Cum arată zidul de lângă Magazinul Unirea, împânzit de iederă și de ghivece de flori. GALERIE FOTOZidul de beton ridicat în centrul Capitalei, în imediata apropiere a Magazinului Unirea, a fost învelit pe jumătate în iederă, iar pe cealaltă jumătate peretele a fost amenajat cu ghivece de flori. Pe una dintre părțile zidului a fost scris din flori chiar și mesajul campaniei inițiate de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, #‎iLoveS3‬.

Primarul Sectorului 3, Robert, Negoiță a explicat în cadrul unei emisiuni televizate că zidul construit lângă Magazinul Unirea este în fapt "un nai întors" care va atrage circulația din fața Magazinului Unirea pe bulevardul Unirii care a fost reamenajat complet. 

Zidul din Piața Unirii a devenit practic emblema campaniei inițiate de edilul Negoiță în spațiul online #‎iLoveS3, mesajul regăsindu-se pe partea unde va fi amenajată și o fânână arteziană.

d

Dacă potrivit proiectului inițial zidul trebuia să fie placat cu marmură, acum acest element urban este împânzit de iederă și de ghivece cu flori care sunt irigate printr-un sistem modern de aspersie.d

Robert Negoiță declarase încă din toamna anului trecut că face investiții pentru oameni: "Noi facem investiții pentru oameni, vreau să profite de investițiile pe care le facem și de spațiile pe care le amenajăm, vreau să profite cât mai mulți oameni posibil.

Or dacă discutăm de zona Unirii, prin fața magazinului este o circulație enormă, deci este un trafic acolo colosal. Eu am dat temă arhitecților pentru că lucrez cu mai mulți arhitecți și lucrez cu specialiști, eu neputând să... n-am cum să fiu priceput la toate și atunci îmi iau specialiști pe fiecare domeniu în parte.

Și am dat o temă arhitecților și le-am spus așa: Oameni buni, vedeți bulevardul ăsta cum am reușit să-l facem? Arată... sunt mulțumit, sunt mândru de ce am reușit să facem, dar n-are traficul pe care ni-l dorim, adică să văd că e plin de lume, că circulă, să apară acolo spații comerciale, să apară acolo, cum să spun eu, un punct de atracție al Bucureștiului, să fie pelerinaj.

90% dintre bucureșteni nu știu ce am reușit noi să facem pe buleverd și atunci am zis vreau să-mi veniți cu niște elemente magnet, ancoră, care să-mi atragă circulația din fața magazinului, care circulă perpendicular pe Bulevardul Unirii, să mi-i atrageți pe bulevard și atunci ei au zis "Da, OK, noi trebuie să le dăm niște obiective interesante cu care să vină să se pozeze și cu care să reușim să-i atragem puțin și să aducem fluxul, să aducem circulația pe bulevard".

Și atunci arhitecții au venit cu o soluție care să dea și conceptual nu doar ca strategie, doar ca imagine și atunci au venit cu o aripă pe... e un fel de nai întors, care să te atragă, să absoarbă circulația de acolo și să o ducă pe bulevard: fântâna arteziană și acest nai."

Etichete: foto, ghivece flori, iederă, magazinul Unirea, Piaţa Unirii, robert negoita, Sectorul 3, zid

0/8 COMENTARII
Mariana
14 iul 20:48
+0
VOTURI
-0
Acest zid trebuia sa il construiasca acest primar la el acasa. Este o mare mizerie, mai ales ca zidul are si pazitori pe care ii vedem zi/noapte. Oare ce salariu au? Parcarea nu ne trebuia: masinile pleaca, vin, poluare de la tevile de esapament, sistemul de alarma suna atunci cand trece cineva aproape de masina, spatiul verde este cu jumatate mai mic, gresia pusa in locul asfaltului aluneca cand ploua/ninge, este pusa aiurea, deja este sparta si se misca ca iti este frica de calci. Oare chiar nu tine cont acest primar de dorintele locuitorilor?! Chiar face ce vrea el, a luat sectorul ca si cum ar fi teritoriul lui personal. Cine l-a ales??! Rusine, RUSINE si pentru arhitectii care au facut acest zid !!! CAND VA FI DARAMAT ACEASTA RUSINE DE ZID.
Un glont pentru fiecare politician roman
14 iul 19:59
+0
VOTURI
-0
Ehehe... Ce nu spune edilul gospodar este ca intretinerea acestei marete opere de arta, este ca pe an costa cat greutatea lui in... marmura sau aur.
Sa spui ca acest interesant obiectiv ZID ar atrage oameni este echivalent cu a-i face pe bucuresteni direct PROSTI.
kay
14 iul 18:21
+0
VOTURI
-0
Poate daca tot treceti pe acolo, spuneti si cum lucrarile la parcare (asfaltarea) si la lotul ciomagit de dupa Tribunal pana la Posta au ramas in acelasi stadiu de asta toamna. Daca te-ai apucat sa faci parcare, pai termin-o, nu astepta alegerile. Ani intregi ca sa torni un amarat de astfalt peste gropile alea?

Cat despre zid, da, e interesant cu verde, dar astupa toata vederea! Cum sa atragi lumea pe bulevard daca il astupi?
Maximus
14 iul 16:18
+0
VOTURI
-0
Zidul este OK. Altceva nu este OK: primarul general Oprescu. Acesta a lasat de fapt in paragina Piata Unirii, RATB-ul si RADET-ul. Spun asta pentru ca el enu este primar de azi de ieri ci din 2008!
gabriel
14 iul 12:31
+0
VOTURI
-0
Un fost trotuar imens circulabil acum bucatelit.E bine ca nu se poate parca pe trotuare sau vom vedea cit dureaza pina acolo. Zidul obtureaza privelistea data de grandoarea unui mare bulevard.
Lou
14 iul 10:58
+0
VOTURI
-0
Zidul a fost facut pentru a nu observa din prima cum aleile si spatiul verde de pe bd. Unirii a fost transformate in parcare.
vlad
14 iul 10:05
+0
VOTURI
-0
Mda, macar am inteles ce gandea Negoita... cred ca rezultatul e exact invers, lumea o sa se opreasca la zidul ala si nu o sa mearga mai departe. In plus... ce loc de pelerinaj? sa mergi pe bulevardul Unirii ca sa faci ce??? Sa vizitezi sediile de banci???
alex
14 iul 09:47
+0
VOTURI
-0
mai bine ca au renuntat sa-l placheze cu faianta..asa arata mai bine.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE