Cum arăta regele Mihai când era copil. FOTOGRAFII DE COLECŢIERegele Mihai I, în vârstă de 94 de ani, este unul dintre cei mai vârstnici monarhi din lume. Este ultimul rege al României şi unul dintre puţinii şefi de stat în viaţă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Puţin ştiu însă cum arăta regele Mihai I când era copil. 

După o domnie zbuciumată, începută la vârsta de 19 ani, a fost nevoit să abdice în anul 1947. A urmat un lung exil de peste 50 de ani, iar din anul 2001, întoarcerea definitivă în România. Familia Regală însemnă în prezent activităţi de promovare a imagini României în străinătate, sprijin pentru cauza persoanelor defavorizate, încurajarea tinerelor talente şi a spiritului antreprenorial românesc, fiind un element de echilibru la nivelul societăţii româneşti dar şi o punte de legatură între românii din ţară şi cei din afara ei, între trecut, prezent şi viitor.

Un cunoscut post TV din România, amendat de CNA după ce a anunţat moartea Regelui Mihai

Postul de televiziune România TV a fost sancţionat de CNA, după ce a anunţat pe burtieră că a murit Regele Mihai, dar şi pentru o serie de materiale în care Alinei Gorghiu, co-preşedintele PNL, i s-au adus diverse acuzaţii.

Regele Mihai I s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, fiind fiul Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mamă Elena. Din iunie 1930, după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai a rămas în grija tatălui său. A urmat cursurile unei şcoli organizate de acesta la palat, alături de copii din toate colţurile ţării şi toate categoriile sociale.

Regele Mihai SE RETRAGE din viaţa publică: "Am primit vestea unui serios diagnostic medical"

Majestatea Sa Regele Mihai I al României a decis să se retragă din viaţa publică, în favoarea Principesei Moştenitoare Margareta a României. Regele Mihai a fost diagnosticat cu leucemie și a fost supus unei intervenții chirurgicale în cursul zilei de miercuri.

După decesul Regelui Ferdinand din 1927 şi ca urmare a faptului că Principele Carol a renunţat la statutul de Principe Moştenitor, Principele Mihai a fost proclamat Rege. Fiind minor, s-a instituit o Regenţă, compusă din Principele Nicolae, Patriarhul Miron Cristea şi Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie, Gh. Buzdugan.

Etichete: cum arata regele mihai copil, fotografii, regele mig'hai copil, regele mihai I

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE