Cum au fost prinşi hoţii din reţeaua de furt de maşini de lux care acţiona în BucureştiÎn dimineaţa de luni, 1 februarie 2016, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie în Bucureşti şi şase mandate de aducere emise de Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar privind comiterea mai multor infracţiuni de furt de autoturisme, anunţă Poliţia. 

Cum au fost prinsi hotii din reteaua de furt de masini de lux care actiona in Bucuresti
Cum au fost prinşi hoţii din reţeaua de furt de maşini de lux care acţiona în Bucureşti

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule au ridicat mai multe înscrisuri (certificate de înmatriculare, cărți de identitate, facturi de achiziție pentru autoturisme, contracte de vânzare-cumpărare) aparținând unor autovehicule despre care există suspiciunea că au ascuns sau urmau să ascundă identitatea unor autovehicule furate.

Totodată, au fost identificate și două autoturisme de lux care, în urma verificărilor au rezultat ca fiind sustrase, unul din Spania la data de 17 septembrie 2015, iar celălalt din Bucureşti, în cursul anului 2009, existând şi suspiciunea că au seriile de șasiu modificate.

Din cercetările efectuate în cauză, s-a stabilit faptul că, pe raza municipiului București și în județele limitrofe acționează un grup cu preocupări pe linia furturilor de autovehicule de lux precum și a infracţiunilor din categoria traficului internaţional cu autoturisme furate de pe teritoriul altor state.

În urma documentării activităţii infracţionale s-a stabilit faptul că, asupra autoturismelor sustrase se acţiona prin falsificate seriilor de șasiu cu altele, ale unor autoturisme similare înmatriculate în România, iar după întocmirea documentelor false, acestea erau înstrăinate către terțe persoane din ţară sau străinătate.

În anul 2014, poliţiştii au identificat trei autoturisme de lux care au fost sustrase din străinătate, iar mai apoi înmatriculate în România pe numele unei persoane interpuse, activitatea infracţională fiind desfăşurată de membrii grupului, sub conducerea unui tânăr de 27 de ani, informează Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

În luna aprilie 2015, tânărul în cauză a primit un autoturism cu scopul de a-l valorifica, cunoscând faptul că acesta a fost furat în data de 17 februarie 2015 din judeţul Ilfov.

În vederea comercializării, bănuitul, împreună cu un alt membru, au achiziționat un chit de pornire, pe care l-au schimbat cu cel original al autoturismului.

La data de 9 iulie 2015, autorităţile judiciare germane au depistat autoturismul în cauză, având poansonată o altă serie de şasiu, serie ce aparţine unui alt autoturism, fapt pentru care a fost restituit proprietarului din România.

După restituire, proprietarul a dus autoturismul într-un service, pentru efectuarea de reparaţii, însă la data de 1 octombrie 2015, reprezentantul societăţii comerciale unde se afla autoturismul a sesizat faptul că acesta a fost sustras din incintă.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că autoturismul a fost sustras după ce grupul infracţional a stabilit noua locaţie a autoturismului.

La data de 15 octombrie 2015, lucrătorii Serviciului Furturi de Autovehicule au identificat pe o stradă din sectorul 3, autovehiculul în cauză având montate plăcuţe de înmatriculare germane.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire și coplicitate la furt calificat, cu unul dintre bănuiţi în stare de arest preventiv, urmând a se extinde şi faţă de alte persoane despre care se deţin date că sunt implicate în activitatea infracţională a grupului, anunţă poliţiştii bucureşteni.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: Bucureşti, maşini de lux, poliţia, retea furt masini de lux

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE