Cum arată super-tramvaiul Imperio Eco, produs la Bucureşti GALERIE FOTO ŞI VIDEOImperio Eco, cel mai ieftin tramvai de ultimă generaţie, produs de Astra Vagoane Arad în colaborare cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti, a fost prezentat marţi la fabrica Astra - RATB din Capitală.

Imperio Eco asigură toate standardele de confort necesare călătorilor, fiind dotat cu instalaţie de climatizare, podea joasă, care facilitează accesul persoanelor cu mobilitate redusă, scaune tapiţate şi echipamente care asigură costuri reduse de exploatare şi întreţinere. De asemenea, tramvaiul este dotat cu un sistem de recuperare a energiei, care asigură funcţionarea aerului condiţionat fără costuri suplimentare.

"Imperio Eco răspunde politicilor Uniunii Europene de dezvoltare a transportului urban pe şine, satisfăcând dezideratele ecologice, de protecţia mediului, de eficienţă economică, prin randamentul crescut faţă de alte mijloace de transport în comun, şi cele de siguranţă a transportului călătorilor. În marile centre urbane, care se confruntă cu o capacitate depăşită a şoselelor şi cu creşterea peste măsură a numărului de autovehicule, tramvaiul este principalul mijloc de transport cu rol în decongestionarea traficului în orele de vârf. În anumite perioade ale anului, mai ales vara, cetăţenii evită transportul cu tramvaiul din cauza condiţiilor inumane. În România circulă 1.500 de tramvaie, dintre care doar 10 la Oradea şi două la Cluj sunt dotate cu aer condiţionat", a declarat, marţi, Valer Blidar, omul de afaceri care controlează Astra Vagoane Arad.

Tramvaiul Imperio Eco produs la Bucureşti costă circa 2 milioane de euro şi poate fi realizat în funcţie de cerinţele autorităţilor.

Imperio Eco poate avea două până la şase module (vagoane), potrivit directorului de marketing al companiei, Cornel Negret. Capacitatea de transport a mijlocului de transport în comun este de 228 călători şi poate ajunge la 360 de persoane, pentru un metrou uşor cu trei sau patru module. Uşile de acces pot fi dispuse pe ambele părţi, iar tramvaiul poate fi uni sau bidirecţional, în funcţie de cerinţe.

"Bucureştiul, o aglomerare urbană cu peste 2 milioane locuitori, trebuie să îşi găsească propriile soluţii pentru rezolvarea problemelor de trafic cu care se confruntă. Aici, din cele circa 500 de tramvaie, niciunul nu este dotat cu aer condiţionat. Bucureştiul este singura capitală europeană în această situaţie. În toate oraşele din România cu reţea de tramvaie, aceste mijloace de transport au o vechime de minimum 40 - 50 de ani, fiind uzate complet, iar aşa-zisele modernizări nu reprezintă decât soluţii de moment, cu costuri foarte mari şi nu pe termen lung", a mai spus Valer Blidar.

Fabrica de la Bucureşti poate produce până la trei tramvaie pe lună, potrivit lui Cornel Negret.

Etichete: mijloc de transport în comun, promo

0/16 COMENTARII
sleep store kamagra
29 mar 15:34
+0
VOTURI
-0
kamagra chewable 100 mg reviews
kamagra kopen
kamagra oral jelly 100mg side effects
kamagra 100 mg
kamagra oral jelly reviews
http://kamagradxt.com/
kamagra jelly
Nume*
10 sep 16:42
+0
VOTURI
-0
GJGY8B , [url=http://pxyuaeyxfxqe.com/]pxyuaeyxfxqe[/url], [link=http://qsjbdzkfijel.com/]qsjbdzkfijel[/link], http://fyibuvogasvu.com/
Nume*
09 sep 03:41
+0
VOTURI
-0
vMG5xY , [url=http://sghnirvdfifi.com/]sghnirvdfifi[/url], [link=http://wiolcqevhrdo.com/]wiolcqevhrdo[/link], http://qhklcmfbdzps.com/
Nume*
07 sep 20:40
+0
VOTURI
-0
Ehhh, la cate poze a bagat @aiurea, am zis ca sa-l las sa-i faca o bucurie lui Blogatu, ar fi prbiobal prima data cand e inconjurat de atatea fete :PIl scot maine dimineata, ca strica procentajele :))Cat despre toate conturile active pare greu de realizat, si ar fi posibile probleme de privacy. dar poate ma insel Ruxa, ai legatura
2006
29 aug 12:39
+0
VOTURI
-0
Dl.Negret s-a mutat la Arad,sau este tot in Bucuresti
Mary
08 aug 14:26
+0
VOTURI
-0
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul - bine zicea Mircea Badea! Aici as mai adauga ca, tocmai faptul ca unii sunt tolerati sa scrie, sau ma rog - accepta sa scrie - tot felul de lucruri fara a reflecta pura realitate - ei bine, asta ne ocupa timpul!
Vedeti voi, unde, in ce tara mai vedem sau auzim atata mancarime ca si la noi? Auzim ceva din Ungaria, Germania, Franta, Austria cum ca producatorii lor sunt mizerabili si mai buni sunt altii straini - no name-uri in tara din care provin? Categoric NU! Noua ne lipseste respectul de sine, iubrea de tara si dorinta de a inainta!
Cristina D
02 aug 08:52
+0
VOTURI
-0
Pentru Costy92...Ai dreptate ca se numeste URAc...Dar cei de la Astra Arad au inchiriat o hala din Uzina pentru fabricarea acestor tramvaie...Si au denumit-o Astra....:)
costy92
02 aug 00:39
+0
VOTURI
-0
Nu te supara pe mine(cel ce a scris subiectul) dar din cate stiu eu nu se numeste ASTRA-Bucuresti ci se numeste
URAC - Uzina de Reparaţii "Atelierele Centrale" si credema nu gresesc
florin
01 aug 12:11
+0
VOTURI
-0
are cineva idee in ce zona/zone va/vor circula acest/aceste tramvai/tramvaie?
ady
01 aug 10:23
+0
VOTURI
-0
Ar trebui sa introduca turnicheti la urcarea in tramvai astfel sa se plateasca de catre toata lumea caci se stie ca cineva care nu plateste bilet nu isi doreste o calatorie civilizata
DAN
31 iul 23:15
+0
VOTURI
-0
Buun, dati drumul la tramvaie noi dar, ati luat in calcul ca cei care vandalizeaza spatiul public abia atata asteapta, suprafete virgine,gata de mazgalit ??? Mai intai ar trebui adunati indivizii astia, rupte mainile cu care-si bat ei joc de ce muncesc si se chinuie altii si dupa aia date spre folosinta. Am inceput sa sper spre bine de cand am auzit ca s-au format, civic, niste asocieri mutuale de persoane care urmaresc permanent pe cei care vandalizeaza si-i "aranjeaza" la cateva zile dupa ce strang toate datele necesare pt. a fi acoperiti. Aviz amatorilor... In cusetele de WC de la AUCHAN au disparut mazgalelile, aceste asociatii mutuale au inceput sa-si faca mana. Bravo, la cat mai multi...!
Tryggvasson
31 iul 21:14
+0
VOTURI
-0
Foarte tare! Ma bucur ca se mai produce ceva si in Romania, mai ales cu un grad de prelucrare destul de ridicat.
crz
31 iul 20:49
+0
VOTURI
-0
boule, e facut in colaborare cu ratb...idiot cretin :)
sthudentul
31 iul 16:28
+0
VOTURI
-0
Inca o tzeapa marca Oprescu, Udrea si ceilalti : aceasta rama costa mai mult decat dublu fata de cea produsa de RATB Bucuresti. Din pacate la cea produsa la RATB BUCURESTI NU SE IA SPAGA !
"Bravo" doctore ! Inca o gaura pe banii bucurestenilor.
dinu
31 iul 14:36
+0
VOTURI
-0
http://www.myeconomist.info/telefoane-mobile/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE