STAŢIA de METROU STRĂULEŞTI. LINIA urmează să fie deschisă înainte de FINALIZAREA PROIECTULUI FOTOSTAŢIA de METROU STRĂULEŞTI. Duminică, Metrorex a organizat cu mare fast Ziua porţilor deschise la staţia Străuleşti. În timp ce mulţi au fost atraşi de elementele decorative din staţia de metrou, montate înainte de terminarea finisajelor finale şi de ideea "inovativă" de a aduce lumină naturală în pasajele pietonale, proiectul este departe de a fi finalizat după cum o arată însăşi panourile informative montate la intrarea pe şantier. Astfel, Staţia Străuleşti este finalizată în proporţie de 80%, Laminorului în proporţie de 70% şi Terminalul intermodal a ajuns doar la 15%. Conform constructorilor, principalul motiv pentru care lucrările au fost intârziate face referire la finanţare. Mai mult, în decembrie, cele două staţii vor fi deschise publicului, însă în sistem pendul, adică pe o singură linie de metrou funcţională, un tren care duce şi aduce călători. Implicit, timpul de aşteptare va fi mai mare.

STAŢIA de METROU STRĂULEŞTI. Punerea în functiune a Magistralei 4 de metrou va facilita legătura între Sectorul 1, Bucureştii Noi, zona Parc Bazilescu – Străuleşti şi centrul oraşului. În prezent, se lucrează de zor, 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână, pentru a deschide staţiile la sfârşitul acestui an, cel puţin parţial. Astfel, deoarece depoul nu este gata, metroul va circula în sistem pendul, pe o singură linie. 

Gradul de finalizare:

Chiar şi aşa, intrarea în subteran nu a uimit pe mulţi, mai ales că este vorba de o lucrare începută în urmă cu patru ani şi deja aflată în întârziere cu aproape un an şi jumătate. Deoarece am ajuns mai târziu pe şantier, departe de conferinţa de presă şi de oficialii Metrorex, ghizii noştri au fost mult mai deschişi şi mai sinceri.

"Ne-am descurcat cum am putut. Nu toate guvernele consideră că transportul este o prioritate. Am avut probleme cu finanţarea. V-am adus la Străuleşti că aici avem ce să vă arătăm. Dacă vă duceam la terminal vedeaţi doar nişte beton, nu puteaţi să înţelegeţi cum va arăta", a explicat unul dintre constructori.

Călatorilor li s-a explicat că staţia de metrou Străuleşti este o staţie de capăt şi va fi prima care intră în alcătuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului Bucureşti (metrou, transport public suprateran, transport auto personal), dar şi că aceasta va fi prima staţie care va aduce lumină naturală în interiorul pasajelor pietonale.

Mai mult de atât, au fost scoase în evidenţă elementele decorative din staţia de metrou, montate deja, acestea fiind rezultatul valorificării semnelor şi simbolurilor de pe elementele arheologice descoperite in zonă în timpul săpăturilor, elemente care ar fi întârziat de asemenea lucrările deoarece a fost nevoie de participarea arheologilor la săpături în momentul în care aceste artefacte au fost descoperite.

De asemenea, staţia va avea lifturi transaparente din sticlă, un trotuar rulant şi zone pentru expoziţie, fără magazine, covrigării sau buticuri. Prin tot şantierul metroului erau amplasate panouri cu fotografii care îţi arătau cum va arăta un anumit spaţiu. 

În acelaşi timp, se pare că există serioase discuţii în contradictoriu cu RATB, care doreşte să reducă numărul mijloacelor de transport în comun din zonă imediat ce linia de metrou va fi deschisă, cu toate că şi acum sunt destul de puţine. Accesul în zonă se face destul de greu, existând doar câteva autobuze care ajung până în această parte de Bucureşti.

Chiar şi aşa, reprezentanţii Metrorex şi constructorii sunt încrezători că traficul va fi deschis publicului la sfârşitul acestui an, urmând ca finalizarea proiectului să se facă în vara lui 2017. Managerul de proiect, inginerul Marian Stanciu, a dat asigurări că lucrarile din statiile de metrou vor fi gata.

Noi, lucrările le finalizăm complet în jur de 15 decembrie, urmând ca terminalul nodal şi depoul să fie gata anul viitor. Legăturile dintre depou şi staţia Străuleşti au început imediat după ce s-a pus în circulaţie Bulevardul Bucureştii Noi ca să putem face lucrările de structură pentru execuţia legăturilor. Au rămas doar completări de făcut, suntem în grafic cu lucrările. Deci nu avem nicio problemă să terminăm lucrările în jur de 15 decembrie", a spus managerul de proiect.

Metrorex precizeaza ca prin  si aproximativ 50.000 de calatori pe ora si sens vor beneficia de un mijloc de transport rapid. Lucrările sunt realizate de grupul italian Astaldi, acelaşi care realizează şi lucrările pentru magistrala din Drumul Taberei, întârziate cu aproximativ un an.

Lucrarea a durat patru ani, dar în momentul de faţă se vor finaliza aceste două staţii, iar ceea ce mai avem de finalizat este partea de terminal multinodal şi partea de depou. Depoul va fi gata în prima jumătate a anului 2017, respectiv primul trimestru al anului, iar terminalul multinodal, până la jumătatea anului. Noi facem tot posibilul ca bucureştenii să circule la finalul acestui an, lucrările se vor finaliza cu certitudine şi vor începe probele tehnologice. Acestea sunt probe de durată, sunt probe foarte complexe, însă aşa cum nu am avut probleme pe celelalte magistrale pe care le-am pus în funcţiune, sperăm să nu avem nicio problemă nici pe aceste două staţii", a adăugat Constantin Musteţea, directorul de investiţii şi achiziţii publice al Metrorex.

Staţia va fi una dintre cele mai lungi din Bucureşti. Va avea 390 de metri şi patru intrări cu lifturi şi scări rulante. A fost adaptată şi pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, dar şi pentru nevăzători.

Linia nou construită are o lungime de 1,89 de kilometri. Pe lângă cele două staţii, proiectul prevede tunele şi galerii de legătură, un terminal intermodal, un park&ride şi un depou, valoarea totală a investiţiei fiind de 252,4 milioane euro, 186 de milioane de euro fiind fonduri europene. Mai mult de atât, terminalul intermodal va avea chiar şi un teren de sport. 

ÎNTREBAREA ZILEI: Credeţi că cele două staţii de metrou vor fi deschise publicului până în decembrie? Dar terminalul intermodal până anul viitor?

Ne puteţi scrie pe pagina de Facebook sau în secţiunea de comentarii de mai jos.

 

 

Etichete: metrou, metrou Straulesti, review, statia straulesti, străuleşti, terminal intermodal

0/332 COMENTARII
Michaeltup
22 Jan 07:25
+0
VOTURI
-0
http://phonexdeals.us/ phanoMumnlilsChoom , Apple iPhone SE, 32 GB, silber
Janicefus
22 Jan 03:42
+0
VOTURI
-0
http://bedroomdeals.us/ phanoMumnlilsChoom , Boxspringbett aus Webstoff braun mit Bonell Federkernmatratze
KennethFuh
21 Jan 04:49
+0
VOTURI
-0
http://nickelr.us/ phanoMumnlilsChoom , Nike Herren Air Max Guile Freizeitschuhe
Judithrip
21 Jan 00:13
+0
VOTURI
-0
http://planetsports.us/ phanoMumnlilsChoom , TFK-250 EVO – Laufband
Grantbew
19 Jan 18:03
+0
VOTURI
-0
http://tunepk.us/ phanoMumnlilsChoom , Lenovo IdeaPad 120S 29,5 cm (11,6 Zoll HD TN Antiglare) Slim Notebook
AmandaTut
19 Jan 04:17
+0
VOTURI
-0
http://pcdeals.eu/ phanoMumnlilsChoom , Logitech B100 Optical Business Mouse, schwarz
Janetvex
17 Jan 10:28
+0
VOTURI
-0
http://sporteshop.eu/ phanoMumnlilsChoom , Nike Herren Jordan B. Fly Basketballschuhe, Schwarz
Alfredlok
17 Jan 02:28
+0
VOTURI
-0
http://haushaltx.eu/ phanoMumnlilsChoom , Composad Gran privilego Nachttisch
DebraEvevy
17 Jan 00:48
+0
VOTURI
-0
http://lampenx.eu/ phanoMumnlilsChoom , Trango LED Tischleuchte Nachttisch Glas Lampe
Zagol54
05 Jan 18:08
+0
VOTURI
-0
http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/donde-a-la-orden-aciclovir-sin-receta-en-internet-uruguay
http://opencu.com/profiles/blogs/aciclovir-800mg-comprar-online-comprar-aciclovir-800mg-para
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/aciclovir-comprar-con-garantia-paraguay
aciclovir form 1 buyers
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-aciclovir-sin-receta-al-mejor-precio-el-salvador
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-aciclovir-400mg-barato-nicaragua
http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/donde-a-la-orden-aciclovir-sin-receta-en-internet-uruguay
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/aciclovir-800mg-puedo-comprar-online-ecuador
http://www.printjunkie.net/profiles/blogs/aciclovir-donde-puedo-comprar-en-internet-chile-comprar-aciclovir
Towoz34
02 Jan 07:06
+0
VOTURI
-0
http://www.mouner.com/blogs/post/30120 https://www.olliesmusic.com/blog/24428/recherche-spironolactone-25mg-rapide-acheter-spironolactone-ligne-france/ http://souris-menthe.com/index.php?qa=1655&qa_1=telmisartan-ligne-marche-acheter-rapide-achat-telmisartan http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/150958 http://bridesgogo.com/blogs/post/5316 http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/how-to-purchase-generic-lincomycin-nz-ranfurly-500mg http://support.myyna.com/184304/orlistat-comprar-receta-confianza-espa%C3%B1a-comprar-orlistat http://cylindrymiarowe.pl/blogs/post/58945 http://amusecandy.com/blogs/post/103318 http://memberspace.conservativechitchat.co.uk/blogs/post/10613 http://lesko.com/q2a/index.php?qa=10055&qa_1=acyclovir-comprar-farmacia-certificada-comprar-acyclovir http://korcak.ru/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=68315 http://scottsdaleretail.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=8294 https://23bestcity.de/blogs/post/13992 http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/49541
yoOXPJrSk7hd
Zaqut20
01 Jan 22:01
+0
VOTURI
-0
cefuroxime no prescription canada, http://www.haiwaishijie.com/12274/cefuroxime-o%26%23249-achat-prix-officiel-ceftin-belgique cefuroxime no doctors prescription needed, http://topanswers.tips/195247/comprar-cefuroxime-de-forma-segura, http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=9541&qa_1=order-price-cefuroxime-online-safe-order-cefuroxime-online http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=5104&qa_1=order-cefuroxime-250mg-safely-cefuroxime-online-orders-cod, http://vesaservices.com/qa/3282/cefuroxime-baisse-fiable-acheter-cefuroxime-ligne-suisse http://www.haiwaishijie.com/14172/achat-vente-cefuroxime-acheter-ceftin-sans-ordonnance-quebec http://showmeanswer.com/index.php?qa=5350&qa_1=discount-cefuroxime-500-online-where-ceftin-fast-delivery http://forum.republicmotorsports.in//2093/quel-site-acheter-cefuroxime-medicament-ceftin-acheter
Ikapu76
31 Dec 16:33
+0
VOTURI
-0
http://www.elitenelite.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=58256
http://foolishtube.altervista.org/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=13533
http://ox.redcasper.com/oxwall2/blogs/post/8107
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/131178/order-anastrozole-safely-anastrozole-2016-coupons/
http://amusecandy.com/blogs/post/149951
http://aidephp.bouee.net/27686/pour-achat-spironolactone-spironolactone-ligne-belgique
http://bikontakt.ch/blogs/post/15927
http://fluidlyfe.org/blogs/51/578/buy-labetalol-where-to-purchase-trandate-no-need-prescription
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/72818
http://support.myyna.com/36036/ethionamide-original-internet-acheter-ethionamide-ordonnance
http://social.leembe.com/blogs/post/20702
http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=6167&qa_1=farmacia-online-donde-comprar-cardizem-60mg-urgente-paraguay
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/162061
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/74915
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/102147
http://www.oilfieldgold.com/blogs/50/1758/lamotrigina-comprar-en-farmacia-online-sin-gastos-de-envio-mexi
http://support.recs.bz/235/farmacia-online-comprar-generico-clomiphene-receta-calidad
http://bioimagingcore.be/q2a/10637/farmacia-generico-omeprazol-entrega-prilosec-generico-comprar
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/71939/order-low-price-glimepiride-2-mg/
http://www.saphirprod.com/snese491/blogs/70/662/evista-como-comprar-sin-receta-barato-chile
http://www.anonasks.com/9201/gabapentine-commander-net-gabapentine-generique-acheter
http://forum.republicmotorsports.in//9703/paroxetine-40mg-comprar-al-mejor-precio-estados-unidos
http://destinosexotico.com/blogs/post/10420
http://www.bigdicts.com/693/achat-securise-albuterol-2mg-vrai-proventil-pas-cher
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/125773/buy-perindopril-8mg-cheap-is-it-legal-to-buy-perindopril-onlin
Avugo83
31 Dec 04:52
+0
VOTURI
-0
http://www.oilfieldgold.com/blogs/20/1279/ethionamide-250-mg-comprar-en-una-farmacia-online-certificada-r https://www.olliesmusic.com/blog/26756/levofloxacin-500mg-sur-internet-bas-prix-acheter-levofloxacin-250-vrai-ache/ http://101hobby.com/blogs/post/12477#sthash.0C85MDQn.CFrcZ6hh.dpbs http://dmoney.ru/9637/feldene-piroxicam-pharmacie-generique-piroxicam-piroxicam http://ggwadvice.com//index.php?qa=5725&qa_1=farmacia-ofloxacin-mastercard-rep%C3%BAblica-ofloxacin-generico http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/94928/purchase-generic-mebendazole-100mg-online/ http://qna.kansagara.in//index.php?qa=2657&qa_1=acheter-vrai-dapoxetine-ligne-vente-visa-priligy-homme-prix http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/51732 http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/141318 http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/115375/buy-discount-amoxapine-100-mg/ http://www.thewhiskycask.com/blogs/post/4930 http://www.mouner.com/blogs/post/28530 http://lifestir.net/blogs/post/23380 http://dmoney.ru/8755/carbamazepina-comprar-mastercard-comprar-tegretol-generico http://kinghealthcarethailand.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=220 http://ox.redcasper.com/oxwall2/blogs/post/9826 http://barbershoppers.org/blogs/post/20034 http://dmoney.ru/8159/farmacia-linea-donde-comprar-ampicilina-500-fiable-espa%C3%B1a http://ask.codeadore.com/8945/losartan-comprar-receta-r%C3%A1pido-estados-unidos-comprar-generico http://www.buzzinit.com/247/acheter-indinavir-400mg-indinavir-commander http://facebike.net/blogs/15/2136/generique-azelastine-commander-p https://www.olliesmusic.com/blog/26857/thioridazine-100mg-bas-prix-sur-internet-oГ№-acheter-du-thioridazine/ http://barbershoppers.org/blogs/post/4971 http://www.hadoopquestions.com/index.php?qa=1356&qa_1=farmacia-online-donde-comprar-loratadina-10mg-receta-fiable http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=9450&qa_1=farmacia-linea-donde-comprar-generico-loxapine-receta-r%C3%A1pido https://23bestcity.de/blogs/post/14949 http://
Ebunu78
28 Dec 10:59
+0
VOTURI
-0
http://galerie-egregore.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=968
http://amusecandy.com/blogs/post/55479
http://www.haiwaishijie.com/4463/order-olopatadine-where-to-purchase-patanol-free-delivery
http://cheros.inu.edu.sv/index.php/blogs/230/198/trazodone-50mg-order-safely-che
http://amusecandy.com/blogs/post/97599
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/109351
http://jaktlumaczyc.pl/2232/donde-para-ordenar-amitriptilina-25-mg-urgente-usa
http://qna.kansagara.in//index.php?qa=98&qa_1=purchase-cefpodoxime-online-cefpodoxime-online-singapore
http://myturnondemand.com/oxwall/blogs/post/243255
http://mortelbox.com/blogs/post/102863
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/149165
http://www.newworldtube.com/blogs/post/19143
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/53227
http://chanakyanetstudy.com/chanakyanetstudyforum/?qa=1718&qa_1=urispas-flavoxate-comprar-salvador-flavoxate-compra-online
http://myturnondemand.com/oxwall/blogs/post/241047
http://www.haiwaishijie.com/9461/farmacia-generico-celecoxib-colombia-celecoxib-barranquilla
http://diduknow.allrh.com/blogs/post/12515
http://forum.republicmotorsports.in//8956/buy-pletal-50mg-low-price-pletal-safe-buy-ireland
http://mm3design.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=1092
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/156439
http://dmoney.ru/8648/buy-atomoxetine-online-how-to-order-strattera-safely
http://rsocial.espu-ao.net/blogs/post/9487
http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=4232&qa_1=minocycline-100mg-ordonnance-securise-minocycline-minomycin
http://destinosexotico.com/blogs/post/15037
http://lifestir.net/blogs/post/45756
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/18770
http://showmeanswer.com/index.php?qa=4564&qa_1=repaglinide-sans-ordonnance-sur-prandin-pas-cher-strasbourg
http://barbershoppers.org/blogs/post/17536
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/6897
http://destinosexotico
Agoro79
27 Dec 07:26
+0
VOTURI
-0
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=25707&qa_1=meclizine-hydrochloride-meclizine-hydrochloride-pharmacie
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/110781/order-lansoprazole-15mg-safely-order-lansoprazole-online-safely/
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/118151
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/71571/discount-desogestrel-0-2-mg-order-online-desogestrel-for-cheapest/
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/11261
http://topanswers.tips/174891/discount-betamethasone-clotrimazole-lotrisone-medstore
http://evojet.ro/oxwall/blogs/post/92476
http://jaktlumaczyc.pl/10151/comprar-catapres-estados-unidos-comprar-clonidine-original
http://only4yu.de/blogs/64/2234/ventolin-inhaler-0-1mg-ou-achat-bon-marche-ou-commander-vento
http://ggwadvice.com//index.php?qa=11982&qa_1=achat-vente-rifaximin-xifaxan-ou-acheter-forum
http://pccotaxvolunteer.fastcomet.host/Question2Answer/index.php?qa=2861&qa_1=enalapril-comprar-farmacia-recomendada-vasotec-donde-comprar
http://fsowconsulting.com/index2.php/blogs/996/2189/cardura-doxazosin-2mg-donde-puedo-comprar-mas-barato-puerto-ric
http://diduknow.allrh.com/blogs/post/18497
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/16367
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/4530
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/59044
http://barbershoppers.org/blogs/post/13582
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=11621&qa_1=trouver-du-precose-visa-o%26%23249-acheter-du-acarbose-a-geneve
http://barbershoppers.org/blogs/post/14674
http://www.teachersmattergrant.org/index.php/blogs/81/444/commander-du-vrai-clomiphene-pharmacie-en-ligne-clomiphene-ca
http://ggwadvice.com//index.php?qa=17131&qa_1=imipramine-25mg-buy-imipramine-when-buy
http://www.anonasks.com/4476/farmacia-online-comprar-emtricitabina-calidad-comprar-atripla
http://www.oilfieldgold.com/blogs/54/2629/pyridium-phenazopyridine-200mg-livraison-rapide-pas-cher-phen
http://cylindrymia
Qehoh01
27 Dec 04:13
+0
VOTURI
-0
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-cipro-con-garantia-espa-a
buy cheap cipro canadian
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/site-commander-cipro-ciprofloxacin-o-249-acheter-du-ciprofloxacin
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/cipro-ciprofloxacin-puedo-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-panam
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-pour-commander-cipro-ciprofloxacin-500-mg-rapide
http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/cipro-moins-cher-internet-sans-ordonnance-acheter-ciprofloxacin
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/cipro-ciprofloxacin-comprar-sin-receta-en-internet-chile
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-cipro-con-garantia-espa-a
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/cipro-ciprofloxacin-baisse-prix-sur-le-net-livraison-discrete
Xidip58
26 Dec 08:07
+0
VOTURI
-0
where can i buy some lovastatin, http://support.myyna.com/44941/lovastatin-20mg-order-where-can-mevacor-approved-medstore http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=537&qa_1=lovastatin-20mg-buy-without-rx-can-purchase-mevacor-safely http://bioimagingcore.be/q2a/5491/realizar-lovastatin-estados-unidos-mevacor-comprar-receta http://www.anonasks.com/4170/farmacia-online-donde-comprar-lovastatin-entrega-r%C3%A1pida http://support.myyna.com/45330/lovastatin-price-where-purchase-mevacor-prescription-needed http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=4401&qa_1=lovastatin-ordonnance-achat-mevacor-efficace-rapidement, http://jaktlumaczyc.pl/2007/order-lovastatin-no-rx-lovastatin-usp-buyers, purchase lovastatin soft tabs http://ggwadvice.com//index.php?qa=22923&qa_1=lovastatin-donde-puedo-comprar-ahora
Ugewi10
25 Dec 16:42
+0
VOTURI
-0
http://qna.kansagara.in//index.php?qa=5618&qa_1=acyclovir-ligne-acheter-avec-visa-prix-du-acyclovir-au-maroc
http://7world7.com/visualarts/blogs/post/5102
http://www.hadoopquestions.com/index.php?qa=1862&qa_1=discount-sulfasalazine-online-azulfidine-approved-medstore
http://mariannaonline.com/community/blogs/post/21592
https://www.olliesmusic.com/blog/16853/amoxicillin-moins-cher-site-fiable-acheter-du-trimox-en-pharmacie-en-france/
http://oroandalusians.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=18361
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/83983
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/82683
http://globalnetone.com/qa/index.php?qa=3369&qa_1=tizanidina-como-comprar-en-l%C3%ADnea-chile
https://www.olliesmusic.com/blog/6276/cheap-risperidone-1-mg-buy-online/
http://qna.kansagara.in//index.php?qa=2759&qa_1=order-losartan-hydrochlorothiazide-purchase-hyzaar-safely
http://bioimagingcore.be/q2a/11236/comprar-generico-albendazol-receta-farmacia-online-bolivia
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/43369
http://www.anonasks.com/7422/acheter-mirtazapine-livraison-express-acheter-mirtazapine
https://www.olliesmusic.com/blog/9225/ondansetron-8mg-buy-no-prescription-canadian-ondansetron-cheap-pharmacy/
http://support.recs.bz/248809/farmacia-online-donde-comprar-loxapina-de-calidad-chile
http://destinosexotico.com/blogs/post/17838
http://www.google-search-engine.com/optimize/blogs/post/100073
http://its4her.com/date/blogs/post/6318
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/56896
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/193750
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/95226/order-tacrolimus-1mg-online/
http://www.bigdicts.com/7479/order-careprost-how-to-buy-bimatoprost-free-delivery
http://www.huaguan.com.sg/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=2174
https://www.olliesmusic.com/blog/8740/low-price-bisacodyl-5-mg-buy-online/
http://www.bigdicts.com/1283/farmacia-online-comprar-generic
Edosi79
25 Dec 13:38
+0
VOTURI
-0
acheter du progesterona en pharmacie http://www.networkwiththem.org/blogs/post/11261, http://lifestir.net/blogs/post/54669, http://jeiznetwork.square7.ch/blogs/post/5240 https://www.thenaughtyretreat.com/blogs/post/13980, http://ihumanmgt.org/blogs/post/4361 http://vaal-online.co.za/blogs/post/14670, https://www.thenaughtyretreat.com/blogs/post/15941 http://komunitas.emerer.com/blogs/post/19417, progesterona buy sell
Ufahu42
24 Dec 15:12
+0
VOTURI
-0
http://diduknow.allrh.com/blogs/post/66051
http://support.myyna.com/241121/order-sulfasalazine-online-how-to-order-azulfidine-online
http://www.ocperio.org/group3/blogs/post/28311
http://samotari.com/blogs/post/8921
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/146641/sur-quel-site-acheter-metoclopramide-10mg-vente-reglan-le-metoclopramide-pr/
http://www.chugali.com/blogs/post/12905
http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/59755
https://www.startsomethingnetwork.com/blogs/post/7461
http://snopeczek.hekko.pl/203654/farmacia-online-comprar-generico-benicar-olmesartan-benicar
http://ggwadvice.com//index.php?qa=16377&qa_1=carvedilol-ordonnance-vente-internet-coreg-canada-pharmacie
http://www.hadoopquestions.com/index.php?qa=156&qa_1=generico-hydroxyzine-comprar-hydroxyzine-generico-internet
http://www.uncorpoperfetto.com/social/blogs/post/158321
http://faq.mtpacom.ru/index.php?qa=8378&qa_1=buy-ropinirole-5mg-cheap-can-you-buy-ropinirole-from-chemist
http://lesko.com/q2a/index.php?qa=1107&qa_1=vardenafil-o%26%23249-internet-commander-vardenafil-generique
http://www.mouner.com/blogs/post/31573
http://myjoye.com/blogs/560/3034/farmacia-online-donde-comprar-generico-arpamyl-40mg-sin-receta
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/50650
http://g3dev.info/blogs/post/16282
http://saknada.com.au/ssn/blogs/post/61598
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/75968/order-levofloxacin-online/
http://barbershoppers.org/blogs/post/23073
http://supportfills.com//5889/o%C3%B9-acheter-du-repaglinide-repaglinide-pour-homme-achat
http://support.myyna.com/162217/vente-desloratadine-ligne-site-fiable-clarinex-luxembourg
http://bonousa.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=95619

ZlMXGGvFzJHC
Vitaj99
22 Dec 12:55
+0
VOTURI
-0
http://southweddingdreams.com/index.php?do=/blog/148851/buy-methocarbamol-500-mg-low-price-methocarbamol-ordering/ http://its4her.com/date/blogs/post/8407 http://www.tennis-motion-connect.com/blogs/post/51952 http://cpfcylonline.org/social/blogs/post/23315 http://reponsayiti.com/1613/farmacia-comprar-generico-lansoprazol-entrega-r%C3%A1pida-panam%C3%A1 http://evolskill.com/blogs/204/3076/achat-express-clobetasol-15-mg-bon-marche-avec-visa-acheter-du http://www.gandenitzer-muehlenberg.de/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=3972 http://mariannaonline.com/community/blogs/post/20286 http://evolskill.com/blogs/120/1456/avanafil-50mg-order-where-to-purchase-stendra-in-trusted-meds http://my.d-discount.com/blogs/51/2250/comprar-zantac-300mg-entrega-rapida-nicaragua http://angoltanulasonline.hu/forum/57302/buy-valproic-acid-online-where-to-purchase-valparin-quick-delivery http://www.anonasks.com/8399/realizar-pedido-albendazole-receta-forma-segura-argentina http://dmoney.ru/957/sevelamer-buy-where-can-i-buy-legit-sevelamer-online http://samotari.com/blogs/post/6178 http://ggwadvice.com//index.php?qa=14866&qa_1=acheter-vrai-ligne-levothyroxine-prix-synthroid-ligne-achat
23RAur5MzdSJ
Kokap72
19 Dec 16:39
+0
VOTURI
-0
http://www.haiwaishijie.com/5655/donde-orden-clomipramine-sin-receta-por-internet-costa-rica
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=6899&qa_1=clomipramine-comprar-r%C3%A1pido-bolivia
how to buy clomipramine name brand
http://ask.codeadore.com/4482/farmacia-generico-clomipramine-clomipramine-femenina-farmacias
http://snopeczek.hekko.pl/198126/farmacia-online-comprar-generico-clomipramine-receta-ahora
http://pccotaxvolunteer.fastcomet.host/Question2Answer/index.php?qa=2752&qa_1=achat-discrete-clomipramine-anafranil-10-en-belgique-achat
adesemuyo
19 Dec 10:16
+0
VOTURI
-0
http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/
ahelaux
19 Dec 10:03
+0
VOTURI
-0
http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/
utehare
19 Dec 07:15
+0
VOTURI
-0
http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/
sxuxjuf
19 Dec 07:02
+0
VOTURI
-0
http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/
ulokoxwer
19 Dec 06:58
+0
VOTURI
-0
http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/
erjivej
19 Dec 06:45
+0
VOTURI
-0
http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/
obavaziduy
19 Dec 06:17
+0
VOTURI
-0
http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/
owuqopubituje
19 Dec 06:03
+0
VOTURI
-0
http://price-of-levitra-20mg.mobi/ - price-of-levitra-20mg.mobi.ankor buyventolin-online.mobi.ankor http://buylevitrageneric.mobi/
sezbikut
19 Dec 05:28
+0
VOTURI
-0
すべての http://sezbikaner.com/ 投稿者
sezbikut
19 Dec 05:28
+0
VOTURI
-0
すべての http://sezbikaner.com/ 投稿者
sezbikut
19 Dec 05:28
+0
VOTURI
-0
すべての http://sezbikaner.com/ 投稿者
sezbikut
19 Dec 05:28
+0
VOTURI
-0
すべての http://sezbikaner.com/ 投稿者
KaylaAwaip
18 Dec 23:51
+0
VOTURI
-0
http://drogerie.xyz/ VialleylemPeeply , Super Enzymen 180 Tabletten NOW
turnersvzm
18 Dec 21:13
+0
VOTURI
-0
すべての http://turnersvillemartialarts.com/ 投稿者
turnersvzm
18 Dec 21:13
+0
VOTURI
-0
すべての http://turnersvillemartialarts.com/ 投稿者
turnersvzm
18 Dec 21:12
+0
VOTURI
-0
すべての http://turnersvillemartialarts.com/ 投稿者
turnersvzm
18 Dec 21:12
+0
VOTURI
-0
すべての http://turnersvillemartialarts.com/ 投稿者
luxuryeb
18 Dec 16:12
+0
VOTURI
-0
すべての http://luxury-residence.ru/ 投稿者
iridebuhe
18 Dec 13:23
+0
VOTURI
-0
すべての http://iridebulgaria.com/ 投稿者
iridebuhe
18 Dec 13:23
+0
VOTURI
-0
すべての http://iridebulgaria.com/ 投稿者
panitaoh
18 Dec 03:58
+0
VOTURI
-0
すべての http://panita-it.com/ 投稿者
panitaoh
18 Dec 03:58
+0
VOTURI
-0
すべての http://panita-it.com/ 投稿者
doctorxk
18 Dec 01:05
+0
VOTURI
-0
すべての http://doctorkuznecov.ru/ 投稿者
doctorxk
18 Dec 01:05
+0
VOTURI
-0
すべての http://doctorkuznecov.ru/ 投稿者
doctorxk
18 Dec 01:05
+0
VOTURI
-0
すべての http://doctorkuznecov.ru/ 投稿者
pocscoct
17 Dec 20:20
+0
VOTURI
-0
すべての http://pocscounseling.com/ 投稿者

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE