Cum arată PRIMUL răspuns al unei instituţii financiare privind acceptarea dării în plată a locuinţeiClientul unei instituţii de credit a depus notificarea vineri, 13 mai, când a intrat în vigoare legea și, marţi, instituția financiară nebancară a trimis răspuns că vrea să vadă imobilul înainte de a încheia actul de dare în plată la notar.

Cum arata PRIMUL raspuns al unei institutii financiare privind acceptarea darii in plata a locuintei
Cum arată PRIMUL răspuns al unei instituţii financiare privind acceptarea dării în plată a locuinţei

Credit Europe Ipotecar INF, parte a grupului Credit Europe, se arată dispusă să închidă creditul unui client care a făcut notificare că vrea să dea în plată locuința.

"Cred că este primul răspuns de la o bancă", a declarat pentru Profit.ro avocatul Adrian Cuculis, prin intermediul căruia clientul a notificat creditorul că vrea să dea în plată.

Avocatul a declarat că este vorba de un credit de 100.000 de franci elvețieni, cu plata la zi, contractat în 2008 și garantat cu o garsonieră.

Nici creditorul și nici clientul nu s-au arătat interesați de o negociere a datoriei.

“Este vorba de o garsonieră. Ce negociere să faci când creditul e de 100.000 de franci?”, spune Cuculis.

Din documentul prezentat de avocat rezultă că banca vrea să vadă situația în care se află imobilul și solicită clientului ca înainte de termenul de întâlnire la notar să trimită mai multe documente, printre care un extras de carte funciară, un certificat fiscal privind datoriile imobilului și o adeverință de la Asociația de proprietari din care să reiasă că nu are datorii la întreținere. Aceste acte nu sunt menționate în legea 77/2016 privind darea în plată.

Avocatul susține că a depus până acum 103 notificări la bănci și are peste 160 în lucru.

 

Credit: Avocat Adrian Cuculis
Sursa: profit.ro

Etichete: acceptare dare in plata, credit europe, dare in plata, raspuns acceptare dare in plata

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE