează cele două categorii de vârstă, până la 3 ani, înspre Str. Braşov, şi până la 6 ani, înspre interiorul parcului. Există o linie despărţitoare între ele, formată din băncile fără spătar", a explicat Sorin Dina, managerul de proiect.

În parc mai sunt amenajate doua pavilioane de recreere pentru adulti, o vale cu versanti gazonati si un pavilion pentru sahisti.

În acest parc s-au mai amenajat şi un skatepark, pentru skateri şi rolleri, terenuri multisport, o scenă amplasată în interiorul lacului pentru concerte şi spectacole, care include şi gradene pentru spectatori, o zonă pentru câini, zone de fitness, o pasarelă pietonală belvedere, poduri pietonale şi o zonă de labirint.

Dina a mai explicat că de pe pasarela belvedere se poate vedea imaginea panoramică a parcului şi că labirintul este iluminat seara, iar în mijlocul lui se află o zonă de relaxare cu bănci.

Harta parcului Drumul Taberei, AICI

Şi fântâna din mijlocul lacului a fost modernizată. Aici s-au schimbat sistemul de iluminat arhitectural ambiental, pompele care creează jocul de apă şi sistemul de alimentare cu apă al fântânii, care a fost racordat la reţeaua de apă potabilă a oraşului.

În parc sunt 7.000 metri liniari de sistem de irigatii complet automatizat. Sistemul de irigatii e pe baza de senzori, care opresc apa cand ploua sau cand se atinge un anumit nivel de umiditate in sol.

Iluminatul aleilor din parc se face prin surse pe bază de leduri, iar iluminatul ambiental arhitectural, îngropat la cota 0, în spaţiul verde sau lângă aleile pietonale, pune în valoare anumite elemente de vegetaţie şi elemente arhitectonice din parc.


Etichete: cum arata parcul drumul taberei, parcul Drumul Taberei, parcul drumul taberei redeschis, poze parcul drumul taberei, realitatea, Sectorul 6

0/5 COMENTARII
Gheorghe
04 Jun 10:32
+0
VOTURI
-0
Cautam operatori calculator
Cerinte:
-cunostinte minime despre navigarea pe internet
-cunostinte minime despre pachetul Office (in special Word si Excel)
-perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou sunt calitatile pe care le cautam la un candidat

Beneficii:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta

Important:
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "info" la email: gheorghe.ungureanu@yahoo.com
Cris
03 Jun 17:23
+0
VOTURI
-0
Aleile si bancutele arata civilizat dar pietroaiele alea chiar zgarie retina. Voi ce credeti?
Cris
03 Jun 15:19
+0
VOTURI
-0
De ce sa fie iarba si gazon cand se poate sa fie piatra si beton? Adevarul este ca l-ati pus la pamant pe primarul sectorului 3 - Robert BETONITZA cu amenajarea Parcului Drumul Taberei. Ce va asteptati sa iasa din parcul ala, in afara de o tzeapa de proportii, daca a fost pazit ca un buncar militar timp de 3 luni?

Pietroaiele alea arata fix ca in zonele alea de pe glob unde nu creste iarba verde si vezi doar piatra.
avramescu
03 Jun 13:59
+0
VOTURI
-0
locurile de joaca pentru copii sunt foarte putine , iar pentru copii intre varstele de 1 an - 3 ani nici nu exista ! nu sunt leagane indeajuns , toate aparatele de joaca care au fost aduce in acest ,,parc,, sunt de cea mai proasta calitate, va rog sa luati un exemplu in parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 ... acest parc a fost amenajat pentru un posibil , viitor , loc amenajat ptr GOLF !!! nici de gand pentru viitor pentru oameni de rand ai acestui sector !!
Gaspar
03 Jun 12:45
+0
VOTURI
-0
Omul ala care abia astepta sa isi plimbe cainii in parc e cel mai tare....Deci o sa fie plin de crenvursti prin parc, ca doar nu o sa ii culeaga el si sa ii duca la gunoi...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE