STAŢIA de METROU STRĂULEŞTI. LINIA urmează să fie deschisă înainte de FINALIZAREA PROIECTULUI FOTOSTAŢIA de METROU STRĂULEŞTI. Duminică, Metrorex a organizat cu mare fast Ziua porţilor deschise la staţia Străuleşti. În timp ce mulţi au fost atraşi de elementele decorative din staţia de metrou, montate înainte de terminarea finisajelor finale şi de ideea "inovativă" de a aduce lumină naturală în pasajele pietonale, proiectul este departe de a fi finalizat după cum o arată însăşi panourile informative montate la intrarea pe şantier. Astfel, Staţia Străuleşti este finalizată în proporţie de 80%, Laminorului în proporţie de 70% şi Terminalul intermodal a ajuns doar la 15%. Conform constructorilor, principalul motiv pentru care lucrările au fost intârziate face referire la finanţare. Mai mult, în decembrie, cele două staţii vor fi deschise publicului, însă în sistem pendul, adică pe o singură linie de metrou funcţională, un tren care duce şi aduce călători. Implicit, timpul de aşteptare va fi mai mare.

STAŢIA de METROU STRĂULEŞTI. Punerea în functiune a Magistralei 4 de metrou va facilita legătura între Sectorul 1, Bucureştii Noi, zona Parc Bazilescu – Străuleşti şi centrul oraşului. În prezent, se lucrează de zor, 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână, pentru a deschide staţiile la sfârşitul acestui an, cel puţin parţial. Astfel, deoarece depoul nu este gata, metroul va circula în sistem pendul, pe o singură linie. 

Gradul de finalizare:

Chiar şi aşa, intrarea în subteran nu a uimit pe mulţi, mai ales că este vorba de o lucrare începută în urmă cu patru ani şi deja aflată în întârziere cu aproape un an şi jumătate. Deoarece am ajuns mai târziu pe şantier, departe de conferinţa de presă şi de oficialii Metrorex, ghizii noştri au fost mult mai deschişi şi mai sinceri.

"Ne-am descurcat cum am putut. Nu toate guvernele consideră că transportul este o prioritate. Am avut probleme cu finanţarea. V-am adus la Străuleşti că aici avem ce să vă arătăm. Dacă vă duceam la terminal vedeaţi doar nişte beton, nu puteaţi să înţelegeţi cum va arăta", a explicat unul dintre constructori.

Călatorilor li s-a explicat că staţia de metrou Străuleşti este o staţie de capăt şi va fi prima care intră în alcătuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului Bucureşti (metrou, transport public suprateran, transport auto personal), dar şi că aceasta va fi prima staţie care va aduce lumină naturală în interiorul pasajelor pietonale.

Mai mult de atât, au fost scoase în evidenţă elementele decorative din staţia de metrou, montate deja, acestea fiind rezultatul valorificării semnelor şi simbolurilor de pe elementele arheologice descoperite in zonă în timpul săpăturilor, elemente care ar fi întârziat de asemenea lucrările deoarece a fost nevoie de participarea arheologilor la săpături în momentul în care aceste artefacte au fost descoperite.

De asemenea, staţia va avea lifturi transaparente din sticlă, un trotuar rulant şi zone pentru expoziţie, fără magazine, covrigării sau buticuri. Prin tot şantierul metroului erau amplasate panouri cu fotografii care îţi arătau cum va arăta un anumit spaţiu. 

În acelaşi timp, se pare că există serioase discuţii în contradictoriu cu RATB, care doreşte să reducă numărul mijloacelor de transport în comun din zonă imediat ce linia de metrou va fi deschisă, cu toate că şi acum sunt destul de puţine. Accesul în zonă se face destul de greu, existând doar câteva autobuze care ajung până în această parte de Bucureşti.

Chiar şi aşa, reprezentanţii Metrorex şi constructorii sunt încrezători că traficul va fi deschis publicului la sfârşitul acestui an, urmând ca finalizarea proiectului să se facă în vara lui 2017. Managerul de proiect, inginerul Marian Stanciu, a dat asigurări că lucrarile din statiile de metrou vor fi gata.

Noi, lucrările le finalizăm complet în jur de 15 decembrie, urmând ca terminalul nodal şi depoul să fie gata anul viitor. Legăturile dintre depou şi staţia Străuleşti au început imediat după ce s-a pus în circulaţie Bulevardul Bucureştii Noi ca să putem face lucrările de structură pentru execuţia legăturilor. Au rămas doar completări de făcut, suntem în grafic cu lucrările. Deci nu avem nicio problemă să terminăm lucrările în jur de 15 decembrie", a spus managerul de proiect.

Metrorex precizeaza ca prin  si aproximativ 50.000 de calatori pe ora si sens vor beneficia de un mijloc de transport rapid. Lucrările sunt realizate de grupul italian Astaldi, acelaşi care realizează şi lucrările pentru magistrala din Drumul Taberei, întârziate cu aproximativ un an.

Lucrarea a durat patru ani, dar în momentul de faţă se vor finaliza aceste două staţii, iar ceea ce mai avem de finalizat este partea de terminal multinodal şi partea de depou. Depoul va fi gata în prima jumătate a anului 2017, respectiv primul trimestru al anului, iar terminalul multinodal, până la jumătatea anului. Noi facem tot posibilul ca bucureştenii să circule la finalul acestui an, lucrările se vor finaliza cu certitudine şi vor începe probele tehnologice. Acestea sunt probe de durată, sunt probe foarte complexe, însă aşa cum nu am avut probleme pe celelalte magistrale pe care le-am pus în funcţiune, sperăm să nu avem nicio problemă nici pe aceste două staţii", a adăugat Constantin Musteţea, directorul de investiţii şi achiziţii publice al Metrorex.

Staţia va fi una dintre cele mai lungi din Bucureşti. Va avea 390 de metri şi patru intrări cu lifturi şi scări rulante. A fost adaptată şi pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, dar şi pentru nevăzători.

Linia nou construită are o lungime de 1,89 de kilometri. Pe lângă cele două staţii, proiectul prevede tunele şi galerii de legătură, un terminal intermodal, un park&ride şi un depou, valoarea totală a investiţiei fiind de 252,4 milioane euro, 186 de milioane de euro fiind fonduri europene. Mai mult de atât, terminalul intermodal va avea chiar şi un teren de sport. 

ÎNTREBAREA ZILEI: Credeţi că cele două staţii de metrou vor fi deschise publicului până în decembrie? Dar terminalul intermodal până anul viitor?

Ne puteţi scrie pe pagina de Facebook sau în secţiunea de comentarii de mai jos.

 

 

Etichete: metrou, metrou Straulesti, review, statia straulesti, străuleşti, terminal intermodal

0/3250 COMENTARII
Ahiji11
13 Dec 23:52
+0
VOTURI
-0
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-doxiciclina-100-mg-gen-rico-entrega-r-pida
http://opencu.com/profiles/blogs/indometacina-25-mg-donde-puedo-comprar-en-l-nea-per-comprar
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/naproxenum-natricum-250mg-buy-without-prescription-how-to-buy
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/buy-intigra-130mg-cheap-how-to-buy-sildenafil-citrate-in-approved
http://answers.codelair.com/22718/order-oneaid-oneaid-buy-answers
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/virineo-100mg-onde-comprar-gen-rico-com-garantia-portugal
http://www.facecool.com/profiles/blogs/neovia-buy-safely-order-neovia-online
http://dmoney.ru/36637/farmacia-comprar-generico-silderec-sildenafil-parafarmacia
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sidegra-sildenafil-citrate-con
http://brooklynne.net/profiles/blogs/palpal-buy-what-is-the-best-palpal-generic
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/casodex-o-commander-en-ligne-site-serieux-casodex-en-ligne
http://football.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-gripostad-aspirin-caffeine
http://ggwadvice.com//index.php?qa=51911&qa_1=farmacia-ribasphere-urgente-ribasphere-original-generico
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-blupill-130mg-buen-precio
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-viagra-sildenafil-citrate-en-internet-m-xico-donde
http://soruanaliz.com/index.php/19292/farmacia-comprar-tretinoina-receta-precio-rep%C3%BAblica-chile
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/cheap-sinota-150mg-order-online-sinota-discount-vouchers
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/hepil-100mg-comprar-en-l-nea-dominicana-comprar-hepil-madrid
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/baclofen-comprar-com-frete-gr-tis-internet-brasil
http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/purchase-xex-150mg-cheapest-xex-online-no-
luchezarPap
13 Dec 21:16
+0
VOTURI
-0
http://drogeries.eu phanoMumnlilsChoom
alfredPap
13 Dec 18:59
+0
VOTURI
-0
[url=http://pfege.us/]http://pfege.us/[/url] phanoMumnlilsChoom
rileyPap
13 Dec 15:30
+0
VOTURI
-0
http://skbsb.us/ phanoMumnlilsChoom
gabriellaPap
13 Dec 15:27
+0
VOTURI
-0
http://top10kaufen.eu phanoMumnlilsChoom
agathaPap
13 Dec 11:50
+0
VOTURI
-0
http://xvxuu.us/ phanoMumnlilsChoom
alexisPap
13 Dec 10:13
+0
VOTURI
-0
http://healthclue.eu phanoMumnlilsChoom
blakePap
13 Dec 03:40
+0
VOTURI
-0
http://vfbap.us phanoMumnlilsChoom
Uciti17
12 Dec 20:06
+0
VOTURI
-0
http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ventolin-hfa-sin-receta-buen-precio http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/cupid-200mg-buy-where-can-i-order-sildenafil-citrate-no-need-rx http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/silfeldrem-sildenafil-citrate-o-commander-bas-prix-acheter http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/mytadalaf-sur-internet-bas-prix-achat-avec-mastercard-o-acheter http://www.1friend.com/blogs/2841/15069/order-tadovas-online-tadovas-cheap-overseas http://whazzup-u.com/profiles/blogs/low-price-floxin-200mg-buy-online-discount-floxin-coupons http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/order-silda-50mg-safely-how-to-buy-sildenafil-citrate-safely https://bemysoul.com/blogs/post/14201 http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/placidum-50mg-livraison-rapide-moins-cher-pharmacie-generique http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/low-price-miniplanor-100mg-buy-online-where-to-purchase http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/order-idilico-150mg-no-rx-idilico-can-you-buy-over-the-counter http://www.facecool.com/profiles/blogs/mytadalaf-order-online-safest-online-pharamacy-for-mytadalaf http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/comprar-aciphex-10mg-gen-rico-na-internet-brasil-rabeprazole http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-verapamilo-de-confianza http://recampus.ning.com/profiles/blogs/refren-sildenafil-citrate-120-mg-como-comprar-online-rep-blica http://whazzup-u.com/profiles/blogs/low-price-vigadol-150mg-buy-online-buying-vigadol-without-a http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/tetraciclina-500-mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-un http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/ciavor-diario-tadalafil-40mg-comprar-gen-rico-sem-receita-pela http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vorst-50-mg-entrega-r-pida-comprar http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/terazosin-hcl-bon-prix-securise-peut-on-acheter-du-t
borislavPap
12 Dec 14:46
+0
VOTURI
-0
http://tddbc.us phanoMumnlilsChoom
Amizo43
11 Dec 23:05
+0
VOTURI
-0
http://lifestir.net/blogs/post/74550 http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/upwardz-comprar-envio-urgente-via-internet-brasil-comprar-upwardz http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2754/54058/viagra-sildenafil-citrate-50mg-o http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/quetiapina-25-mg-comprar-en-una-farmacia-online-con-entrega-r http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/lumix-200mg-buy-online-buying-lumix-online-without-rx http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/zyad-10mg-onde-comprar-menor-pre-o-internet-venda-de-zyad http://whazzup-u.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-tada-diario-tadalafil-gen-rico-envio-rapido-on http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/alfacip-alfacalcidol-0-25mg-pas-cher-securise-alfacalcidol-bon http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/site-pour-commander-filgud-tadalafil-20mg-tadalafil-10mg-sur http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/cialis-40-mg-como-comprar-gen-rico-barato-online-cialis-barato http://vaal-online.co.za/blogs/post/28657 http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/tadanafil-tadalafil-40mg-vrai-baisse-prix-achat-sans-ordonnance
Denniscrame
11 Dec 22:28
+0
VOTURI
-0
price viagra walmart
generic viagra cialis package
buy viagra in brisbane
tiempo efecto sildenafil 50 mg
issues with generic viagra
Stevenmit
11 Dec 22:26
+0
VOTURI
-0
buy viagra at lloyds pharmacy
buy viagra in phuket
is viagra legal to buy in uk
100mg viagra vs 50mg
viagra 250mg
Damienisorb
11 Dec 22:25
+0
VOTURI
-0
taking 100mg viagra safe
kup viagra online
ordering viagra overseas
price of viagra in ontario
dokteronline viagra erfahrungen
Inibu48
11 Dec 19:22
+0
VOTURI
-0
http://kutoos.unifiedly.com/blogs/post/205660
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-novalif-sildenafil-citrate-25-mg-con-garantia
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-videnfil-130-mg-gen-rico-barato-brasil
http://property.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cianeo-tadalafil-10-mg-comprar-tadalafil
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-antivert-por-internet-el-salvador
http://vaal-online.co.za/blogs/post/28519
https://www.loosemusicent.com/blogs/1185/13505/clonidina-donde-puedo-comprar-sin-receta-buen-precio-comprar
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/low-price-modrasil-200mg-order-online-how-can-i-buy-sildenafil
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-ohay-tadalafil-mas-barato-bolivia
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/achat-express-viagra-sildenafil-citrate-120mg-meilleur-site-pour
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=175345&qa_1=comprar-gen%C3%A9rico-virineo-sildenafil-citrate-garantia-internet
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/aldomet-75-mg-como-posso-comprar-gen-rico-n-o-precisa-receita-m
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/melatonina-meloset-3mg-como-comprar-gen-rico-mais-barato
http://opencu.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-amlodipina-sin-receta
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/buy-incresil-online-incresil-complete-buy-online
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-sovaldi-gen-rico-sem-prescri-o-on-line
http://ihamodell.allpix.net.ee/blogs/post/43394
https://bemysoul.com/blogs/post/9940
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-apo-sildenafil-200mg-sin-receta-de-calidad-espa
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-ciavor-tadalafil-10-mg-gen-rico-melhor-pre-o-online
http://www.myslimfix.com/profiles/blog
Ejodi87
11 Dec 15:31
+0
VOTURI
-0
http://soruanaliz.com/index.php/19817/comprar-generico-rabeprazol-internet-comprar-rabeprazol http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/achat-en-ligne-pefomax-sildenafil-citrate-bon-marche-securise http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-3mg-buy-where-can-i-purchase-bimatoprost-no-rx http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-refren-sildenafil-citrate-130mg-gen-rico http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/tagra-tadalafil-40mg-moins-cher-site-fiable-prix-tadalafil http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/site-achat-instarise-instarise-sans-prescription http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/purchase-remenafil-100mg-remenafil-130mg-price-cvs http://movsam.ning.com/profiles/blogs/bupropion-order-online-where-to-purchase-bupron-sr-cheap http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/valaciclovir-500-mg-comprar-urgente-panam-la-valaciclovir-se http://bricolocal.com/profiles/blogs/zyloprim-300mg-buy-generic-zyloprim-to-purchase http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-lioresal-baclofen-de http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/341098 http://dmoney.ru/36181/farmacia-comprar-daclatasvir-salvador-daclatasvir-generico
robertPap
11 Dec 14:12
+0
VOTURI
-0
http://omrfq.us/ phanoMumnlilsChoom
virginiaPap
11 Dec 11:59
+0
VOTURI
-0
http://tlydp.us/ phanoMumnlilsChoom
Zotaj80
11 Dec 11:43
+0
VOTURI
-0
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=67719&qa_1=order-veetab-safely-buy-generic-veetab-answers http://wu-world.com/profiles/blogs/order-zeagra-25-mg-on-sale-where-to-buy-zeagra-online-reviews http://www.animalloversconnect.com/blogs/post/23418 http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zaldiar-aspirin-caffeine-sin-receta http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-lifta-tadalafil-sin-receta http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-do-zyad-10-mg-envio-24-horas-on-line-rep-blica http://soruanaliz.com/index.php/18069/rosytona-purchase-sildenafil-citrate-prescription-required http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/65507 http://javamex.ning.com/profiles/blogs/site-commander-capecitabine-500mg-achat-xeloda-500-en-ligne-sans http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/buy-snafi-where-can-i-buy-snafi-yahoo-answers http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-do-h-for-60-mg-via-internet-h-for-gen-rico-forum http://flutes.ning.com/profiles/blogs/buy-cordarone-100mg-on-sale-where-can-i-purchase-amiodarone http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/enthusia-sildenafil-citrate-50-mg-pharmacie-acheter-en-ligne http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/hydroxyurea-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-seguridad-m-xico http://football.ning.com/profiles/blogs/recherch-sanbenafil-150mg-pas-cher-le-sildenafil-citrate
lyutomirPap
11 Dec 09:50
+0
VOTURI
-0
http://wnqqb.us/ phanoMumnlilsChoom
Puwil72
11 Dec 07:52
+0
VOTURI
-0
http://wu-world.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-ciavor-diario-tadalafil-on-line https://bemysoul.com/blogs/post/13543 http://opencu.com/profiles/blogs/oximum-sildenafil-citrate-25-mg-como-comprar-sin-receta-con-visa http://bricolocal.com/profiles/blogs/expit-200mg-buy-how-can-i-purchase-sildenafil-citrate-online http://dmoney.ru/37299/ah-zul-comprar-gen%C3%A9rico-mais-barato-na-internet-no-brasil http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-ciavor-diario-tadalafil-20-mg-gen-rico http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-40mg-generique-commander-tadalafil-40-mg-moins http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/cialis-40mg-en-ligne-bon-prix-achat-rapide-pharmacie-cialis-prix http://property.ning.com/profiles/blogs/low-price-viagra-50mg-order-online-price-of-viagra-at-dvs http://jaktlumaczyc.pl/70418/price-silnor-order-online-where-buy-silnor-over-the-counter http://korsika.ning.com/profiles/blogs/lisinopril-como-comprar-sin-receta-buen-precio http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-metformine-1000mg-o-acheter-du-metformine-sans http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/elonza-sildenafil-citrate-200-mg-comprar-por-internet-el-salvador
janePap
11 Dec 07:21
+0
VOTURI
-0
http://ygeef.us/ phanoMumnlilsChoom
wallacePap
11 Dec 04:11
+0
VOTURI
-0
http://vctqs.us/ phanoMumnlilsChoom
Hafiy26
11 Dec 04:07
+0
VOTURI
-0
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-glimepirida-4-mg-sin
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-prilosec-gen-rico-com-garantia-brasil
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=21421&qa_1=farmacia-comprar-suvvia-mastercard-ecuador-sandoz-gen%26%23233
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/commander-super-o-en-ligne-bon-marche-securise-sildenafil-citrate
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-120mg-como-puedo-comprar-sin-receta
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-nipatra-sildenafil-citrate-sin-receta-con-visa-rep
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/ibuprofene-achat-ibuprofen-ordonnance-ou-non
http://explicitty.com/blogs/2144/41766/comprar-kemadrin-procyclidine-com-garantia-na-internet-no-brasi
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-ddavp-0-01mg-sin-receta-al-mejor-precio
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/dali-40-mg-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-portugal
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/order-bigfun-36-20-mg-bigfun-36-generic-buy-online-usa
http://snopeczek.hekko.pl/227765/buy-alsigra-online-buy-alsigra-chicago
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-zyad-tadalafil-urgente
Dimed73
11 Dec 00:25
+0
VOTURI
-0
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/tagil-donde-puedo-comprar-en-internet-espa-a-tadalafil-40mg-cual
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/achat-express-sundinafit-bas-prix-avec-visa-peut-ton-acheter-du
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/order-upwardz-no-rx-how-can-i-purchase-tadalafil-safely-online
http://soruanaliz.com/index.php/17613/discrete-siafil-baisse-acheter-sildenafil-citrate-qualite
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-tigerfil-gen-rico-sem-prescri-o
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/low-price-veetab-50-mg-order-online-where-can-i-order-sildenafil
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-dali-tadalafil-sem-prescri-o-online-rep-blica
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/mometasona-comprar-en-internet-ecuador
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-sollevare-sildenafil-citrate-gen-rico-pela-internet
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=20337&qa_1=gen%C3%A9rico-tadalafil-rep%C3%BAblica-federativa
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vigreks-sildenafil-citrate-200mg
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-de-adcirca-tadalafil-10-mg-n-o-precisa-receita-m
Cajit22
10 Dec 20:43
+0
VOTURI
-0
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-prilo-sildenafil-citrate-via-internet-brasil
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/sitios-de-confianza-para-comprar-generico-aciclovir-sin-receta
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=21466&qa_1=acheter-sildenafil-citrate-commander-sildenafil-citrate
http://football.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-viagra-sildenafil-citrate-pharmacie-en-ligne
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-disulfiram-500mg-buy-disulfiram-cash
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/buy-griseofulvin-250mg-online-where-can-i-order-grisactin-fast
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-adcirca-gen-rico-de-forma-segura-online
https://www.olliesmusic.com/blog/15554/permethrin-30-mg-en-ligne-bas-prix-achat-sans-ordonnance-oР“в„–-acheter-elimite/
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/ivermectina-3-mg-donde-comprar-sin-receta-de-calidad-ecuador
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-exerdya-60-mg-sin-receta
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/buy-low-price-medovigor-120-mg-medovigor-online-american-pharmacy
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/buy-golmal-40mg-cheap-order-golmal-online-fast-delivery
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-extadil-tadalafil-tadalafil-le-prix-en-pharmacie
http://social.leembe.com/blogs/post/40931
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/drospirenona-ethinylestradiol-como-puedo-comprar-en-l-nea-comprar
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/comprar-refren-sildenafil-citrate-gen-rico-frete-gr-tis-via
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/vasifil-sildenafil-citrate-150-mg-onde-comprar-com-garantia-via
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-tornetis-r-pido-comprar-sildenafil-citrate-25mg
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-sildali
christopherPap
10 Dec 15:19
+0
VOTURI
-0
http://svobn.us/ phanoMumnlilsChoom
svetozarPap
10 Dec 11:17
+0
VOTURI
-0
http://trcwl.us/ phanoMumnlilsChoom
benjaminPap
10 Dec 09:42
+0
VOTURI
-0
http://vojxj.us/ phanoMumnlilsChoom
beatricePap
10 Dec 08:06
+0
VOTURI
-0
http://gxdrl.us/ phanoMumnlilsChoom
erinPap
10 Dec 06:29
+0
VOTURI
-0
http://gufrz.us/ phanoMumnlilsChoom
dobromilaPap
10 Dec 04:35
+0
VOTURI
-0
http://zgwhi.us phanoMumnlilsChoom
brookePap
10 Dec 01:59
+0
VOTURI
-0
http://shjto.us phanoMumnlilsChoom
granislavaPap
09 Dec 17:09
+0
VOTURI
-0
http://ttzbc.us phanoMumnlilsChoom
jacquelinePap
09 Dec 07:29
+0
VOTURI
-0
http://vfleb.us phanoMumnlilsChoom
jessicaPap
09 Dec 03:45
+0
VOTURI
-0
http://zrhew.us phanoMumnlilsChoom
adamPap
08 Dec 22:18
+0
VOTURI
-0
http://allzone.eu/ phanoMumnlilsChoom
Didih51
08 Dec 21:21
+0
VOTURI
-0
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/silfeldrem-130mg-donde-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-usa-es http://whazzup-u.com/profiles/blogs/ciavor-diario-como-posso-comprar-gen-rico-mais-barato-portugal http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-tantrix-sildenafil-citrate-120mg-mais-barato http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/zyvox-linezolid-acheter-linezolid-est-sans-ordonnance http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cialestine-env-o-urgente-espa-a http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-hindgra-bas-prix-visa-hindgra-en-pharmacie-avec http://www.libertyxchange.com/blogs/post/83948 http://snopeczek.hekko.pl/228423/mclafil-tadalafil-securise-achat-tadalafil-generique-suisse http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-apodefil-con-garantia-rep-blica-de http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/almaximo-sildenafil-citrate-200mg-comprar-sin-receta-en-l-nea http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/buy-discount-scanip-25mg-online-buy-scanip-original-online http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/ciavor-onde-comprar-gen-rico-com-frete-gr-tis-pela-internet http://soruanaliz.com/index.php/19490/seguro-comprar-prinivil-internet-brasil-lisinopril-generico http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/340449 http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/buy-ciaton-ciaton-cheap-canadian-pharmacy
sarahPap
08 Dec 16:52
+0
VOTURI
-0
http://enavody.eu/ phanoMumnlilsChoom
mironegaPap
08 Dec 11:44
+0
VOTURI
-0
http://ebogdan.eu/ phanoMumnlilsChoom
jackPap
08 Dec 09:45
+0
VOTURI
-0
http://gearso.eu/ phanoMumnlilsChoom
dorothyPap
08 Dec 07:35
+0
VOTURI
-0
http://infuture.eu/ phanoMumnlilsChoom
rosavaPap
08 Dec 04:59
+0
VOTURI
-0
http://ocalic.eu/ phanoMumnlilsChoom
ivanPap
07 Dec 22:46
+0
VOTURI
-0
http://duplos.eu/ phanoMumnlilsChoom
noahPap
07 Dec 00:59
+0
VOTURI
-0
http://medicalcases.eu/ phanoMumnlilsChoom
Yiduf43
06 Dec 01:51
+0
VOTURI
-0
http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/olvion-sildenafil-citrate-como-comprar-de-confianza-espa-a
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/cialis-40-mg-comprar-sem-receita-medica-on-line-portugal
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-o-gen-rico-de-synalis-sem-receita-na
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=68422&qa_1=je-veux-acheter-avanafil-ou-acheter-du-avanafil-a-quebec
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/donde-para-ordenar-neogra-sin-receta-al-mejor-precio
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/sildamax-sildenafil-citrate-moins-cher-et-securise-sandoz
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-adcirca-gen-rico-menor-pre-o-online-rep
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-en-ligne-yextor-sildenafil-citrate-130mg-prix-yextor-25
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=19992&qa_1=sildenafil-sildenafil-medicament
http://barbershoppers.org/blogs/post/44744
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-entranin-urgente-dominicana
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/manegra-130mg-buy-without-rx-how-to-buy-sildenafil-citrate-no
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/havante-200-mg-comprar-forma-segura-pela-net-brasil
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-diario-40mg-gen-rico-via-internet
JamessEm
06 Dec 01:23
+0
VOTURI
-0
sildenafil 100 mg tablet
viagra without a doctor prescription walmart
viagra online free
viagra without a doctor prescription usa
qual o melhor viagra generico
JamesDer
06 Dec 01:23
+0
VOTURI
-0
buy viagra at boots
viagra without a doctor prescription walmart
buy viagra super active online
real viagra without a doctor prescription
is there a difference between generic viagra
Brettevift
06 Dec 01:23
+0
VOTURI
-0
can i get dependent on viagra
100mg viagra without a doctor prescription
wholesale viagra online
viagra without a doctor prescription
sildenafil 50 mg efectos en la mujer

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE