Cum arată singurul HIPODROM din ţară după modernizare. FILMARE cu DRONA VIDEOLucrările de modernizare la singurul hipodrom din ţară, hipodromul din Ploieşti, sunt aprope de final. România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu deţine un hipodrom.

Hipodrom Ploiesti
Hipodrom Ploieşti

România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu deţine un hipodrom, iar noul primar al Bucureştiului, Gabriela Firea, le-a promis bucureştenilor un hipodrom. Până când îşi va intra pe deplin în rolul de primar al Capitalei, la Ploieşti se va deshide singurul hipodrom din ţară, scrie economica.net.

Investiţia în modernizarea hipodromului este de peste 53 de milioane de lei (15 milioane de euro). Arena de trap va beneficia de piste, drumuri de acces, parcări cu peste 200 de locuri, tribune, grajduri, hangare şi construcţii anexe.

 

În 1922 este construit primul hipodrom de trap din România, la Bucureşti, o copie fidelă a celebrului „Longchamps" din Franța. În 1960 însă, la comanda lui Gheorghe Gheorghiu Dej, hipodrom este demolat, iar pe locul acestuia se află astăzi centrul expoziţional Romexpo.

Caii au fost mutaţi pe hgipodromul din Ploieşti, şi se spune că, pe 26 martie 1961, unul dintre cei mai cunoscuţi driveri ai României, Mircea Ştefănescu, i-a încolonat pe cei 200 de cai de la hipodromul bucureştean şi i-a adus la Ploieşti, drumul fiind parcurs în nouă ore.

Hipodromul din Ploieşti aparţine municipiului Ploieşti şi are o suprafaţă de peste 20 de hectare, fiind situat la intrarea în Ploieşti dinspre Bucureşti, la 60 de kilometri de Capitală.

Construcţia unui hipodrom la Bucureşti apare în programul de guvernare locală al Gabriele Firea, aleasă duminica trecută primar al Capitalei.

Etichete: HIPODROM, hipodrom ploiesti, modernizare hipodrom, Ploieşti

0/1 COMENTARII
mmmn
11 Jun 13:10
+0
VOTURI
-0
O nouă serie de modernizări linii de tramvai și peroane înguste lipsite de balustrade de protecție la București când mai începe??A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor,Bulevardul Corneliu Coposu,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Bulevardul Chișinău etc etc.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE